Oordopjes voor het slapen

Laatst bijgewerkt: 31 december 2021

Veel mensen dragen oordopjes bij het slapen. Waar je ook woont, er zijn altijd geluiden waar je helaas niet om vraagt. De boven- of onderburen in een flat, de auto’s aan de weg of de dieren op het weiland. De een slaapt er gemakkelijk doorheen en de ander heeft er slaapproblemen door. Zelfs als je geen overlast ervaart, zul je merken dat je met oordopjes beter doorslaapt. Je wordt minder snel wakker van alle geluiden en hebt een betere nachtrust. Maar wat voor oordopjes zijn er allemaal?

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Beste oordopjes voor het slapen

  Niet iedereen vindt het fijn als oordopjes al het geluid blokkeren. Het is immers wel zo fijn om wakker te kunnen worden als er een inbreker is of als een andere gevaarlijke situatie zich voordoet. De meeste goedkope oordopjes dempen het geluid dan ook niet helemaal. Andere mensen vinden het wel fijn om 100% geluiddichte oordopjes te hebben. Bijvoorbeeld als je met een partner slaapt die ze niet draagt. Deze noem je ook wel ‘noise cancelling’ oordopjes voor het slapen. Verder is er nog een hoop variatie in de vorm van de oordopjes. Zo heb je de simpele zachte foam oordopjes, maar ook geavanceerde modellen die beter in je oren passen en die lekker zitten tijdens het slapen. Hieronder bespreken we enkele van deze modellen en de voordelen ervan.

  Goedkope oordopjes om te slapen

  Misschien zoek je gewoon goedkope oordopjes die hun werk doen. Zeker wanneer je ze regelmatig wilt vervangen, wil je er natuurlijk niet te veel aan uitgeven. In dit geval kun je prima terecht bij de Action of Kruidvat. Helaas verkoopt de Action niet altijd oordopjes voor het slapen. Wanneer ze wel in het schap liggen, zijn ze wel zeer voordelig. Waar je ze wel altijd kunt vinden, is de Kruidvat. De Kruidvat verkoopt verschillende oordopjes voor het slapen. Zo kun je een voordeelverpakking halen met basic oordopjes, of speciale Pluggerz sleep oordopjes. Ze hebben een zeer goede pasvorm en blokkeren vervelende geluiden, maar dempen niet al het geluid. Genoeg om rustig mee in slaap te vallen. Ze lijken enigszins op festival oordopjes die dezelfde vorm en hetzelfde effect hebben. Er is meer dan genoeg keuze bij de Kruidvat, zowel in de winkel als online.

  Slaap oordopjes met muziek

  Sommige mensen vinden het heel fijn om in slaap te vallen met muziek. Rustgevende muziek kan je goed helpen om sneller in slaap te vallen. Hiervoor kun je normale oordopjes gebruiken, maar dit is niet optimaal. Vaak doen ze pijn aan je oor als je op je zij ligt. Als je geen draadloze oortjes hebt is het helemaal lastig, want dan zitten de oortjes vast aan je telefoon. Voor iedereen die graag met muziek in slaap valt, zijn er speciale oordopjes.

  Deze sluiten beter op je oor aan, waardoor je er geen last van hebt tijdens het liggen. Naast de rustgevende muziek heb je ook gelijk minder last van de omgevingsgeluiden. Wil je juist luisteren naar wat kalmerende geluiden? Dan kun je gebruikmaken van de Bose oordopjes voor het slapen. Bose heeft speciale oortjes vormgegeven die ontspannende geluiden afspelen. Deze geluiden komen uit de Bose app. Daarnaast dempen ze het omgevingsgeluid en zijn ze erg klein, waardoor je ze bijna niet voelt zitten. Dit zijn dus ideale oordopjes voor zijslapers om mee te slapen.

  Snel oordopjes nodig?

  Wordt er geklust aan de overkant? Of zijn er nieuwe luidruchtige buren naast je komen wonen? Dan kunnen de oordopjes natuurlijk niet wachten. Je wilt zo snel mogelijk van de geluidsoverlast af zijn en de beste manier hiervoor is natuurlijk om geluiddempende oordopjes aan te schaffen. Goed om te weten: de apotheek verkoopt ook oordopjes voor het slapen. Er is altijd wel een apotheek in de buurt waar je ze kunt kopen. Bij de apotheek kunnen ze je ook adviseren over welke het beste en meest comfortabel zijn bij het slapen.

  Heb je geen apotheek in de buurt of ben je op zoek naar speciale oordopjes van een bepaald merk? Een andere plek waar je snel oordopjes voor het slapen kunt kopen, is Bol.com. Wat voor soort oordopjes je ook zoekt, je krijgt ze morgen al thuis geleverd. In sommige gevallen kunnen ze zelfs dezelfde dag nog worden geleverd. Op Bol.com vind je honderden oordopjes van heel veel merken. Zo vind je ook de meest uitzonderlijke modellen met allerlei verschillende functies. Je kunt zowel terecht voor simpele foam oordopjes als voor Bose oordopjes. Daarnaast kun je kiezen tussen volledig geluiddempende oordopjes of oortjes die het geluid deels dempen. Er zijn genoeg opties voor iedere slaper.

  Veelgestelde vragen

  Zijn er speciale oordopjes voor het slapen?

  In principe kun je natuurlijk alle oordopjes gebruiken voor het slapen. Als je een zijslaper bent, dan zijn niet alle soorten geschikt. Hiervoor zijn speciale oordopjes gemaakt die perfect in je oor passen, zodat je ze vrijwel niet voelt zitten en geen pijn hebt als je op je oor ligt.

  Wat zijn slaap oordopjes?

  Slaap oordopjes zijn speciaal gemaakt voor de nacht. Vooral zijslapers hebben hier baat bij, omdat ze klein zijn en een zeer goede pasvorm hebben. Veel slaap oordopjes zijn niet honderd procent geluiddempend, maar laten nog wat geluid door zodat je alert kunt blijven in geval van nood.

  Wat zijn de beste oordopjes voor het slapen?

  Dit verschilt per persoon. Sommige mensen vinden de goedkope foam oordopjes prima. Als je een zijslaper bent, is de pasvorm erg belangrijk. Kleine oordopjes die precies in het oor passen zijn dan comfortabeler. Een ander belangrijk aandachtspunt is of je het geluid volledig wilt dempen of alleen wilt minimaliseren.   

  Advertentie