4 tips voor een mooi gebit

Laatst bijgewerkt: 5 februari 2023

Ondanks dat we onze tanden en kiezen dagelijks gebruiken, zijn er genoeg mensen die niet of nauwelijks aandacht besteden aan hun gebit. Zonde, want dit wordt na verloop van tijd zichtbaar. Zo kunnen je tanden verkleuren of scheef gaan staan. Wil je ervoor zorgen dat jouw gebit mooi blijft? Lees dan vooral verder. In deze tekst zetten we namelijk 4 tips voor een mooi gebit op een rijtje.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  1. Poets dagelijks

  Dit lijkt misschien een open deur, maar het is ontzettend belangrijk als je een mooi gebit wilt. Door dagelijks te poetsen verwijder je namelijk tandplak. Op deze manier verklein je de kans dat tandplak omgezet wordt in tandsteen. Tandplak wordt vaak binnen 24 uur omgezet in tandsteen. Wanneer je iedere dag minimaal één keer poetst, verklein je de kans hierop aanzienlijk. Het is nog beter om twee keer per dag te poetsen, bijvoorbeeld ’s ochtends als je uit bed komt en ’s avonds voordat je gaat slapen.

  2. Laat je gebit jaarlijks controleren door de tandarts

  Wie denkt dat een mooi gebit enkel ontstaat door dagelijks te poetsen, heeft het mis. Je doet er namelijk ook goed aan om minimaal één keer per jaar naar de tandarts te gaan voor een controle. Een tandarts weet alles van tanden en kiezen, waardoor hij snel genoeg kan zien of er iets mis is met jouw gebit. Is dit het geval? Dan kan er actie ondernomen worden. Wacht hier niet te lang mee, want dan kunnen de problemen alleen nog maar groter worden. Dit kan uiteindelijk ten koste gaan van de uitstraling van je gebit. Als je een goed gebit hebt, is het vaak voldoende om eenmaal per jaar naar de tandarts te gaan. Mensen met een slecht gebit kunnen beter twee keer per jaar een controle inplannen.

  3. Neem een beugel

  Sommige problemen aan tanden en kiezen kun je niet verhelpen door te poetsen of een controle bij de tandarts. Heb je bijvoorbeeld scheve tanden en wil je dat verhelpen? Dan zit er waarschijnlijk niets anders op dan een beugel te nemen. Dit is niet iets wat je op eigen houtje kunt beslissen, want de tandarts moet je doorverwijzen naar een orthodontist.

  4. Gebruik aligners

  Zit je niet op een beugel te wachten? Dan zijn aligners van DR SMILE misschien iets voor jou. Dit zijn onzichtbare bitjes die snel voor rechte tanden zorgen. De aligners worden gemaakt van vormstabiele thermoplastische kunststof. Dit materiaal is goedgekeurd voor medisch gebruik en vrij van weekmakers en andere schadelijke stoffen. Wie aligners wil gebruiken om een mooi gebit te krijgen, moet ze 22 uur per dag dragen en om de twee weken wisselen. Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor de kunststof beugels? Kijk dan op https://drsmile.nl. Hier ontdek je binnen een halve minuut of je in aanmerking komt voor een behandeling.

  Advertentie