Mee-eters verwijderen: zo kom je ervan af

Laatst bijgewerkt: 11 januari 2022

Iedereen heeft helaas wel eens last van mee-eters, dat is bijna niet te voorkomen. De kleine zwarte stippeltjes vallen gelukkig niet zo veel op als puistjes, maar kunnen nog steeds erg vervelend zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je mee-eters zo veel mogelijk kunt voorkomen of kunt verwijderen. Een goede hygiëne is in ieder geval heel belangrijk bij het voorkomen van deze onzuiverheden. Daarnaast heeft de natuurlijke vochtbalans van je huid er mee te maken. Wat zijn mee-eters nu eigenlijk en hoe kun je ze het beste tegengaan of verwijderen?

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat zijn mee-eters en waar worden ze door veroorzaakt?

  Mee-eters beginnen bij de natuurlijke talg in je huid die ervoor zorgt dat de huid soepel, glad en goed gesmeerd blijft. Dit kan een probleem worden wanneer er een porie verstopt raakt, want dan zit de talg opgesloten en gaat het een propje vormen. Zo’n propje staat dus bekend als een mee-eter. Er bestaan twee verschillende soorten mee-eters: blackheads en whiteheads. Blackheads zijn open comedonen. Je herkent ze aan het bekende zwarte puntje. Whiteheads zijn gesloten comedonen. In dit geval is je porie nog dicht, waardoor de talg zich net onder de huid ophoopt. Hierdoor is deze soort mee-eter te herkennen aan een wit of huidkleurig puntje. Aangezien Whiteheads dieper onder de huid liggen, zijn ze moeilijker te verwijderen dan blackheads. Het is natuurlijk verleidelijk om mee-eters uit de knijpen, maar als je dit doet loop je een groot risico dat er een litteken achterblijft op je huid. Het kan hierdoor ook zijn dat een mee-eter geïrriteerd raakt, waardoor je er juist meer last van krijgt. Je kunt het beste op een andere manier zorgen dat de mee-eters minder worden of verdwijnen. We leggen je uit hoe je dat kunt doen met een vijf-stappenplan.

  Zo kun je mee-eters op je huid verwijderen

  Als je graag jouw mee-eters wilt verwijderen, kun je natuurlijk filmpjes op YouTube opzoeken met goede beautytips over dit onderwerp. In principe zullen ze je allemaal hetzelfde vertellen. Het lozen van mee-eters is niet zo heel moeilijk. Je moet ervoor zorgen dat je jouw huid goed genoeg reinigt en hem vervolgens wekelijks exfoliëren. De probleemzones voor mee-eters pak je aan met porie strips. Ten slotte is het belangrijk dat je de juiste natuurlijke ingrediënten kiest om je gezicht mee te behandelen. Ingrediënten die talg en olie absorberen. En de meest belangrijke stap om mee-eters tegen te gaan is simpelweg het kiezen van een gezonde lifestyle. Dat is natuurlijk niet altijd heel simpel, maar wel iets dat jij jezelf altijd kunt aanleren. Het is nooit verkeerd om jouw lifestyle eens onder de loep te nemen en te bekijken wat je kunt verbeteren. Er zijn namelijk meer dingen die invloed hebben op je huid dan je denkt. Ook voeding speelt hierin een grote rol en bij iedereen net op een andere manier.

  Andere manieren om mee-eters weg te halen

  Er zijn een hoop andere manieren waarop mensen trachten van hun mee-eters af te komen. Soms proberen mensen hun mee-eters te verwijderen met behulp van een naald. Je kunt een gesloten mee-eter openmaken met een naald, zodat je ze makkelijker kunt uitknijpen. Ook bij deze methode loop je echter kans op littekens. Het kan echter wel een goede manier zijn om oude mee-eters te verwijderen, omdat deze vaak dichter gaan zitten. Er wordt ook wel eens aangeraden om je mee-eters te verwijderen met tandpasta, omdat ze hierdoor uitdrogen. Het werkt alleen niet zo goed over het algemeen, omdat de tandpasta ook de huid kan gaan irriteren. Je kunt ook proberen mee-eters te verwijderen met een speciaal apparaat. Het heet een microdermabrasie apparaat en het is geschikt om acne en mee-eters te verwijderen en de huid diep te reinigen. Dit is vooral erg geschikt voor het verwijderen van mee-eters op en rondom de neus, omdat dit vaak een lastige plek is voor andere methoden.

  Mee-eters laten verwijderen door een schoonheidsspecialist

  Als je zelf niet zo goed weet hoe je het weghalen van jouw mee-eters moet aanpakken, kun je dit ook door een schoonheidsspecialist laten doen. Dit is over het algemeen ook de beste manier om dit aan te pakken, aangezien een schoonheidsspecialist eerst kijkt welke methode het beste bij jouw huid past. Hierdoor zal de behandeling altijd effectief zijn. Het enige nadeel hiervan is dat het vaak wat duurder is dan andere methodes. Schoonheidsspecialisten hebben ook speciale tools en maskers om mee-eters mee te behandelen die vaak niet toegankelijk zijn voor consumenten. Een schoonheidsspecialist kan je daarnaast ook meteen advies geven voor het in de toekomst voorkomen van mee-eters en het beter verzorgen van de huid. Zo heb je langdurig profijt van de behandeling.

  Een masker kopen om mee-eters mee te verwijderen

  Er bestaan ook verschillende gezichtsmaskers die speciaal gemaakt zijn om mee-eters weg mee te halen. Dit soort maskers kun je op veel plekken kopen, bijvoorbeeld drogisterijen of supermarkten. Bij de Kruidvat heb je een ruime keuze aan maskers en vind je altijd wel een masker om mee-eters mee te verwijderen dat goed aansluit op jouw huidtype. Naast maskers verkoopt de Kruidvat ook verschillende apparaten om mee-eters mee weg te halen en strips voor de neus, die specifiek mee-eters op de neus aanpakken. Deze strips zijn vergelijkbaar met een masker, maar werken weer net anders en zijn bedoeld voor een kleiner stuk huid.

  Veelgestelde vragen

  Hoe kun je mee-eters verwijderen?

  Je kunt op veel verschillende manieren mee-eters verwijderen. Welke manier het beste werkt, hangt af van jouw huidtype en situatie. Een behandeling bij een schoonheidsspecialist is altijd een effectieve methode.

  Kun je mee-eters voorkomen?

  Ja, je kunt mee-eters voor een groot deel voorkomen door jouw huid regelmatig goed te reinigen en door het volgen van een gezonde lifestyle.

  Is het duur om mee-eters te laten verwijderen door een schoonheidsspecialist?

  Het laten verwijderen van mee-eters door een schoonheidsspecialist is duurder dan andere methodes, maar wel altijd effectief. Een specialist kan je namelijk ook advies geven om onzuiverheden in het vervolg te voorkomen.

  Advertentie