De kosten voor een hoortoestel

Laatst bijgewerkt: 20 mei 2022

De kosten zijn praktisch moeilijk te bepalen voor de meeste hoortoestellen. Bij het zoeken op het internet, kom je vast en zeker een paar zeer goedkope alternatieven tegen die in grote letters worden aangeprezen, maar de prijzen van de duurdere toestellen zie je elders niet gepubliceerd.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Dit is geen toeval. Fabrikanten hebben, net als autodealers, niet de uiteindelijke zeggenschap over de prijsstelling van hun producten. Ze verkopen hun hoortoestellen aan audiologen, die ze dan prijzen op basis van hun eigen oordeel. Uiteindelijk impliceert dit dat de tarieven variëren naargelang de leverancier en de streek.

  Dit bemoeilijkt gebruikers van hoortoestellen om te navigeren door dit systeem, omdat ze zelf moeten rondkijken en prijsvergelijkingen moeten maken.

  Of het hoortoestel verzekerd is en wat het kost, is persoonlijk

  Het is belangrijk om te onthouden dat de aankoop van hoortoestellen een keuze is in de gezondheidszorg. De keuze is dus heel persoonlijk. Er is geen één juiste aanpak om tot een keuze te komen. 

  Wanneer je een aanzienlijk gehoorverlies hebt, wordt er aangeraden om een audioloog te raadplegen, die samen met jou een persoonlijk behandelplan uitwerkt. Hij of zij kan ook de vergoeding voor je hoortoestel berekenen. 

  Als je een conventioneel leeftijdsgebonden gehoorverlies hebt, kun je overwegen om standaard hoortoestellen aan te schaffen. Ben je het soort mens dat liever dingen bespreekt en samen met een specialist werkt, dan wordt er aangeraden om een audioloog in je omgeving te raadplegen. Deze keuze geeft je een persoonlijke service en een persoon om mee te praten.

  Als de kosten voor jou een belangrijke overweging zijn en je niet zo geïnteresseerd bent in het ontwikkelen van een één-op-één band met een audioloog, dan is een standaard hooroplossing de juiste plek om mee te beginnen.

  De twee belangrijkste factoren bij het verzekeren en de prijs van een hoortoestel

  De twee belangrijkste factoren die bijdragen tot de hoge kosten van hoortoestellen zijn: de voortdurende investeringen van de hoortoestelindustrie in de verbetering van hun technologie en het gebruik van het gebundelde prijsmodel, dat zowel de diensten van een hoog opgeleide audicien als de prijs van het hoortoestel omvat.

  Een hogere prijs voor geavanceerde technologie in hoortoestellen wordt waarschijnlijk op dezelfde manier aangerekend als een hogere prijs betalen voor hoogtechnologische toestellen zoals computers, tablets en smartphones.

  De geavanceerde technologie die in hoortoestellen zit, is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling. Elk jaar investeert de hoortoestellenindustrie honderden miljoenen dollars in onderzoek en ontwikkeling, om de huidige technologie in hun toestellen continu te verbeteren.

  Als gevolg van deze uitgaven is de technologie die vandaag beschikbaar is, geavanceerder dan ze ooit geweest is. Bovendien moeten de uitgaven voor deze verbeteringen gecompenseerd worden door de prijs waartegen ze te koop worden aangeboden.

  Bovendien zijn hoortoestellen inbegrepen in de pakketprijs. Zoals eerder gezegd, omvatten de kosten van hoortoestellen niet alleen de kosten van de hoortoestellen zelf, maar ook de kosten van de diensten die je audicien je biedt. Waar kom jij op uit? Een standaard hooroplossing, of ga je langs een audioloog?

  Advertentie