Denorex RX Shampoo: Medicinale shampoo voor huidaandoeningen

Laatst bijgewerkt: 2 februari 2022

Denorex RX Shampoo is medicinale shampoo die wordt voorgeschreven bij verschillende huidaandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan psoriasis, chronisch eczeem en ernstige hoofdroos. Je zou kunnen zeggen dat het een sterkere versie is van Head & Shoulders shampoo. Als je ooit last hebt gehad van één van deze aandoeningen of iets vergelijkbaars, weet je hoe vervelend het kan zijn en hoe fijn het is als je iets kan gebruiken dat verkoelend werkt. Hierdoor wordt jeuk vaak ook een stuk minder. Ben jij benieuwd of de Denorex RX Shampoo iets voor jou is? We geven je graag wat extra informatie om die keuze te kunnen maken!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat zit er in de Denorex RX Shampoo?

  De werkzame bestanddelen van deze shampoo zijn koolteer en menthol. Koolteer is een teerpreparaat en wordt al eeuwen gebruikt voor huidpreparaten. Dit ingrediënt remt ontstekingen, bevordert een normale groei van de huid, verzacht de jeuk, werkt licht ontsmettend en vermindert eventuele zwelling doordat het de bloedvaten vernauwt. Menthol is nog aan de shampoo toegevoegd voor een extra verkoeling en verzachting van de jeuk. Daarnaast heeft het niet echt in werking in dit geval. Als je haar net gepermanent is, moet je zeker geen gebruik maken van Denorex Shampoo, aangezien er dan een kans is dat je haar uitvalt.

  Hoe gebruik je Denorex RX Shampoo?

  Je begint met het natmaken van je haar met lauwwarm water, waarna je de shampoo goed in gaat masseren en ten minste 30 seconden laat inwerken op het haar en de huid. Daarna spoel je de shampoo uit en was je jouw haar nogmaals met de shampoo. De tweede keer laat je de shampoo 5 minuten zitten voordat je hem uitspoelt. Hierna moet jij je haar goed uitspoelen, zodat alle roos schilfers echt verwijderd zijn. Je kunt de shampoo in de ochtend of in de avond gebruiken tijdens een normale douchebeurt. Hoe vaak jij je haar per week moet wassen met de shampoo, hangt af van welke aandoening je hebt en wat de situatie is. Je kunt hierover advies vragen aan je arts. Kijk hierbij ook naar de ernst van je aandoening. Gebruik de shampoo meer als de aandoening lijkt te verergeren en gebruik hem juist minder als de aandoening gaat stabiliseren. De shampoo vaker dan één keer per twaalf uur gebruiken heeft geen zin en verergert daarbij de kans op bijwerkingen, daarom raden wij dit ten zeerste af.

  Welke resultaten kun je verwachten van de Denorex Shampoo?

  Als je last hebt van psoriasis op het hoofd kun je verwachten dat de shampoo de jeuk verzacht, de ontsteking remt en dat de schilfering op de huid minder wordt. De jeuk zal snel verminderen als je de Denorex RX Shampoo gaat gebruiken. Het effect op de ontsteking en schilfering van de huid merk je ongeveer na twee tot vier weken. Bij chronisch eczeem doet de shampoo eigenlijk hetzelfde als bij psoriasis. Hierdoor kan jouw huid zich herstellen en zul je minder de neiging hebben om eraan te krabben. Ook de roodheid van de huid wordt ongeveer na twee tot vier weken minder.

  Mogelijke bijwerkingen van de Denorex RX Shampoo

  De shampoo kan enkele bijwerkingen hebben, daarom is het goed om de bijsluiter aandachtig door te lezen voordat je begint met het gebruik. De shampoo heeft een onaangename geur, daarom gebruiken mensen hem eerder in de avond dan overdag. Het wassen van je haar met Denorex RX Shampoo kan ervoor zorgen dat je huid en haar tijdelijk verkleurd. Hierdoor kunnen ook kleding en beddengoed verkleuren. De verkleuring van de huid slijt na een tijdje af. Het scheelt al als je bij het gebruik van de shampoo handschoenen draagt. Bijwerkingen die minder vaak voorkomen zijn irritatie van de huid, ontsteking van haarzakjes bij een bebaarde huid en huiduitslag. Bijwerkingen die zelden voorkomen zijn overgevoeligheid door allergie, zoals huiduitslag en jeuk. Mocht dit voorkomen, neem dan contact op met je arts.

  Waar kun je Denorex RX Shampoo bestellen?

  Denorex RX Shampoo is vandaag de dag alleen nog maar te krijgen bij de apotheek als je een recept hebt. Zonder recept kun je de Denorex RX Shampoo dus niet zomaar bestellen. De shampoo is momenteel ook voor het grootste deel uit de handel, omdat bepaalde grondstoffen niet meer leverbaar waren. Hierdoor zul je op veel plekken waar je de shampoo wil bestellen, te horen krijgen dat Denorex Shampoo niet meer leverbaar is. In sommige gevallen kun je de Denorex Shampoo nog in Duitsland kopen, maar dat is erg zeldzaam. Gelukkig zijn er wel een aantal alternatieven die je kunt gebruiken als je last hebt van psoriasis of eczeem op het hoofd.

  Een alternatief voor deze shampoo

  Bekende alternatieven voor de Denorex RX Shampoo zijn de Denorex Therapeutic Maximum Itch Relief Dandrum Shampoo & Conditioner en Tarmed Shampoo, die vooral verkrijgbaar is in Duitsland. Het alternatief van het merk Denorex maakt gebruikt van de exclusieve Mentar technologie die door het merk zelf is ontdekt. Het bevat ook koolteer en menthol, net als de RX Shampoo. Deze shampoo is echter wel verkrijgbaar zonder recept, al is het momenteel het product met het hoogste gehalte koolteer. De shampoo is vooral gericht op het tegengaan en verhelpen van roos, maar kan ook voor psoriasis en eczeem gebruikt worden. De shampoo zorgt ook voor verkoeling en je kunt hem twee keer per week gebruiken voor een maximaal effect. Tarmed Shampoo is Duits, dus al je deze shampoo wil moet je hem in Duitsland kopen of via Amazon.

  Veelgestelde vragen

  Wat is Denorex RX Shampoo?

  Dit is een medicinale shampoo die wordt voorgeschreven voor mensen met psoriasis of chronisch eczeem aan de hoofdhuid.

  Wat zijn alternatieven voor Denorex RX Shampoo?

  Goede alternatieven voor deze shampoo zijn de Denorex Therapeutic Maximum Itch Relief Dandrum Shampoo & Conditioner en de Tarmed Shampoo uit Duitsland.

  Waar kun je Denorex RX Shampoo kopen?

  Deze shampoo is helaas niet meer te koop. Door een gebrek aan bepaalde grondstoffen was de producent genoodzaakt het product uit de schappen te halen. De shampoo was al alleen verkrijgbaar op recept bij de apotheek.

  Advertentie