Zelf kunstnagels maken met acryl liquid

Laatst bijgewerkt: 3 augustus 2021

Ga je zelf acrylnagels zetten? Dan heb je acryl liquid nodig. Je kunt zelf de prachtigste kunstnagels maken. Oefen op jezelf en zet ze ook bij anderen. Waar koop je acryl liquid en wat heb je verder nog allemaal nodig om mooie acryl nagels te maken?

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De mooiste nagels met acryl liquid

  Steeds meer vrouwen zetten zelf hun nagels met acryl liquid. Hiermee bespaar je geld en heb je altijd mooie nagels. Echter, er zitten ook risico’s aan. Daarover zo meer. Je hebt natuurlijk nog meer spullen nodig om van start te gaan. Over het algemeen heb je het volgende nodig: speciale acryl penselen, nagel primer, acryl poeder, nagel sjablonen of tips, nagelvijl, geschikt nagelschaartje, acryl nagel lijm, glazen pot om de acryl vloeistof in te gieten, nagelborstel, top lak en eventueel nagellak. 

  Hoe werkt het?

  Het klinkt allemaal makkelijker dan het is, even zelf je nagels doen. Er gaat een hoop oefening en tijd in acryl nagels zitten. Het verschilt van persoon tot persoon hoe de nagels precies worden gezet en het is ook afhankelijk van het materiaal dat je gebruikt. Bij sommige acryl liquids gebruik je bijvoorbeeld geen primer. Het is aan te raden om online meerdere tutorials te bekijken. Hierbij wordt ook meestal benoemd wat er precies gebruikt wordt. Aan de hand van deze ingrediëntenlijst kun je de tutorial gaan volgen. Over het algemeen zijn de stappen als volgt:

  1. Desinfecteer je handen.
  2. Vijl de nagels naar de gewenste lengte en vorm.
  3. Egaliseer je nagels met een primer.
  4. Gebruik de sjablonen of de tips om je nagelvorm te bepalen – knip en vijl ze tot de gewenste lengte en vorm. Vijl ook de scherpe randjes weg. 
  5. Meng de acryl vloeistof en poeder in de juiste verhouding in een glas, om hiermee vervolgens de nagel vorm te kunnen geven.  
  6. Dep het speciale acryl penseel in het acryl mengsel. 
  7. Breng over de nagels en tips het mengsel aan met het speciale penseel.
  8. Laat alles drogen en haal de sjablonen of tips eruit. Vijl de nagels verder om de gewenste vorm te creëren. 
  9. Lak eventueel je nagels en gebruik een top coat ter bescherming.

  Acryl nagels eraf halen

  Vergeet ook niet alvast de materialen te kopen om je nagels er later weer af te halen! Breken er eenmaal een paar nagels af, dan is het erg vervelend om eerst helemaal naar de drogist te moeten gaan. Wanneer je alvast de juiste materialen in huis hebt, kun je je nagels er snel en gemakkelijk afhalen. Hiervoor heb je het volgende nodig:

  • Een nagelschaartje
  • Een vijl
  • Enkele wattenschijfjes
  • Remover met aceton
  • Bokkenpoot (pusher)
  • Nagelolie voor de nazorg

  Je desinfecteert eerst weer je handen en knipt vervolgens de acrylnagels af tot net over je vingertoppen. Daarna vijl je de overgebleven acryl, totdat het laagje steeds dunner wordt. Met nagelolie zorg je er vervolgens voor dat je acryl makkelijker loslaat en dat je nagels verzorgd worden. Acryl kan helaas best wat schade aan je nagels aanbrengen. Nagelolie is daarom sterk aan te raden. Vervolgens kun je met wattenschijfjes en aceton het acryl gaan verwijderen. De bokkenpoot helpt je om de resten te verwijderen. Wanneer alles eraf is, was je je handen en kun je eventueel nog een keer nagelolie aanbrengen.

  Waar koop ik het?

  Acryl liquid is eigenlijk voor professionals bedoeld. Volg altijd zorgvuldig de instructies in de handleiding, mocht je toch zelf aan de slag gaan. Acryl liquid Etos? Omdat het bedoeld is voor professionals, wordt het meestal niet bij drogisten verkocht. Ook op acryl liquid paint bij de Kruidvat hoef je dus niet te rekenen. Je kunt online wel meerdere webshops vinden met verschillende merken acryl liquid. Ook op Bol.com of AliExpress kun je alle benodigdheden voor je acryl nagels kopen. Op dit soort sites kun je ook acryl poeder en liquid in één set kopen. 

  Ben je al een professional?

  Komen al jouw vrienden hun nagels bij jou laten doen? Als je al genoeg ervaring hebt en helemaal gek bent van acryl nagels, dan kun je net zo goed alvast groot inkopen. Waarom koop je niet gelijk acryl liquid 1 liter? Je kunt grotere flessen halen bij Bol.com en Amazon. Zo kun je even vooruit en hoef je niet telkens je voorraad bij te vullen. Koop ook gelijk meerdere acryl poeders. Meer kopen is ook vaak voordeliger. Ben je zo vaak bezig met nagels zetten dat je gek wordt van de acrylgeur? Er is gelukkig ook acryl liquid zonder geur te koop. 

  De gevaren van zelf kunstnagels zetten

  Zelf acryl nagels zetten met acryl liquid is helaas niet zonder risico’s. Zo is het onwijs belangrijk dat je het in een goed geventileerde ruimte doet. Je wilt namelijk niet de giftige stoffen inademen. Daarnaast dien je ook voorzichtig om te gaan met het acryl (gebruik eventueel handschoenen en het speciale penseel) zodat het niet op je nagelriemen en huid komt. Daarnaast kunnen je eigen nagels nu eenmaal beschadigen van acryl. Doe het dus met mate en gebruik verzorgende nagelolie. Wees ook voorzichtig met waar je je spullen koopt. Koop je alles op AliExpress, lees dan goed wat er allemaal inzit, bekijk reviews en zorg ervoor dat alles veilig is.

  Advertentie