Een extra zakcentje verdienen naast je baan: hoe doe je dat? mei 22nd, 2018 Nugevonden

Een extra zakcentje verdienen naast je baan: hoe doe je dat?


Home » Artikelen » Een extra zakcentje verdienen naast je baan: hoe doe je dat?
Een extra zakcentje verdienen naast je baan: hoe doe je dat?

Je werkt al een flink aantal uren per week, maar eigenlijk ben je niet helemaal tevreden over je inkomsten. Nu kun je ervoor kiezen om een andere (en beter betalende) baan te zoeken, maar wat als je je werk eigenlijk hartstikke leuk vindt? Dan kun je er ook voor kiezen om lekker bij je huidige werkgever te blijven werken en naast je baan een extra zakcentje te verdienen.

Er zijn diverse manieren om naast je (fulltime) baan extra geld te verdienen. In dit artikel zetten we enkele methoden voor je op een rijtje. Na het lezen van dit artikel, weet je precies hoe jij jouw inkomen kunt verhogen zonder een andere baan te moeten zoeken.

Werken als thuisverdiener

Als je al een flink aantal uren per week werkt, heb je geen tijd en zin om hier een extra baantje bij te nemen. Het liefst werk je gewoon een paar uurtjes per week thuis, naast je huidige baan. Wie thuis wil werken, is op de website Enqueteplein.nl aan het juiste adres. Op deze website worden allerlei vacatures geplaatst voor thuiswerk banen, zoals inpakwerk, het invullen van enquêtes en het schrijven van reviews. Je kunt hier honderden tot zelfs meer dan duizend euro in de maand mee verdienen!

Oppassen

Houd je van kinderen? Dan kun je in de avonduren en in het weekend geld verdienen door op kinderen te passen. Zeker als je meerdere oppasadresjes hebt, kun je met gemak een paar keer per week extra geld verdienen als oppasser. Je kunt oppasadresjes verzamelen door een advertentie op te hangen in de supermarkt, maar je kunt je ook inschrijven op een website voor oppassers. Een populaire website die ouders gebruiken om een oppasser te zoeken voor de kids, is Oppassen.nl. Op deze website plaatsen oppassers online advertenties, maar ouders ook. Met een beetje geluk vind je meerdere oppasadresjes op de website.

De ochtendkrant bezorgen

Ben je een echt ochtendmens en vind je het niet erg om het een en ander te moeten doen voor je naar je werk gaat? Dan kun je er ook voor kiezen om krantbezorger te worden. Je bezorgt de ochtendkrant in de vroege ochtend, nog voor je naar je werk gaat. Het is misschien even wennen om extra vroeg op te moeten staan, maar je verdient hier wel een aardig zakcentje mee. En ben je een ochtendmens, dan is het niet eens erg om wat eerder uit bed te moeten.

Eten bezorgen

Ben je niet zo’n ochtendmens? Dan kun je de ochtendkrant misschien beter door een ander laten bezorgen. Wat je wel kunt doen om een extra zakcentje te verdienen, is eten bezorgen. Word bijvoorbeeld pizzabezorger bij New York Pizza of een concurrent van dit pizzarestaurant, zoals Domino’s Pizza. Of loop eens binnen bij een lokaal restaurant: wellicht zoeken zij nog een bezorger? Steeds meer mensen bestellen hun eten online, dus er is veel werk te vinden als je bezorger wil worden.

Schoonmaken

Je kunt er ook voor kiezen om jezelf aan te bieden als schoonmaker of schoonmaakster. Een groot voordeel van deze baan, is dat je zeer flexibele werktijden hebt. Je kunt bijvoorbeeld in de ochtend beginnen, maar ook op je vrije middag werken of in het weekend bij een van je adresjes langs gaan om schoon te maken. Vind je schoonmaken niet erg, dan is dit een prima manier om extra geld te verdienen.

Bijles geven

Ben je erg goed in een of meerdere vakken en vind je het leuk om anderen jouw kennis bij te brengen? Geef dan bijles aan een of meerdere scholieren. Je kunt bijles geven in de Engelse taal, maar ook in Nederlands, Frans, geschiedenis, wiskunde en ga zo maar door. Heb je een heel klasje bijlesleerlingen verzameld, dan verdien je met gemak een paar tientjes per uur. Je kunt jezelf als bijlesleraar of -lerares onder de aandacht brengen door online een advertentie te plaatsen, maar ook door een advertentie op te hangen in de supermarkt.

Black friday 2019 - vrijdag 29 november - Cyber monday 2019 - maandag 2 december

Een groot voordeel van het geven van bijles, is dat je in een mum van tijd meerdere leerlingen hebt als je goed bijles kunt geven. Kinderen vertellen namelijk aan elkaar dat ze goede bijles krijgen en ook de ouders van kinderen kunnen jou als bijlesleraar of -lerares tippen bij andere ouders. Voor je het weet, heb je via-via een hele klas bijlesleerlingen bij elkaar verzameld.

Geld verdienen met je hobby

Geld verdienen met je hobby: dat wil toch iedereen?! Velen denken dat het voor hen niet mogelijk is om een extra zakcentje te verdienen met hun hobby. Dit is vaak echter niet waar. Speel je bijvoorbeeld een instrument, dan kun je geld verdienen met je hobby door muzieklessen te geven. Ben je erg goed in beeldhouwen, dan kun je workshops geven en op deze manier geld verdienen met je hobby. Ben je goed in zingen? Dan kun je jezelf aanbieden als professionele zanger of zangeres voor feestjes. Ook hier kun je veel geld mee verdienen.

Tweedehands spullen verkopen

Heb je een schuur, garage of zolder vol spullen die je eigenlijk nooit gebruikt? Dan kun je geld verdienen door deze spullen te verkopen, online of op de plaatselijke rommelmarkt. Zeker elektrische apparaten en grotere meubels leveren veel geld op. En zit je kledingkast vol met kleding die je eigenlijk nooit draagt? Dan kun je deze kleding ook verkopen. Zeker dure kledingstukken van bekende merken leveren veel geld op.

Een kamer of je hele huis verhuren

Heb je een kamer over? Dan kun je deze verhuren, bijvoorbeeld aan een student of aan een expat. Hier kun je met gemak honderden euro’s per maand mee verdienen, zeker als je in het centrum van een grote stad woont.

Je kunt er zelfs voor kiezen om je hele huis tijdelijk te verhuren. Kun je tijdelijk ergens anders verblijven, bijvoorbeeld omdat jij en je partner (nog) niet samenwonen? Dan kun je jouw huis via AirBnb verhuren en hier veel geld mee verdienen. Als er iemand anders tijdelijk in je huis woont, slaap je gewoon bij je partner. Is dit niet mogelijk, dan kun je wellicht bij een familielid slapen of tijdelijk bij een vriend(in) overnachten.

Je auto verhuren

Een auto brengt hoge onkosten met zich mee. Om deze onkosten deels of zelfs volledig te verhuren, kun je je auto verhuren. Er zijn diverse platforms die je kunt gebruiken om jouw auto te huur aan te bieden. Neem zelf de fiets naar je werk en je verdient niet alleen geld, maar je bent ook nog eens gezond bezig.

Gebruik je jouw auto eigenlijk nooit? Dan kun je er ook voor kiezen de auto te verkopen. Het enige nadeel van het verkopen van je auto, is dat je hier enkel eenmalig geld mee verdient. Verhuur je je auto, dan blijf je geld verdienen met je voertuig. En heb je toch een keer een auto nodig? Dan staat deze gewoon voor je deur. Voor velen is het verhuren van de auto dan ook interessanter.

Een handeltje opzetten

Ben je een ondernemend type? Dan kun je ook geld verdienen door een handeltje op te zetten. Kijk eens op websites als AliExpress en DealExtreme. Hier worden vele verschillende producten verkocht, stuk voor stuk voor zeer lage prijzen. Heb je een product gevonden waar je wel een markt in ziet? Dan kun je dit product goedkoop aanschaffen en vervolgens met winst verkopen. Dit kan met een eigen online shop, maar ook gewoon op Facebook.

Koop je het juiste product of de juiste producten, dan kun je hier veel geld mee verdienen. Voor je het weet, is jouw voorraad uitverkocht en heb je tientallen euro winst gemaakt per verkocht product. En dit zonder dat je hier enige moeite voor hebt gedaan. Ideaal!