Bereid je voor op het Wft basis examen met samenvattingen en oefentoetsen november 29th, 2017 Nugevonden

Bereid je voor op het Wft basis examen met samenvattingen en oefentoetsen


Home » Artikelen » Bereid je voor op het Wft basis examen met samenvattingen en oefentoetsen
Bereid je voor op het Wft basis examen met samenvattingen en oefentoetsen

De kredietcrisis in 2007 deed de financiële wereld op zijn grondvesten schudden. Het liet maar zien hoe kwetsbaar het financiële systeem eigenlijk is. Financiële problemen kunnen zich binnen de kortste keren verspreiden als een olievlek. In de wereldwijde financiële crisis gingen miljarden verloren. Voor bedrijven is het essentieel dat zij over voldoende financiële kennis beschikken om problemen te voorkomen. Zodoende is het volgen van een Wft cursus een goed idee. Deze rond je af met een examen. Waarom is het maken van samenvattingen en oefentoetsen een goede manier om je hier op voor te bereiden?

Wet op het Financieel Toezicht

‘Wft’ is de afkorting van de Wet op het Financieel Toezicht. Het betreft een groot aantal regels en voorschriften voor financiële instellingen in Nederland. Dankzij het financiële toezicht is de stabiliteit van het financiële systeem gewaarborgd en werken de financiële markten op een efficiënte manier. Ook wordt de consument altijd beschermd tegen faillissementen of ontoelaatbaar gedrag van financiële instellingen. Tijdens een cursus Wft basis komen alle facetten van het financieel toezicht aan de orde. Ook leer je over het burgerlijk recht en het belastingrecht. Daarnaast vertellen de docenten je als het goed is nuttige informatie over het huwelijksvermogensrecht en erfrecht.

Voor wie is een Wft basis cursus geschikt?

Een Wft basis cursus is geschikt voor medewerkers die direct klantencontact hebben. Ze moeten hen op onafhankelijke wijze kunnen adviseren over aan allerlei onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan spaarproducten, levensverzekeringen, hypotheken en beleggingsproducten. Tijdens de cursus Wft basis krijg je  dan ook veel informatie te verwerken. Bovendien kost het veel tijd om te studeren. Een gemiddelde opleiding Wft basis duurt ongeveer een halfjaar. Ga er vanuit dat je er ongeveer 65 uur voor moet studeren, wat omgerekend 2 à 3 uur per week is.

Bespaar tijd en stress met samenvattingen

Door het maken van een samenvatting kun je de hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden. Op die manier kom je veel sneller tot de kern van de lesstof, wat je helpt om het Wft examen goed af te ronden. Voor een kwaliteits samenvatting Wft basis kun je onder andere terecht op wft basis examen. Alle informatie die je nodig hebt voor het examen staat erin. Dit bespaart je een hoop tijd en stress!

Oefenen met proefexamens

Naast het maken van een samenvatting zijn er nog een aantal andere manier waarop je je goed kunt voorbereiden op het Wft basis examen. Zo is het maken van een Wft basis oefenexamen zeer nuttig. Daarbij krijg je een aantal vragen over de lesstof voor je neus. Het is aan jou om deze goed te beantwoorden. Het voordeel van een proeftoets is dat je meteen de opzet van het examen ziet. Daardoor weet je bij het echte examen precies wat je kunt verwachten. Zowel een goede samenvatting als een proeftoets geeft je dus de nodige voorsprong.

Klaar voor het Wft basis examen

Heb je de vragen van de gratis Wft oefentoetsen op Wftbasisexamen.nl bijna allemaal goed beantwoord? Dan je ben je helemaal klaar voor het examen! De toets is gebaseerd op de eindtermen van het college deskundigheid financiële dienstverlening, het CDFD. Alleen met een voldoende ontvang je het vakbekwaamheidsdiploma adviseur basis. Het Wft basis examen bestaat in uit 42 vragen waarmee je in totaal 64 punten kunt halen. Om te slagen moet je 68 procent van de punten hebben behaald.  Er komen zowel kennis- en begripsvragen (KB vragen) als vragen rondom professioneel gedrag aan de orde (PG vragen). Daarnaast zullen diverse vaardigheden en competenties worden getest. Veel succes!