Een tattoo laten zetten: wat kost dat? mei 22nd, 2018 Nugevonden

Een tattoo laten zetten: wat kost dat?


Home » Artikelen » Een tattoo laten zetten: wat kost dat?
Een tattoo laten zetten: wat kost dat?

Wil je een tattoo laten zetten? Dan is het goed om te weten wat een tattoo eigenlijk kost. Ook als je nog twijfelt of je een tattoo moet laten zetten, is het goed om je te verdiepen in de kosten van een tattoo. Op deze manier kun je de kosten van een tattoo namelijk meenemen in jouw overweging om wel of geen tattoo te laten zetten.

Op deze pagina lees je meer over de kosten van een tattoo. Door de informatie in dit artikel door te lezen, weet je precies waar je in financieel opzicht aan toe bent als je inderdaad een tattoo laat zetten.

De kosten van een tattoo: verschillend per ontwerp

Niet iedere tatoeage kost hetzelfde. De kosten die je moet betalen voor jouw tattoo, zijn namelijk afhankelijk van het ontwerp van jouw tatoeage. Een grote tattoo kost (logischerwijs) meer dan een kleine tattoo. Neem je een tattoo die zo groot is als je hand? Dan betaal je hier ongeveer 500 euro (!) voor. Je kunt deze richtlijn een beetje gebruiken om de kosten van een kleinere of juist een grotere tattoo te berekenen, al gaat het natuurlijk wel om een schatting.

De kosten van een tattoo zijn namelijk afhankelijk van nog twee factoren. Ten eerste gaat het om de moeilijkheidsgraad van de tattoo die je wil laten zetten. Hoe meer details je ontwerp heeft, des te duurder het is om dit ontwerp op je lichaam te laten tatoeëren. Een moeilijke tattoo die zo groot is als je hand, kan dan ook duurder worden dan 500 euro.

Tot slot zijn de kosten van jouw tatoeage afhankelijk van het aantal uren dat de tatoeëerder nodig heeft om je tattoo te zetten. Het tarief van tatoeëerders ligt tussen de 50 en 100 euro per uur. Ben je binnen tien minuten weer weg, dan ben je dus goedkoper uit dan wanneer je drie uur in de tattooshop moet zitten.

De geschatte kosten van een tattoo

Zoals al eerder vermeld, zijn de kosten van een tattoo afhankelijk van diverse factoren. Toch kunnen wij je wel een schatting geven van de kosten die je moet betalen voor jouw tatoeage. Wil je een naam in een gemakkelijk lettertype laten tatoeëren? Dan betaal je hier 30 tot 100 euro voor. Een zin of quote kost iets meer geld, namelijk maximaal 180 euro. Gecompliceerde lettertypes zijn ook weer wat duurder, simpelweg vanwege de hogere moeilijkheidsgraad voor de tatoeëerder. Wil je een naam of quote laten tatoeëren met een moeilijker lettertype, dan betaal je maximaal 280 euro.

Wil je een simpele afbeelding laten tatoeëren, zoals een sterretje, een ankertje, een hartje of een muzieknoot? Dan betaal je hier tussen de 80 en 250 euro voor, afhankelijk van de grootte van de afbeelding en het uurtarief van de tatoeëerder.

De kosten van een gedetailleerde en complexe tattoo zijn sterk afhankelijk van de grootte van de tattoo, de moeilijkheidsgraad van de details en de omgeving van de details. Een portret van een bewegend dier of bloemen kost al snel 300 euro. Is de tattoo nog groter en/of gedetailleerder, dan kom je al snel boven de 1000 euro. De gemiddelde kosten van een gedetailleerde tattoo liggen tussen de 300 en 2000 euro.

Tot slot kun je ook een sleeve tattoo laten zetten. Voor deze tattoo betaal je minimaal 1500 euro. Let op: dit is de minimale prijs van een sleeve. De meeste mensen met een sleeve tattoo hebben meer dan 1500 euro betaald voor hun tatoeage.

De kosten van een tattoo inschatten

Weet je al precies wat voor tattoo je wil laten zetten? Maak dan een schets van je tattoo en ga met deze schets naar een tattooshop. De tatoeëerder kan nu gemakkelijk inschatten wat de totale kosten van jouw tattoo (ongeveer) zullen bedragen. Weet je nog niet zo goed wat voor tattoo je wil? Dan kun je ook naar de tattooshop gaan. Maak samen met de tatoeëerder een schets van jouw tatoeage en hij of zij kan je direct vertellen wat je ongeveer moet betalen als je deze tattoo inderdaad wil.