Een Staatslot kopen: wat kost dat? mei 22nd, 2018 Nugevonden

Een Staatslot kopen: wat kost dat?


Home » Artikelen » Een Staatslot kopen: wat kost dat?
Een Staatslot kopen: wat kost dat?

De Staatsloterij is een van de bekendste en populairste loterijen van Nederland. Iedere trekking worden er duizenden loten verkocht. En dit is niet zo raar, want bij iedere trekking kun je duizenden of zelfs miljoenen euro’s winnen. Wil jij ook kans maken op een miljoenenprijs? Lees dan in dit artikel hoeveel je moet betalen om een Staatslot te kunnen kopen en waar je dit kunt doen.

De kosten van een Staatslot

De kosten die je moet betalen om mee te spelen met de volgende trekking van de Staatsloterij, zijn afhankelijk van het lot dat je koopt. Er zijn verschillende soorten loten, namelijk:

  • Een heel Staatslot: 15 euro.
  • Een 1/2 Staatslot: 7,50 euro.
  • Een 1/5 Staatslot: 3 euro.
  • Een straat hele Staatsloten (10 hele loten): 150 euro.
  • Een straat 1/5 Staatsloten (10 1/5 loten): 30 euro.

 

Verder kun je ook meespelen met de Oudejaarstrekking. In dit geval koop je een Oudejaarslot. Een heel Oudejaarslot kost 30 euro. Een half Oudejaarslot kost 15 euro. Een 1/5 Oudejaarslot kost 6 euro.

 

De prijs die je kunt winnen

Koop je een heel Staatslot? Dan speel je mee om de jackpot van de volgende trekking te winnen. Koop je een half Staatslot of een 1/5 Staatslot? Dan kun je nooit de volledige jackpot winnen. Met een half Staatslot betaal je namelijk de helft van een heel Staatslot. Dit betekent dat de prijs die je kunt winnen met dit lot, ook de helft is van de totale prijs. Win je de jackpot van 10 miljoen euro met een heel lot, dan krijg je gewoon 10 miljoen euro op je rekening. Met een half lot krijg je 5 miljoen euro. Met een 1/5 lot krijg je 1/5 van de totale prijs.