Hoe jij sneller je spullen verkoopt op Marktplaats maart 7th, 2019 Nugevonden

Hoe jij sneller je spullen verkoopt op Marktplaats


Home » Artikelen » Hoe jij sneller je spullen verkoopt op Marktplaats

Op Marktplaats wordt van alles verkocht. Mensen ruimen hun huis op en proberen overal een slaatje uit te slaan. Oude meubels en kleding worden verkocht, maar ook auto’s zijn tegenwoordig te koop via Marktplaats. Je kunt alles proberen te verkopen, maar of dat ook daadwerkelijk gaat lukken is een andere vraag. Sommige spullen wil niemand hebben en kun je beter weggooien. Toch is het soms zo dat de ene fiets eerder wordt verkocht dan de andere. Dat heeft vaak te maken met hoe je je spullen probeert te verkopen. In dit artikel lees je welke spullen het beste worden verkocht, maar ook hoe je je advertenties het beste in elkaar kunt zetten om zo snel mogelijk van je spullen af te zijn.

 

Meubels verkopen

Oude meubels doen het altijd goed op Marktplaats. Als je gaat verhuizen of je huis opnieuw gaat inrichten kom je altijd dingen tegen die je niet meer gaat gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld goed je kasten, tafels, stoelen of je bank verkopen. Veel mensen willen goedkoop meubels kopen via Marktplaats. Zelfs als je meubels niet meer in de beste staat zijn kun je ze gerust nog verkopen. Sommige mensen zijn op zoek naar meubels die ze kunnen opknappen of kopen oude meubels op voor het stof of het hout. Twijfel dus niet en zet je meubels op Marktplaats. Zet altijd afmetingen bij je advertentie zodat mensen van tevoren al weten of je tafel in hun keuken past. Dat scheelt mensen die wel komen kijken, maar niets kopen.

 

Aantrekkelijke foto’s en omschrijvingen

Bij online advertenties is het ontzettend belangrijk dat je aantrekkelijke advertenties plaatst. Goede advertenties verkopen meer en sneller. Plaats ten eerste altijd een foto van je product. Niet zomaar een foto, maar een goede foto. Laat het product duidelijk zien zodat mensen weten wat ze kunnen verwachten en niet voor verrassingen komen te staan. Kies voor een rustige achtergrond waar niet allerlei rommel op te zien is. Wit is meestal de beste en meest neutrale kleur voor een achtergrond. Maak foto’s van alle zijden van je product en waar van toepassing ook het label van bijvoorbeeld kleding. Naast foto’s zijn ook goede omschrijvingen erg belangrijk. Zet zoveel mogelijk informatie in je advertentie. Denk daarbij aan kleur, maten, het merk en in welke staat het product verkeert. Vaak kun je dit al aangeven op Marktplaats zodat je er zelf niet meer aan hoeft te denken. Vul alles zo gedetailleerd mogelijk en naar waarheid in.

 

Verkoop spullen voor kinderen

Spullen voor baby’s, peuters en kinderen worden ook goed verkocht op Marktplaats. Speelgoed is duur en kinderen spelen er vaak relatief weinig mee. Ouders willen het dan ook zo goedkoop mogelijk kopen. Naast speelgoed kun je ook kinderwagens, kleding of zitjes voor de auto of de fiets verkopen. Kinderen gebruiken dit soort spullen vaak maar even en na een week passen ze al niet meer in hun kleren. Ouders willen deze spullen dan vaak niet nieuw kopen om geld te kunnen besparen. Het aanbod is daardoor echter wel erg groot waardoor je kunt rekenen op veel concurrentie. Pas je advertenties en prijzen daar dan op aan.

 

Eerlijk zijn duurt het langst

Als het gaat om het verkopen van spullen op het internet kun je het beste eerlijk zijn over alles. Zit er een kras op je telefoon of is het scherm kapot? Zet dat altijd in je advertentie. Potentiële kopers komen zo niet voor verrassingen te staan. Ook als je product niet meer perfect is willen mensen het nog kopen. Veel mensen zijn bereid een tweedehands telefoon te laten repareren. Als je eerlijk bent heb je de kans dat mensen bij je blijven terugkomen voor producten.  

Black friday 2019 - vrijdag 29 november - Cyber monday 2019 - maandag 2 december

 

Je oude laptops en smartphones

Elektronische apparaten doen het altijd goed op Marktplaats. Nieuwprijzen zijn vaak erg hoog en mensen willen dit niet altijd uitgeven aan een smartphone of laptop. Ook huishoudelijke apparaten zoals magnetrons worden goed verkocht op Marktplaats. Zorg er wel voor dat je weet dat het apparaat werkt voordat je het probeert te verkopen. Niets is erger dan een tweedehands apparaat kopen dat het niet blijkt te doen. Wees eerlijk over de staat waarin het product verkeert en zet zoveel mogelijk informatie in je advertentie. Mensen willen vaak weten hoe oud het product is en hoeveel geheugen het heeft. Als je dit zelf niet meer zo goed weet kun je altijd websites bekijken waarop de producten nieuw worden verkocht. Neem waar nodig informatie over.

 

Verkoop oude fietsen, scooters en auto’s

Vervoersmiddelen zoals fietsen en scooters zijn ook nog altijd even populair om tweedehands aan te schaffen. Tegenwoordig kun je zelfs je auto via Marktplaats verkopen. Om je vervoersmiddel snel te verkopen zul je het moeten wassen en een foto moeten maken voor een neutrale achtergrond. Het verkopen van een auto is echter iets heel anders dan het verkopen van je tafel dus zorg ervoor dat je alle regels kent en weet of je van tevoren dingen moet regelen. Een goede voorbereiding zorgt voor een soepele overdracht van je vervoersmiddel.

 

Wees altijd bereikbaar

Het snel verkopen van producten heeft ook te maken met goed bereikbaar zijn. Als iemand interesse toont in je product willen ze zo snel mogelijk een antwoord. Vaak reageren mensen op meerdere advertenties en hoe sneller jij reageert, hoe groter de kans is dat mensen jouw product kopen. Door duidelijk en op tijd te reageren kun je ook goede afspraken maken met je koper. Zet je huidige e-mailadres op je account en laat ook je telefoonnummer achter.

 

Wees beter dan je concurrentie

Als laatste tip wordt je aangeraden om je te verdiepen in je concurrentie. Bij andere verkopers kun je onder andere zien wat gemiddeld de prijs is voor jouw product. Ga hier niet te ver onder zitten, maar ga er ook niet overheen. Daarnaast zul je in je advertentie duidelijk moeten maken wat jouw product onderscheidt van de anderen. Het gebruiken van aantrekkelijke titels en de juiste zoekwoorden kan je vindbaarder maken ten opzichte van de concurrentie.  Het opnieuw plaatsen van je advertentie zorgt ervoor dat je weer bovenaan staat. Doe dit dus regelmatig om gezien te worden tussen al die andere aanbieders. Houd je je aan al deze tips? Dan ben je vast en zeker binnen no time van al je oude spullen af.