De prijs van een Oudejaarslot mei 22nd, 2018 Nugevonden

De prijs van een Oudejaarslot


Home » Artikelen » De prijs van een Oudejaarslot
De prijs van een Oudejaarslot

Veel mensen kopen een Oudejaarslot voor de jaarwisseling. Zij hopen het nieuwe jaar extra feestelijk in te gaan, door een grote geldprijs te winnen. Natuurlijk heb je nooit de garantie dat je inderdaad een grote geldprijs wint met jouw Oudejaarslot, maar je kunt het natuurlijk wel proberen. Wil jij dit jaar ook een Oudejaarslot kopen? Dan is het goed om te weten hoeveel je voor dit lot betaalt. Meer over de prijs van het Oudejaarslot, lees je op deze pagina

Algemene informatie over de Oudejaarstrekking

De Oudejaarstrekking wordt georganiseerd door de Staatsloterij. Deze loterij werd opgericht in het jaar 1726, met als doel alle loterijtrekkingen eerlijk te laten verlopen. In die tijd werden er namelijk al veel loterijen georganiseerd, maar dit ging niet altijd even eerlijk. De Staatsloterij moest hier verandering in brengen en heeft dit ook zeker gedaan.

De Staatsloterij is al jaren een van de grootste loterijen van Nederland. Voor alle trekkingen van de loterij worden veel loten verkocht, maar de Oudejaarstrekking is ook zeker populair. Deze trekking vindt plaats op het moment van de jaarwisseling, op 31 december om 0:00 uur precies. Na de trekking kun je online direct de uitslag zien. Dit betekent dat je direct na 0:00 uur kunt zien of je wel of geen miljonair bent geworden met jouw Oudejaarslot(en).

Wat kost een Oudejaarslot?

De kosten die je moet betalen voor jouw Oudejaarslot, zijn afhankelijk van het lot dat je koopt. Koop je een heel Oudejaarslot, dan betaal je hier 30 euro per lot voor. Koop je een half Oudejaarslot, dan betaal je hier 15 euro voor. Koop je 1/5 Oudejaarslot, dan bedragen de kosten slechts 6 euro.

Je kunt er ook voor kiezen om een straat Oudejaarsloten te kopen. In dit geval krijg je tien Oudejaarsloten voor 300 euro. Wil je liever een straatje 1/5 Oudejaarsloten? Dan is dit ook zeker mogelijk. In dit geval betaal je 60 euro.

Let op: win je een prijs met jouw halve of 1/5 Oudejaarslot? Dan is deze prijs altijd lager dan de prijs die iemand met een heel Oudejaarslot krijgt. Met een half lot krijg je de helft van de prijs die je met een heel Oudejaarslot zou winnen. Met een 1/5 lot krijg je 1/5 van de prijs die je met een heel Oudejaarslot  zou winnen. Je kunt met een half of 1/5 Oudejaarslot dus nooit de volledige jackpot winnen.

Een Oudejaarslot kopen

Je kunt jouw Oudejaarslot bij een van de vele verkooppunten van de Staatsloterij kopen. Dit zijn winkels als Albert Heijn, Jumbo, Primera en Bruna. Op de website van de Staatsloterij kun je zien waar je jouw Oudejaarslot precies kunt kopen. Hier vind je namelijk een overzicht van alle verkooppunten.

Verder kun je jouw Oudejaarslot ook online kopen. Dit doe je op de website van de Staatsloterij. Let op: koop jouw lot alleen op de officiële website van de Staatsloterij. Er zijn wellicht ook andere websites die Oudejaarsloten verkopen, maar dit zijn niet de officiële Oudejaarsloten van de Staatsloterij.

Oudejaarsloten zijn enkel te koop in december. Doorgaans start de verkoop van de loten na de laatste trekking in december. Je kunt de start van de verkoop bijna niet missen, want vanaf dit moment worden er veel reclames uitgezonden over de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij. Ook kom je veel reclame op bushokjes en dergelijke tegen als het mogelijk is om Oudejaarsloten te kopen.