Wat worden de beste games van 2021?

Laatst bijgewerkt: 13 december 2021

In 2021 worden er weer een hoop nieuwe games uitgegeven. Er zijn recent nieuwe consoles uitgekomen in de vorm van de Playstation 5 en de Xbox One. Als er nieuwe consoles uitkomen, betekent dit ook dat uitgevers de mogelijkheden van deze spelsystemen aan het testen zijn. Dit doen ze door veel nieuwe spellen te ontwerpen en uit te geven. Met de uitgave van Cyberpunk 2077 werd het startsein gegeven voor een nieuwe generatie aan games. 2021 belooft dan ook een jaar vol nieuwe klassiekers te gaan worden. De previews zien er goed uit en de trailers laten ons watertanden. Hieronder zetten we de games van 2021 voor je op een rij. Hiervan verwachten we dat het nieuwe klassiekers in de dop gaan worden. Zo kun je weer wat anders doen dan alleen maar bij de nieuwe online casino’s spelen.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Hitman 3

  Hitman 3 is inmiddels al uitgekomen en we durven wel te stellen dat het nu al tot de beste games van 2021 zal behoren. In de Hitman games speel je Agent 47. Deze huurmoordenaar staat er om bekend dat hij altijd zijn doelen weet te doden. Het mooie aan de Hitman games is dat je hierbij zo creatief als je wilt aan de slag kunt gaan. Ook in Hitman 3 kun je wederom op bijzondere manieren mensen doden. Zo is er een level in Dubai waarbij je mensen van het hoogste gebouw ter wereld kunt gooien, maar er is ook een Murder Mystery a la Knives Out waarbij je verkleed als detective ook nog eens een moord kunt oplossen terwijl je er zelf één moet gaan plegen.

  Resident Evil Village

  Een nieuw hoofdstuk van Resident Evil behoort sowieso tot de games waar wij het meest naar uitkijken. Deze serie stelt nu eenmaal nooit teleur (oké, Resident Evil 6 als enige uitzondering). Met een naam als Resident Evil Village denk je meteen aan Resident Evil 4, waar je het in kleine dorpen op moest nemen tegen de zombies van de bewoners. Toch is Resident Evil Village een direct vervolg op Resident Evil 7 en lijkt het qua gameplay ook het meest op dit spel. Je speelt dus in First Person en het is een echte Survival Horror game. De preview belooft een hoop goeds, waaronder de enorme vampier dame Alcina Dimitrescu.

  Far Cry 6

  Far Cry 5 vonden we een vette game, maar toch waren er een hoop mensen teleurgesteld in het verhaal. Het einde werd als te definitief gezien. Zeker in vergelijking met Far Cry 4 viel de boel wat tegen, onder meer omdat je minder vrijheid had om om het verhaal heen te spelen. Far Cry 6 geeft je weer wat meer vrijheid, maar ook op het gebied van de verhaallijn verwachten wij een hoop verbetering. Dat kan ook niet anders als je Giancarlo Esposito inschakelt om de schurk van het verhaal te spelen. 

  Halo Infinite

  We kunnen het niet maken om een nieuwe Halo niet op onze lijst te zetten. Halo: Combat Evolved was één van de vlaggenschippen van de originele Xbox in 2001. 20 jaar later behoort deze game serie nog altijd tot de beste series van Microsoft. Eindelijk kunnen we weer een nieuw avontuur beleven met de Master Chief in de hoofdrol. De previews beloven in ieder geval een hoop goeds.

  Advertentie