Dit zijn de voordelen van PS Plus!

Laatst bijgewerkt: 5 juni 2023

Heb jij een PlayStation 4 of een PlayStation 5 en wil je graag meer uit je console halen? Dan raden we je aan om een abonnement af te sluiten voor PlayStation Plus. Er zijn verschillende soorten abonnementen en iedere soort geeft je andere voordelen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van PS Plus? In dit artikel vertellen we je er meer over!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat is PlayStation Plus?

  PlayStation Plus is een abonnement dat je af kunt sluiten op jouw PlayStation account. Via dit abonnement krijg je toegang tot maandelijkse gratis games, speciale content en kortingen en de mogelijkheid om online te spelen met je vrienden. Als je online games wil kunnen spelen op jouw PlayStation, heb je dus sowieso een PS Plus abonnement nodig, maar je kunt zelf kiezen welke abonnementsvorm je afsluit en dus ook hoeveel je per maand betaalt. Sinds de zomer van 2022 bestaan er drie soorten abonnementen:

  • PlayStation Plus Essential
  • PlayStation Plus Extra
  • PlayStation Plus Premium 

  Je kunt in de meeste gevallen kiezen tussen een lidmaatschap van 3 maanden of een lidmaatschap van 12 maanden. Hieronder lichten we de verschillende abonnementsvormen verder voor je toe. Van 2 tot en met 12 juni viert PlayStation de Days of Play. In deze periode komen er een hoop mooie aanbiedingen voorbij, waaronder een korting van 25% op een PS Plus abonnement. Wees er dus op tijd bij. 

  Wat houden de abonnementsvormen in?

  Er zijn dus drie soorten abonnementen die je af kunt sluiten, maar wat houdt ieder abonnement eigenlijk in?

  • PlayStation Plus Essential: Dit is de goedkoopste vorm van het PS Plus abonnement. Je krijgt hiermee alle basis voordelen van een abonnement: Iedere maand toegang tot een aantal gratis games, de mogelijkheid om online te spelen met je vrienden en toegang tot exclusieve kortingen in de PlayStation Store. Als je een 12 maanden lidmaatschap afsluit, betaal je 59,99 euro. 
  • PlayStation Plus Extra: Met dit abonnement heb je dezelfde voordelen als bij de Essential-vorm, maar je krijgt ook nog toegang tot een game catalogus met honderden games, waaronder oude games in een nieuw jasje en een hoop indie games. Voor een lidmaatschap van 12 maanden betaal je 99,99 euro. 
  • PlayStation Plus Premium: Dit abonnement bevat alle hiervoor genoemde voordelen, plus proefversies van diverse games, een catalogus met de meest populaire games aller tijden en een cloud streaming service. Hiermee kun je PlayStation 3 games spelen op jouw PS4 of PS5. Deze service is vergelijkbaar met een Disney Plus voor games. Voor een 12 maanden lidmaatschap betaal je 119,99 euro. 

  Veelgestelde vragen

  Is PlayStation Plus het waard?
  Dit ligt eraan hoeveel je gebruikmaakt van de PlayStation console, maar als je fanatiek  gamer bent is de PS Plus service zeker aan te raden. Je krijgt iedere maand toegang tot gratis games en kunt online spelen met je vrienden.

  Welke games krijg je bij PS Plus?
  Je krijgt iedere maand toegang tot een aantal gratis games, maar daarnaast ook tot een vaste catalogus aan populaire games. Dit is wel afhankelijk van de abonnementsvorm die je kiest.

  Kun je online spelen zonder PlayStation Plus?
  Nee, het is bij de PS4 en PS5 niet meer mogelijk om online te spelen zonder een PlayStation Plus abonnement.


  Advertentie