Een Nintendo account: Hoe maak je er een aan en wat kun je ermee?

Laatst bijgewerkt: 5 augustus 2022

Als je een Nintendo Switch hebt, heb je waarschijnlijk ook een Nintendo account. Zonder zo’n account kun je namelijk geen games voor de Switch kopen via de Nintendo Store. Daarnaast zijn er nog meer dingen die je kunt doen met zo’n Nintendo account. Maar hoe maak je zo’n account aan en waar heb je hem nu eigenlijk wel en niet voor nodig? In dit artikel gaan we dit uitgebreid bespreken, zodat je precies weet hoe jij zo’n account aanmaakt en wat je ermee kunt doen!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Het verhaal achter Nintendo

  De uitgever Nintendo heeft vandaag de dag eigenlijk geen introductie meer nodig. Ze zijn over de hele wereld razend populair, zowel onder kinderen als volwassenen. Met hun verschillende consoles hebben ze door de jaren heen al talloze games uitgebracht voor het hele gezin, zoals Mario Kart en Mario Party. Ook staan ze bekend om hun sportieve spellen, zoals Wii Sports. Het doel van de uitgever is om voor iedereen unieke entertainment ervaringen te creëren, verschillende consoles te produceren en apps voor diverse apparaten te ontwikkelen. Dit begon allemaal met het ontstaan van de NES (Nintendo Entertainment System), meer dan 30 jaar geleden. Hiervoor was Nintendo ook al wel actief in de game-industrie, maar dan met games voor arcadekasten, zoals de oude Donkey Kong spellen. De NES begon met games zoals Super Mario Bros, The Legend of Zelda en Metroid. De broers Mario en Luigi werden al snel een wereldwijde hit.

  Het ontstaan van de Game Boy

  Nintendo was ook de eerste uitgever die kwam met een draagbaar spelsysteem: de Game boy. In eerste instantie werd de Game Boy alleen geïntroduceerd in Japan, maar al snel weet het nieuwe systeem ook Europa te veroveren. De Game Boy werd tegelijkertijd uitgebracht met de bekende game Tetris. In juni 1990 werd hierdoor Nintendo of Europe opgericht in Duitsland, aangezien de uitgever ook in dit continent steeds populairder wordt. Nintendo is altijd een voorloper gebleven op het gebied van draagbare consoles, met de komst van de Nintendo DS en de Nintendo Switch, die zowel als draagbare console en als thuis console gebruikt kan worden.

  De komst van de Nintendo account

  Sinds de komst van de online diensten van Nintendo, is het ook mogelijk geworden om een Nintendo account aan te maken. In eerste instantie was dit niet verplicht, maar vandaag de dag heb je echt zo’n account nodig als je gebruik wil maken van de online diensten van Nintendo. Als je bijvoorbeeld een game wil kopen via de online Nintendo Store of een game online wil spelen, dan heb je een Nintendo account nodig. Om zo’n account aan te kunnen maken, moet je 16 jaar of ouder zijn. Ben je nog geen 16 jaar oud? Dan kun je wel toegevoegd worden aan een bestaande Nintendo account door een ouder of voogd. 

  Is een Nintendo account gratis?

  Ja, de account op zichzelf is geheel kosteloos aan te maken en te gebruiken. Je verbindt jouw emailadres aan de account, dus dat adres kan maar voor één account gebruikt worden. Voor bepaalde services van Nintendo heb je echt een account nodig, vandaar dat het aanmaken van de account gratis is en ook zal blijven. Je kunt bijvoorbeeld digitale games kopen via de Nintendo Store en ook gebruik maken van de loyaliteit service van Nintendo. Hiermee kun je punten sparen met je aankopen, die je later weer kunt inwisselen voor gratis producten of korting op games. Je kunt jouw Nintendo account eenvoudig koppelen aan andere accounts, bijvoorbeeld je Facebook account of je Google account.

  Zo maak je een Nintendo account:

  1. Ga naar de website van Nintendo of het startscherm van je Nintendo Switch
  2. Selecteer ‘System settings’
  3. Scroll naar beneden en klik op ‘User’
  4. Selecteer de ‘User Profile’ waarmee je verbinding wil maken met een Nintendo Switch account
  5. Klik op ‘Link to a Nintendo account’
  6. Kies ‘Create a new account’
  7. Selecteer ‘Send account creation instructions via email’
  8. Vul het emailadres in waarop je de instructies wilt ontvangen
  9. Kies ‘Send mail’
  10. Open jouw email op een computer of draagbaar apparaat
  11. Zoek de mail van Nintendo en klik op de link in de mail
  12. Kies ‘Add account for myself’
  13. Vul alle informatie in die Nintendo van je nodig heeft om een account aan te maken
  14. Kies ‘Submit’ om de registratie te voltooien

  Wat kan je doen met een Nintendo account?

  Met een Nintendo account kun je dus probleemloos gebruik maken van de online services van Nintendo. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van games via de Nintendo Store of het online spelen van games tegen mensen van over de hele wereld. Vooral als je gebruik wil gaan maken van een Nintendo Switch, heb je echt een Nintendo account nodig. Om gebruik te kunnen maken van de online functies van deze console is de account echt een must. Als je een aankoop doet in de Nintendo eStore, wordt die aankoop verbonden aan jouw Nintendo account. Hierdoor kan een aankoop nooit verloren gaan. Daarnaast kun jij jouw Nintendo account aan meerdere consoles verbinden. Op die manier kun jij jouw gekochte games bijvoorbeeld ook op de Nintendo Switch van een vriend of vriendin spelen. Het tegoed en de producten op jouw Nintendo account zijn onlosmakelijk verbonden aan jouw persoonlijke account en kunnen niet worden overgedragen op een ander account.

  Het kopen van games met je Nintendo account

  Met een Nintendo account kun je dus games kopen via de Nintendo eStore of de website van de uitgever. Als je via de website van Nintendo een game wil kopen voor de Switch, Wii U of de Nintendo 3DS, dan kun je daar jouw account voor gebruiken. Hiervoor moet je ook een Nintendo Netwerk-ID verbinden aan jouw account. Je game wordt automatisch gedownload als je hem gekocht hebt. Dit gebeurt op het systeem dat is verbonden aan jouw account, dus bijvoorbeeld een Nintendo Switch of een 3DS. Nintendo maakt hiervoor gebruik van een puntenprogramma. Als je een game koopt via de eStore, krijg je hier punten voor. Die punten kun je opsparen en uiteindelijk gebruiken om korting te krijgen op spellen. Er zitten speciale beloningen gekoppeld aan het My Nintendo-puntensysteem. In sommige gevallen kun je ook punten verdienen door fysieke games te kopen voor een Nintendo console. Je krijgt dan meestal een code die je kunt invoeren in jouw Nintendo account. Als je dit doet, worden de punten op jouw account bijgeschreven.

  Veelgestelde vragen

  Hoe duur is een Nintendo account?

  Het aanmaken van een Nintendo account is gratis en je gaat ook niet per maand betalen. Je betaalt alleen voor eventuele services die je aankoopt.

  Waarom heb ik een Nintendo account nodig?

  Een Nintendo account is nodig als je gebruik wil maken van de online services van de uitgever. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van digitale games in de Nintendo eStore en het online spelen van games met mensen over de hele wereld.

  Is een Nintendo account gratis?

  Ja, het aanmaken en gebruiken van een Nintendo account is volledig kosteloos.

  Advertentie