Twee consoles om in de gaten te houden op Black Friday

Laatst bijgewerkt: 16 november 2021

Playstation 5 of Nintendo Switch kopen? Deze winkels moet je met Black Friday in de gaten houden!

Wil jij voor jezelf, voor je partner of voor je kinderen gameconsoles zoals de Nintendo Switch of Playstation 5 kopen? Dan is Black Friday het moment! Maar je moet er wel snel bij zijn, want voorraden zullen naar alle waarschijnlijkheid voor het eind van de dag er al doorheen zijn. Weten waar je deze consoles kunt kopen is cruciaal om een Playstation 5 op Black Friday te kopen, of een Nintendo Switch, Xbox of andere console. Ook accessoires zoals playseats, game rigs, VR brillen en VR sets, en de games zelf natuurlijk, zullen als warme broodjes over de toonbank gaan.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  PlayStation 5 Black Friday

  Waarom is de Playstation 5 steeds uitverkocht? Misschien heb je er al over gehoord, maar door de wereldwijde chip crisis zal meer elektronica duurder worden of moeilijk te leveren zijn. Bij de PlayStation 5 speelt de grote vraag ook een rol, niet alles door games zelf, maar ook door zogenaamde ‘scalpers’. Ze worden inmiddels ‘PS5 scalpers’ genoemd. Deze mensen kopen razendsnel alle beschikbare voorraad op om winst te maken. Welke winkels moet je in de gaten houden in de hoop dat met Black Friday er Playstation 5 aanbiedingen en voorraad zijn? Hier volgen ze:

  1. Mediamarkt
  2. Bol.com
  3. Nedgame
  4. BCC
  5. Amazon
  6. Wehkamp
  7. Coolblue
  8. Intertoys
  9. Gamemania

  Bij veel winkels kun je ook een preorder plaatsen, maar je kan soms lang moeten wachten. Je kunt overwegen om de PS5 Digital of de normale PS5 te kopen. De PS5 Digital kopen is alleen interessant als je de spellen wilt downloaden. Je hebt namelijk geen schijflade!

  Nintendo Switch op Black Friday kopen

  Naast de Playstation 5 is de verwachting dat de Nintendo Switch ook deze Black Friday populair zal zijn. Hou hetzelfde lijstje winkels in de gaten om de Nintendo Switch op Black Friday te kopen. Naast de console zelf, kun je, als je de console al hebt, games op Black Friday kopen. Hier volgt een top 10 van meest verkochte games voor de Nintendo Switch. 

  1. Mario Kart 8 Deluxe
  2. Animal Crossing: New Horizons
  3. Super Smash Bros. Ultimate
  4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  5. Pokémon Sword and Shield
  6. Super Mario Odyssey
  7. Super Mario Party
  8. Pokémon: Let’s Go, Pikachu! and Let’s Go, Eevee!
  9. Splatoon 2
  10. Ring Fit Adventure

  De games voor de Nintendo Switch zijn echte familiegames. Je kunt de Nintendo zien als een sociale gameconsole; als een bordspel. Gezellig met je gezin of met vrienden racen in Mario Kart, elkaar een digitale pak rammel geven in Super Smash Bros of gewoon leuke spelletjes spelen in Super Mario Party; jullie hebben ongetwijfeld een leuke avond. Om met zijn vieren te spelen heb je extra Nintendo Switch Joy-Con controllers nodig. Deze zijn vaak niet uitverkocht en kun je dus gewoon bestellen met Black Friday.

  Wees er snel bij

  Je moet er gewoon snel bij zijn, zowel voor zowel de consoles, games en de accessoires. Hoewel ieder jaar games populair zijn op Black Friday, zal het dit jaar nog erger zijn. Je hebt te maken met het chip tekort, maar ook door corona en een eventuele lock-down die kan komen, zullen veel mensen games en consoles willen kopen. Je kunt de console kopen als je eerste ‘game’ zien; je hebt gewonnen als jij met Black Friday jouw console besteld hebt!

  Advertentie