Wat is Cardano en hoe werkt het? 

Laatst bijgewerkt: 25 juni 2024

Handelen in cryptomunten is vandaag de dag een populaire bezigheid. De één is hier heel fanatiek mee bezig en de ander doet het er een beetje bij. Hoe dan ook, het is verstandig om wat kennis op te doen voordat je hieraan begint. Er bestaan tegenwoordig een hoop verschillende cryptomunten en er komen er nog steeds regelmatig nieuwe bij. Cardano is er hier één van. Maar wat is nu het bijzondere aan de Cardano munt en wat moet je hier allemaal over weten als je er in wilt gaan handelen? Dat vertellen we je in dit artikel!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat is Cardano? 

  Cardano is een smart contract platform, vergelijkbaar met Ethereum. Het grote verschil is dat Cardano veel aandacht besteedt aan beveiliging en hoge schaalbaarheid. Het doel van dit platform is om een evenwichtig blockchain ecosysteem aan te bieden waar je ook van de voordelen van de bekendere cryptocurrencies kunt genieten. Denk bijvoorbeeld aan voordelen zoals een veilige opslag van de waarde van de munt, lage transactiekosten en slimme contracten. Ben je benieuwd naar de Cardano koers? Deze kun je eenvoudig op het internet vinden. 

  Hoe werkt Cardano? 

  Cardano werkt dus niet hetzelfde als andere blockchains. De blockchain bestaat namelijk uit twee lagen, de rekenlaag en de afwikkelingslaag. De gelaagde structuur van de blockchain zorgt voor een betere toegang tot verschillende functies binnen het platform en maakt hierdoor ruimte voor updates via soft forks. Met de eerste laag kunnen gebruikers ADA-tokens van de ene portemonnee naar de andere verzenden en kunnen ze ook ADA-tokens ontvangen. De tweede laag is nog in ontwikkeling, maar is bedoeld voor het aanmaken en aanmelden van slimme contracten. Voor het verifiëren van transacties gebruikt de blockchain een proof-of-stake protocol. 

  Wat zijn de verwachtingen voor de Cardano koers?

  De koers van een cryptomunt is natuurlijk nooit met zekerheid te voorspellen, maar er zijn altijd experts die goed onderbouwde voorspellingen doen over wat er met de koers van een munt gaat gebeuren. Zo voorspellen analisten over Cardano dat de munt richting het einde van dit jaar de draad weer oppakt en omhoog gaat. Daarnaast geven de analisten aan dat de cryptomunt is 2025 nog steeds op een rustig tempo zijn groei door gaat zetten en ook in de jaren daarna nog!

  Veelgestelde vragen 

  Kan Cardano 1000 euro waard worden?
  Dit hangt af van de vraag en aanbod op de markt, maar het is natuurlijk altijd mogelijk. Dit geldt voor iedere cryptomunt. Populariteit doet veel met de prijs!

  Wat gaat Cardano doen in 2024?
  Dit is natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen, maar volgens analisten pakt de Cardano koers in 2024 de draad weer op. Ze geven aan dat ze verwachten dat de koers eind dit jaar op 0,9000 euro zal staan.

  Wat is het nut van Cardano?
  Cardano helpt bij het uitvoeren van smart contracts. De gelaagde structuur zorgt voor een betere beveiliging en een toegankelijker platform.

  Advertentie