Waar en wanneer kun je het beste gaan tanken?

Laatst bijgewerkt: 15 maart 2023

De prijs van de benzine is gelukkig wel weer wat omlaag gegaan vergeleken met een paar maanden geleden, maar goedkoop is hij nog steeds niet. Vooral nu alles steeds duurder wordt, wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk kunnen tanken. Maar hoeveel scheelt de prijs nu eigenlijk per tankstation en bij welke aanbieder kun je het beste tanken en op welke dag of welk tijdstip van de dag? Daar gaan we het in dit artikel over hebben!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De hoogste prijs voor benzine in jaren

  Dit is waarschijnlijk geen verrassing, maar in 2021 en in 2022 zijn de hoogste benzineprijzen ooit voorbij gekomen in Nederland. Dat was vooral schrikken ten opzichte van 2020, toen de prijzen lager stonden dan ze in jaren waren geweest. In 2021 was dit nog niet altijd een groot probleem, aangezien er nog veel thuis werd gewerkt, net als in het begin van 2022. Maar toen er een einde kwam aan de lockdowns, kwam er bij veel bedrijvegn ook een einde aan het thuiswerken, of in ieder geval deels. Later in 2022 begon de prijs van de benzine zelfs naar de 2 euro per liter te gaan voor E5 en uiteindelijk ging de prijs zelfs nog over dit bedrag heen. Wat een tijd geleden de prijzen waren van tankstations langs de snelweg, waren nu de prijzen van de tankstations in de buurt

  Waar en wanneer zijn de brandstofprijzen het laagst?

  Natuurlijk verschilt de brandstofprijs per soort benzine of diesel, maar we gaan nu even uit van dezelfde soort en hoeveelheid benzine of diesel. Daarnaast is er vaak ook een verschil tussen verschillende aanbieders in prijs. Een tankstation van Shell zal bijvoorbeeld in de meeste gevallen duurder zijn dan een Tango. Het lastige is dat de prijzen bij tankstations erg dynamisch zijn en per uur of zelfs per minuut kunnen veranderen. Over het algemeen schijnt de vooravond de beste tijd te zijn om te gaan tanken, laten we zeggen tussen 18:00 en 20:00 uur. Dit komt doordat tankstations op dit moment vaak de minste toeslag zetten op hun dienst. Dit hoeft echter niet voor ieder tankstation te gelden en zou in de toekomst ook zeker kunnen veranderen. De beste manier om de prijsverschillen bij te houden is via een brandstof-app die de actuele prijzen bijhoudt. Zo kun je altijd zien waar je in de buurt het goedkoopst kunt tanken!

  Veelgestelde vragen

  Waar is euro 95 benzine het goedkoopst?

  In Europa is Oekraïne het goedkoopste land om euro 95 benzine te tanken. In Nederland kun je het goedkoopst euro 95 tanken in Uithuizen.

  Wat kost euro 95 bij Shell?

  Bij Shell zit de prijs van euro 95 benzine nog steeds rond de 2 euro per liter, in ieder geval langs de snelwegen. 

  Op welke dag kun je goedkoop tanken in Duitsland?

  In Duitsland zijn de benzineprijzen echt heel dynamisch en veranderen vaak wel 14 keer per dag. Het is dus lastig te zeggen welke dag het goedkoopst is. 

  Advertentie