Dit zijn de voordelen van financial lease

Laatst bijgewerkt: 30 augustus 2023

Wil jij graag iets kopen, maar heb je er op dit moment niet het geld voor? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om gewoon te sparen totdat je het geld wel hebt om het te kopen. In sommige gevallen heb je iets echter heel hard nodig, bijvoorbeeld als jouw oude auto kapot is en je echt een auto nodig hebt om op je werk te komen. Als je eigenlijk niet kunt wachten met de aankoop, kun je ervoor kiezen om geld te lenen, maar je kunt ook gaan voor financial lease. In dit artikel vertellen we je wat dit is en wat de voordelen zijn!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat is financial lease? 

  Financial lease is een leasevorm die veel mensen erg gunstig vinden. Met name grote ondernemers, ZZP’ers en ondernemers in het MKB profiteren vaak van de voordelen van deze leasevorm, maar ook particulieren hebben er vaak baat bij. Bij financial lease ben je meteen de eigenaar van wat je koopt, maar je betaalt het bedrag gespreid, vaak per maand. Dit betekent dat je meer financiële ruimte krijgt en dat het product ook meteen van jou is, wat bij de meeste leasevormen niet het geval is. Bedrijven maken hier vaak gebruik van om bedrijfsmiddelen aan te schaffen. Wil je graag weten wat je zou kunnen kopen met financial lease en hoeveel je dan per maand betaalt? Op de website van veel aanbieders kun jij de maandtermijnen van jouw financial lease berekenen

  Dit zijn de voordelen van financial lease

  Het grootste voordeel van financial lease is natuurlijk dat je meer financiële ruimte krijgt. Je hoeft bij een grote aankoop immers niet meteen het gehele bedrag te betalen, waardoor je wat meer geld overhoudt. Daarnaast hoef je niet het gehele bedrag in bezit te hebben om iets te kunnen kopen. Dat is prettig als je iets hard nodig hebt, maar er op dit moment het geld niet voor hebt. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsauto of een 3D-printer. Een ander voordeel van financial lease is dat je meteen eigenaar wordt van het aangekochte product, je spreidt de kosten alleen over een langere periode. Ben jij van plan om financial lease af te sluiten? Doe dit dan altijd via een gespecialiseerde aanbieder, zoals financialleaseforyou.nl!

  Veelgestelde vragen

  Wat is het nadeel van financial lease?
  Een nadeel aan financial lease is dat je onder de streep meer betaalt dan wanneer je het product in één keer zou betalen. Je betaalt namelijk rente. Hoe langer je erover doet om terug te betalen, hoe meer rente je betaalt.

  Wat is het verschil tussen financial lease en private lease?
  Bij private lease wordt je geen eigenaar van het product dat je koopt, bij financial lease wel.

  Wat betaal je zelf bij financial lease?
  Je bent zelf verantwoordelijk voor de autoverzekering, belasting en brandstofkosten van je auto. Je betaalt alleen niet voor de kilometers die je rijdt.

  Advertentie