Tien tips om extra geld te verdienen naast je baan

Laatst bijgewerkt: 18 juni 2020

Soms werk je een fulltime baan maar kun je toch net niet rondkomen. Misschien wil je wat meer geld overhouden voor leuke dingen of ben je aan het sparen voor die droomvakantie. Misschien ben je meer geld kwijt aan je kinderen of huisdieren dan je wilt. Het is ook naast je baan mogelijk om wat geld bij te verdienen door nevenactiviteiten. Er zijn veel dingen die je kunt doen om wat extra geld op zak te hebben. In dit artikel lees je een aantal tips en activiteiten waarmee je een leuk extraatje kunt verdienen.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Verkoop spullen die je niet meer gebruikt

  Mensen hebben altijd wel spullen in huis liggen die niet (meer) gebruikt worden. Je hebt deze spullen niet nodig en ze liggen maar in de weg. Een ander kan deze spullen misschien wel gebruiken. Je kunt je oude spullen gemakkelijk verkopen. Denk eens aan boeken die je al gelezen hebt, oude meubels of kleding. Ook oude videogames kunnen verkocht worden. Via Marktplaats of Bol.com zet je gemakkelijk je tweedehands spullen online in de verkoop.

  Ga online vragenlijsten invullen

  Hoe geweldig zou het zijn om geld te kunnen verdienen met je mening? Dat kan door online enquêtes in te vullen. Door eerst vragen over jezelf te beantwoorden krijg je vragen die aansluiten op jouw profiel. Bij veel aanbieders verdien je door het invullen van lijsten punten. Het is belangrijk om van tevoren uit te zoeken of je deze punten kan inwisselen voor geld. Als je geen geld verdient heb je er uiteindelijk nog niets aan.

  Begin een AirBnb

  De website AirBnb wordt ook in Nederland steeds populairder. Als je een kamer in je huis over hebt kun je deze ook benutten door hem aan toeristen te verhuren via AirBnb. Een kanttekening hierbij is wel dat je in een omgeving moet wonen die populair is. In een stad als Amsterdam of Utrecht is de kans groot dat je kamer vaak verhuurd kan worden en dat kan je een aardig zakcentje opleveren.

  Het bezorgen van kranten en reclame

  Het bezorgen van kranten en reclamefolders kan je zomaar een lekker bedragje opleveren en het is gemakkelijk te combineren met een baan. De ochtendkrant kun je gemakkelijk bezorgen voor je begint met werken. Het bezorgen van reclamefolders is vaak flexibel en kan ook in het weekend. Werk je parttime? Dan kan zelfs het bezorgen van post een optie voor jou zijn.

  Benut al je talenten

  Heb je hobby’s zoals muziek of ben je goed in knutselen, schilderen en tekenen? Deze talenten kun je ook benutten om geld mee te verdienen. Je kunt bijvoorbeeld les geven aan mensen die ook muziek willen maken. Of geen een cursus fotograferen. Wil je liever geen lesgeven? Dat is geen probleem. Via Etsy kun je je eigen online winkeltje opzetten. Zo kun je bijvoorbeeld je tekeningen of fotoprints aan mensen verkopen. Je kunt zomaar een aardig zakcentje bijverdienen. Liggen je talenten ergens anders? Via het internet kun je ook geld verdienen door het schrijven of redigeren van teksten. Als freelance tekstschrijver werk je flexibel en vanuit huis. Dat is ideaal voor iemand met een baan.

  Geef bijles

  Als je vroeger heel goed was in rekenen of taal kun je ook deze talenten benutten om mee bij te verdienen. Veel kinderen hebben bijles nodig en ouders zijn bereid hiervoor te betalen. Je kunt hierbij ook beroep doen op kennis die je opdoet bij je baan of tijdens je studies. Het is natuurlijk logisch dat een Neerlandicus bijles Nederlands kan geven, maar als je in een ziekenhuis werkt heb je vast kennis van biologie en als accountant kun je rekenles geven. Kijk wat je te bieden hebt en bied dat aan binnen je eigen netwerk of op het internet via de sociale media. Ook kun je je als bijlesdocent aanmelden bij bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn.

  Pas op kinderen of huisdieren

  Mensen die een dagje of avondje weg gaan of overdag niet thuis zijn hebben soms iemand nodig om op hun kinderen of huisdieren te passen. Kijk om je heen en maak gebruik van je netwerk. Vraag aan mensen of ze een oppas nodig hebben. Ook het uitlaten van honden kan een bron van inkomen zijn. Mensen die weg zijn of overdag geen tijd hebben voor hun dieren zullen je dankbaar zijn. Ook voor dit soort services zijn tegenwoordig genoeg bedrijven te vinden die mensen uitzenden.

  Bijbaantjes in de avond of in het weekend

  Als je een fulltime baan hebt is dit natuurlijk vaak overdag. In de avonduren en in het weekend kun je daar nog een baantje bij nemen. Denk bijvoorbeeld aan het bezorgen van eten van restaurants of het bezorgen van post. Vooral pizzeria’s hebben vaak een bezorger die in de avond op een scooter eten rondbrengt. Je kunt ook eens bij een uitzendbureau gaan pijlen of er iets te vinden is dat jij in de avond of in het weekend zou kunnen gaan doen. Ook schoonmaken is een baantje dat vaak in de avonden gedaan wordt. Je kunt voor een schoonmaakbedrijf gaan werken, maar ook zelf kun je vast een aantal adressen binnenhalen.

  Deel spullen met mensen

  Diensten zoals AirBnb en Uber worden steeds populairder. Mensen delen hun spullen en diensten met anderen zodat mensen niet teveel betalen voor bijvoorbeeld een ritje in een taxi. Hier blijft het niet bij. Je kunt ook geld bijverdienen door carpoolen, Met Brenger kun je spullen voor mensen van A naar B brengen. Je kunt je eigen auto verhuren of via Peerby je spullen tegen betaling uitlenen aan andere mensen. Ook kun je zelf gerechten klaarmaken en deze aan mensen verkopen. Ga na wat je kunt bieden en wie weet verdien jij daar binnenkort wat extra geld mee.

  Verdienen met het schrijven van reviews

  Naast het invullen van vragenlijsten of het schrijven van webteksten kun je ook reviews schrijven. Bedrijven hebben recensies nodig om hun producten aan te kunnen prijzen en met jouw mening kun je geld verdienen. Via Klezzer kun je je mening over producten verkopen. Bedrijven geven geld aan Klezzer en dit geld wordt verdeeld over de mensen die een recensie schrijven. Hoeveel je verdient hangt af van hoeveel geld er in de Klezzer spaarpot zit. Met deze methode kun je helaas niet rekenen op een vast bedrag.

  Advertentie