Shiba Inu coin kopen

Laatst bijgewerkt: 14 maart 2022

De Shiba Inu coin, ook wel de Doge killer genoemd, werd eind 2020 gelanceerd en de interesse voor de munt is inmiddels flink gegroeid. Het is dan ook bijna onmogelijk dat je nog nooit van de coin hebt gehoord. De community achter de coin groeit gestaag en heeft bovendien grootste plannen voor in de toekomst. Als we de geluiden vanuit deze community moeten geloven dan zullen zij in 2022 flink hun best doen om de waarde van de munt naar € 1,00 te duwen. Of dit ook realistisch is en waarom ontdek je in dit artikel. 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Kan Shiba Inu een waarde van € 1,00 halen?

  Het is een prachtig streven: een waarde behalen van € 1,00. Op dit moment heeft Shiba Inu een waarde van € 0,00002075. Voordat een waarde van € 1,00 behaald kan worden moet er dus nog een hele hoop gebeuren. De munt werd in augustus 2020 gelanceerd als een grap om de Dogecoin te verslaan, maar deze grap is inmiddels flink uit de hand gelopen. De community achter de Shiba Inu Coin kent momenteel meer dan 1,2 miljoen holders en dit aantal neemt elke dag toe. Dit is waarom de Shiba Inu Coin zo populair is geworden. 

  Het project achter de Shiba Inu coin

  Shiba Inu is dus oorspronkelijk ontstaan als tegenreactie op de Dogecoin, een andere meme-coin met een hondenthema. Wat vooral opvalt aan Shiba Inu is dat de munt gedreven wordt door een enorm sterke community die gestaag groeit. De ontwikkelaars van de munt richten zich daarom op een project dat voor volledig wordt gedreven door de achterban. 

  De mensen die de munt bezitten hebben dus zeggenschap over wat er met de munten gebeurd. Zo is het mogelijk om munten te verbanden, waardoor de koers omhoog gedreven kan worden en is de munt voornamelijk afhankelijk van de promotie vanuit de community. 

  Op platformen op Twitter kun je volgen hoe sterk deze community is. De hashtags rondom Shiba Inu, waaronder #shibainu #shib en #shibarmy zijn namelijk regelmatig trending en dat betekent dat er heel veel mensen over Shiba Inu praten. Alle reden om deze coin in 2022 nauw in de gaten te houden.  

  Eind 2021 introduceerde het ontwikkelingsteam van Shiba Inu het platform ShibaSwap. Het doel van dit platform is om de tokens van Shiba Inu veilig te traden. Het werkt hetzelfde als bijvoorbeeld Uniswap en is momenteel opgedeeld in 3 belangrijke toepassingen: dig, bury en swap. Naarmate ShibaSwap wordt uitgewerkt zullen er meer functies worden toegevoegd.

  De Shiba Inu koersverwachting voor 2022

  De Shiba Inu koersverwachting kan in 2022 verrassend worden. Dit komt door het toenemende aantal holders. Dit zijn mensen die Shiba Inu voor een lange tijd vasthouden waardoor er schaarste optreed. Alhoewel er enorm veel munten in omloop zijn, is het toch mogelijk dat de Shiba Inu coin in 2022 flink gaat stijgen. De community achter de Shiba Inu coin is namelijk bezig met het organiseren van burn dagen, waarop Shiba Inu coins geburned worden waarna ze uit de circulatie verdwijnen. Hoe minder coins er in omloop zijn, hoe hoger de waarde wordt. 

  Is het dan ook mogelijk om € 1,00 in 2022 te behalen? Nee, waarschijnlijk niet. Het eerste streven is een waarde van € 0,01 en de community heeft als streven om een waarde van € 1,00 binnen 10 jaar te behalen. Daarom is er op dit moment een petitie actief om het verbrandingsproces te versnellen. 

  Met hulp van deze petitie hoopt Shiba Inu binnen 5 jaar een waarde van € 0,01 te behalen. Shiba Inu heeft in 2021 bijzondere ontwikkelingen laten zien. In een jaar tijd is de munt met maar liefst 27.000.000% gestegen. Een flink rendement waar de meeste beleggers en investeerders alleen van kunnen dromen. Hoe het met de koersontwikkelingen in 2022 zit is nog even afwachten, maar aan de sterke community te zien is de Shiba Inu coin een munt waar we nog veel van zullen horen. 

  Hier kun je de Shiba Inu coin kopen

  Het is voor Nederlandse handelaren mogelijk om Shiba Inu te kopen op verschillende platformen. Je kunt bijvoorbeeld terecht op Binance, Coinbase of Litebit, maar als je met iDeal wilt betalen dan zijn er ook Nederlandse exchanges beschikbaar. Handelen in Shiba Inu is het meest voordelig via Bitvavo. 

  Het is ook mogelijk om Shiba Inu te kopen via Bitcoinmeester. De handelskosten op dit platform zijn iets hoger dan de handelskosten op Bitvavo, maar in principe werken de platformen hetzelfde. Beide exchanges zijn gebruiksvriendelijk en geschikt voor beginnende handelaren. 

  Ben je een ervaren handelaar en wil je de mogelijkheid hebben om posities automatisch te openen en te sluiten? Dan kun je beter voor Bitvavo kiezen, omdat dit platform ook een omgeving heeft voor ervaren handelaren. 

  Veelgestelde vragen

  Kan de Shiba Inu Coin naar € 0,01 stijgen? 

  experts voorspellen dat de coin aan het eind van 2022 een grote stijging gaat laten zien, is het vrijwel onmogelijk om binnen een jaar van de huidige koers naar € 0,01 te stijgen. Handelaren die voor de lange termijn investeren in crypto hebben een mooi vooruitzicht. De verwachting vanuit de community is namelijk dat een waarde van 1 cent binnen 5 jaar behaald kan worden. 

  Hoeveel Shiba Inu munten zijn er verbrand? 

  n 2021 is bijna de helft van alle Shiba Inu munten verbrand. Dit betekent dat de munten volledig uit de circulatie zijn gehaald. Hier komen vervolgens geen nieuwe munten bij, waardoor de koers kan stijgen.

  Welke coin gaat exploderen in 2022?

  Experts verwachten dat Shiba Inu in het laatste kwartaal van 2022 mooie stijgingen gaat laten zien. Houd het actuele nieuws rondom Shiba Inu goed in de gaten om erachter te komen of dit een goede investeringskans is voor jou. 

  Disclaimer: in dit artikel geven wij geen financieel advies. Het artikel is geschreven vanuit persoonlijke ervaring en de inhoud is informatief. Investeer nooit in crypto zonder zelf onderzoek te doen. 

  Advertentie