Zo zorg jij ervoor dat jij jouw pasjes nooit meer kwijtraakt!

Laatst bijgewerkt: 21 november 2022

Er is niets zo frustrerend als wanneer je constant spullen kwijtraakt, vooral als dit belangrijke spullen zijn, zoals pasjes van de bank of bijvoorbeeld je ID. En meestal ben je ze ook nog kwijt als je ze net dringend nodig hebt. Het verliezen van spullen kan je een hoop geld kosten, want als je een nieuw bankpasje of ID-bewijs aan moet vragen, moet je gewoon een nieuwe betalen. Daarnaast kan het je ook erg onzeker maken als je constant spullen kwijtraakt. Dat is natuurlijk niet fijn. In dit artikel geven we je een aantal tips om te voorkomen dat je steeds je spullen kwijtraakt!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Schaf een pasjeshouder aan

  Ben jij voortdurend je pasjes kwijt? Dat is natuurlijk super vervelend en kan je een hoop geld kosten. Gelukkig is hier een redelijk simpele oplossing voor: schaf een handige pasjeshouder aan. Hier kun je al jouw pasjes in opbergen, zodat je ze niet meer los in een tas hoeft te stoppen. Dit maakt de kans dat je ze kwijtraakt een stuk kleiner. Je kunt kiezen voor een simpele pasjeshouder, of voor een chique portemonnee voor pasjes, zoals de Secrid wallet. Je koopt eenvoudig producten van merken zoals Secrid bij penworld.nl.

  Wat helpt er als je iets kwijt bent?

  Als je iets kwijt bent geraakt, zijn er manieren om er misschien toch nog achter te komen waar je het gelaten hebt. Je kunt bijvoorbeeld proberen met je gedachten terug te gaan naar het moment dat je het kwijt bent geraakt. Praat hardop terwijl je dit doet, om je gedachten te ondersteunen. Zoek binnen een straal van 50 centimeter vanaf de plek waar je het voorwerp voor het laatst hebt gebruikt of vast hebt gehad. Ten slotte helpt het om rustig te blijven. Grote kans dat je weer weet waar je het voorwerp hebt gelaten als je even rustig wordt. Om te voorkomen dat je dingen kwijtraakt, kun je proberen ze op een vaste plek te bewaren. Zo kun je ietst in ieder geval niet kwijt zijn omdat je het laat slingeren.

  Veelgestelde vragen

  Welke soorten pasjeshouders zijn er?

  Er zijn veel verschillende soorten pasjeshouders, waaronder simpele houders van plastic of hele portemonnees van leer of kunststof.

  Wat kun je doen als je iets kwijt bent?

  Als je iets kwijt bent, is het verstandig om eerst even rustig te worden. Misschien weet je dan weer waar het voorwerp ligt. Zo niet, dan kun je proberen in je gedachten terug te gaan naar het moment dat je het voor het laatst hebt gebruikt. Vervolgens zoek je naar het voorwerp binnen 50 centimeter vanaf de plek waar je het voorwerp voor het laatst hebt gehad.

  Wat raken mensen het meest kwijt?

  Uit onderzoek blijkt dat mensen sleutels, telefoons, pasjes, tassen en portemonnees het vaakst kwijtraken.

  Advertentie