Alles over nieuwe cryptomunten in 2022

Laatst bijgewerkt: 22 maart 2022

Ontwikkelingen in de cryptomarkt gaan razendsnel. Er komen dagelijks nieuwe munten bij en als je er vroeg bij bent dan is het mogelijk om veel geld te verdienen op sommige munten. Het kiezen van nieuwe cryptomunten met potentie is alleen niet altijd even eenvoudig. Om je te helpen bij het zoeken naar nieuwe cryptomunten vertellen wij je in dit artikel waar je nieuwe cryptomunten kunt kopen, wanneer nieuwe cryptomunten uitkomen en welke nieuwe cryptomunten in 2022 volgens ons potentie hebben. 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Nieuwe cryptomunten in 2022

  In 2022 worden er nieuwe cryptomunten gelanceerd met een hoop potentie. Wij houden onder andere Co2Bitcoin van Co2Bit in de gaten. De coin is gelanceerd op 30 maart 2021 en het team achter de coin richt zich op het tegengaan van klimaatveranderingen door bomen te planten. Sinds de lancering zijn er maar liefst 100 miljoen bomen geplant in de Amazone. Co2Bit heeft samenwerkingen lopen met verschillende overheden en de verwachting is dat er meer samenwerkingen met landen in de pijplijn zitten. 

  Op dit moment is Co2Bit alleen verkrijgbaar via myetherwallet.com. Nu de aandacht voor klimaatverandering ook vanuit overheden groter wordt, is een logisch vervolg dat er meer mensen zullen investeren in Co2Bit in de toekomst. De coin heeft nog een duwtje in de rug nodig maar het team achter de munt werkt ogenschijnlijk aan grootste plannen voor in de toekomst. Lees hier de volledige whitepaper van Co2Bit

  Dit zijn de nieuwe cryptomunten met potentie 

  Bluzelle is ook een cryptomunt die je in 2022 in de gaten moet houden. De munt is op 3 februari 2022 gelanceerd en heeft nu al een samenwerking met de Web3 Foundation. Hierdoor wordt het op korte termijn mogelijk om diensten te verlenen aan dApp ontwikkelaars die actief zijn op de Polkadot blockchain. Bluzelle is een gedecentraliseerd opslagnetwerk voor gegevens uit blockchain gebaseerde applicaties. In een notendop betekent dit dat dApp gegevens op het Bluzelle netwerk goedkoper opgeslagen kunnen worden dan op het Ethereum netwerk. 

  Door de hoge kosten van het opslaan van gegevens op de Ethereum blockchain, gebruiken de meeste ontwikkelaars andere gedecentraliseerde opslag oplossingen zoals AWS. Dit betekent dat de dApp gegevens niet veilig zijn of gecensureerd worden zoals het geval op een blockchain. 

  Bluzelle neemt dit probleem weg en biedt een gedecentraliseerde database, waarin diverse knooppunten opslagcapaciteit aan het netwerk leveren. Hier worden vergoedingen voor betaald waarmee het team het Bluzelle ecosysteem kan uitbreiden. De BLZ token die gekoppeld is aan het project is op dit verkrijgbaar via verschillende toonaangevende exchanges, waaronder Binance. 

  Elrond Gold ($EGLD): nieuwe cryptomunt 2022 

  Tot slot willen wij het graag hebben over Elrond. Elrond werd in 2020 gelanceerd en is daarmee niet gloednieuw, maar heeft in de afgelopen 2 jaar hard aan ontwikkelingen gewerkt. Indrukwekkend aan deze blockchain is het sharding mechanisme. Door dit mechanisme kunnen er enorm snelle transacties uitgevoerd worden: tot wel 100.000 per seconde. 

  Om het technisch te houden worden er transacties, blockchain gegevens en transacties is zogenaamde shards gegroepeerd. Er wordt tegelijkertijd rekening gehouden met het aantal beschikbare knooppunten waardoor het netwerk niet overbelast kan raken. 

  De snelheid is op deze blockchain verhoogd zonder dat het idee van decentralisatie in gevaar komt. Op dit moment heeft het platform meer dan 1,3 miljoen actieve accounts, meer dan 287.000 dagelijkse transacties en meer dan 30.000 zoekopdrachten per maand op Google! 

  Het projectteam achter Elrond Gold stopt voorlopig niet met ontwikkelen. Het heeft namelijk serieuze plannen voor de eerste 100 dagen in 2022. Als alles mee zit dan kan maart 2022 een mooie maand worden voor deze munt. Het streven is namelijk om in 2022 te groeien naar ruim 1 miljard actieve gebruikers, en dat kan de prijs flink doen opdrijven. Je kunt EGLD onder andere kopen op Bitcoin Meester en Binance. 

  Bitcoin blijft populair in 2022

  Het is geen nieuwkomer, en de Bitcoin heeft inmiddels geen introductie meer nodig. Na een rumoerig jaar met enorme highs en diepe lows is de verwachting dat Bitcoin zich dit jaar gaat stabiliseren. Heb je een flinke spaarpot opgebouwd, dan is dit een mooi moment om te kopen. 

  De prijs hangt rond de $ 40,000 maar de verwachting is volgens experts dat de munt aan het eind van 2022 grofweg $ 60,000 waard is. Dit is geen spectaculaire stijging als we naar de schommelingen in 2021 kijken, maar het levert je wel bijna $ 20,000 in een jaar op. 

  De keerzijde is dat Bitcoin hard geraakt kan worden door maatregelen vanuit overheden. Het is goed mogelijk dat het handelen in Bitcoin en andere crypto valuta in de toekomst strenger gecontroleerd gaat worden. Grote winsten betekenen in dit geval dan ook hoge belastingen.  

  Veelgestelde vragen

  Waar kan ik nieuwe cryptomunten kopen? 

  Je kunt nieuwe cryptomunten kopen via verschillende exchanges en platformen. Meestal is de coin gewoon te koop op de officiële website van de coin. Is dit niet het geval dan benoemen ze op de site waar je de nieuwe cryptomunt kunt kopen. Het is bij nieuwe cryptomunten goed mogelijk dat je ze alleen vind op kleinere exchanges of eigen applicaties. 

  Welke nieuwe cryptomunt moet ik kopen? 

  Voor welke nieuwe cryptomunt je uiteindelijk kiest is aan jou. Als je een munt hebt gevonden die je aanspreekt dan is het belangrijk om hier zoveel mogelijk informatie over te verzamelen. Dit kun je doen door het actuele crypto nieuws rondom de munt in de gaten te houden. Je vindt informatie op de officiële social media kanalen van de munt, de website en openbare crypto nieuws websites. Denk bijvoorbeeld aan Coinmarketcap.com en newsbit.nl.

  Wanneer komen nieuwe cryptomunten uit? 

  Nieuwe cryptomunten komen dagelijks uit. Voordat een munt gelanceerd wordt kun je op Twitter en andere social media kanalen zoeken naar nieuwe crypto accounts. Bijvoorbeeld door op specifieke hashtags te zoeken en informatie in te winnen over mogelijke projecten in de toekomst. Je kunt ook altijd de website van CoinMarketCap bezoeken en de nieuwe cryptomunten die vandaag zijn gelanceerd bekijken. 

  Disclaimer: in dit artikel geven wij geen financieel advies. Wij vertellen je alleen meer over de munten met een mooi project erachter. Als je ervoor kiest om te investeren in één van de munten die wij benoemen dan zijn wij niet aansprakelijk voor eventuele verliezen. 

  Advertentie