Makelaar in Amsterdam Zuidoost nodig? Hier moet je op letten!

Laatst bijgewerkt: 21 december 2022

Als je op zoek bent naar een makelaar in een specifiek gebied, heb je vaak nog veel keuze. Vooral als je in of nabij een grote stad woont. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om er toch voor te zorgen dat je een makelaar kiest die goed bij jou en jouw situatie past. Welke dingen dat zijn? Dat gaan we je in dit artikel vertellen!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De voordelen van een makelaar 

  Als jij je huis gaat verkopen, kun je ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om hier een makelaar voor in te schakelen. Afgezien van het feit dat het je geld kost, heeft het inschakelen van een makelaar veel voordelen ten opzichte van een huis zelf verkopen. Vooral als je in een drukker gebied zit met het huis dat je wil verkopen, heb je waarschijnlijk een hoop concurrentie. Een makelaar in Amsterdam Zuidoost is bijvoorbeeld geen overbodige luxe. Een makelaar regelt alles voor je, inclusief de bezichtigingen van de woning en het papierwerk. Alleen al om juridische redenen is het verstandig om een makelaar in te zetten. Dit geldt ook als je een huis gaat kopen. Een makelaar weet precies wat er wel en niet in een koopovereenkomst moet staan. Doe je dit zelf en vergeet je iets, dan kan dat erg vervelend uitpakken. 

  Waar let je op bij het zoeken naar een makelaar?

  Ga je op zoek naar een makelaar die bij jou en jouw situatie past, dan is het belangrijk om eerst goed voor ogen te hebben wat jouw behoeften zijn. Wat is er bijzonder aan jouw situatie? Of is het eigenlijk een redelijk standaard situatie? Zorg er in ieder geval voor dat je vanaf het begin een duidelijk beeld hebt van de kosten die de makelaar in rekening gaat brengen voor het verkopen van je huis. Daarnaast is het altijd verstandig om reviews te lezen voor verschillende makelaarskantoren. En dan niet de reviews op hun website, maar liever die op Google. Een bedrijf kan een negatieve recensie namelijk niet verwijderen. Zoek bijvoorbeeld naar ‘reviews makelaar Amsterdam Zuidoost en je krijgt alle recensies van makelaars in de buurt te zien op Google. Ten slotte is een persoonlijke klik natuurlijk ook belangrijk. Plan een intakegesprek in bij verschillende makelaars en kijk met wie je de beste klik hebt. 

  Veelgestelde vragen

  Hoe weet je of een makelaar goed is?

  Het is in ieder geval verstandig om naar een makelaar te gaan die is aangesloten bij de NVM, VBO of VastgoedPro. Daarnaast kun je natuurlijk de reviews van een makelaar bekijken op Google.

  Wat kost een makelaar?

  In Nederland kost een verkoopmakelaar je 1,1% van de verkoopopbrengst van de woning. Denk dus aan een gemiddeld bedrag van 4450 euro.

  Wat is een goede makelaar in Amsterdam Zuidoost?

  Het makelaarskantoor A’dam Good Story krijgt vijf sterren op Google, maar ook de Gaasp Makelaars en Hollands Best Makelaars & Taxateurs krijgen goede beoordelingen. Daarnaast is de persoonlijke klik ook erg belangrijk.

  Advertentie