Ontvang het laatste Big Tech-nieuws

Ontvang het laatste Big Tech-nieuws

Laatst bijgewerkt: 23 maart 2022

Bekijk wat tech giganten zoals Microsoft, Amazon, Google en Alibaba de laatste tijd hebben uitgespookt. Lees onderstaand artikel voordat u bij Vestle online CFD’s wilt gaan verhandelen.

Wat kun je lezen in dit artikel?

    De tech reuzen stortten zich in het nieuwe jaar

    De verhalen van de grootste techbedrijven hebben de laatste tijd veel belangstelling getrokken, al was het maar omdat zo veel handelaren over de hele wereld hun ogen gericht houden op bedrijven als Amazon, Microsoft, Alibaba en Alphabet. Twee van de lastigste tegenslagen van vorig jaar waren verstoringen in de toeleveringsketen en chipschaarste, en naarmate 2022 naderde, begon het vooruitzicht dat de Amerikaanse Federal Reserve het beleid zou verkrappen, zijn eigen nieuwe obstakel te vormen. Laten we eens kijken naar wat er dit jaar in het verschiet ligt voor de big tech (ookwel tech reuzen genoemd). Lees snel verder voordat u bij Vestle online CFD’s wilt gaan verhandelen.

    Alibaba raakt op stoom in China

    Alibaba voelt zich misschien een beetje strijdmoe na een enorme boete van toezichthouders ter hoogte van $2,8 miljard, wat 4% van hun Chinese omzet in 2019 was. De Chinese autoriteiten hebben het gemunt op bedrijfsmonopolies in naam van hun algemene beleid van “gemeenschappelijke welvaart”, dat aandringt op het verspreiden van rijkdom. Andere bedrijven die door dergelijke regelgevers werden getroffen, zijn onder meer social-mediabedrijf Tencent Holdings en bezorgspecialist Meituan.

    Dat is echter niet de enige reden waarom Alibaba’s vierde kwartaal van 2021 het zwakste was tot nu toe. Het bedrijf heeft moeite gehad om de consumptiegroei binnen China bij te houden, en is daarom op zoek gegaan naar overzeese klanten. “We geloven dat we alle consumenten met koopkracht in China substantieel hebben veroverd”, verklaarde CEO Daniel Zhang. In de drie maanden voorafgaand aan december 2021 groeide de omzet met slechts 10%, vergeleken met 29% in de voorgaande periode van drie maanden. De handelseenheid van het bedrijf is goed voor 71% van zijn totale activiteiten, maar de verkoop in de eenheid steeg in de periode met slechts 7%. Vergeet niet dat de Chinese economie in het algemeen in december minder groeide dan verwacht: het bbp steeg slechts 4%, de investeringen in vastgoed daalden met 14% ten opzichte van een jaar eerder, en ook de huizenverkoop daalde met bijna 20%.

    Microsoft kijkt naar mooie toekomst

    Als Microsoft zijn overname van Activision Blizzard afrondt, wat in januari werd gemeld, zouden ze het derde grootste gamingbedrijf ter wereld kunnen zijn. In de praktijk zullen ze beschikken over maar liefst 30 game-ontwikkelingsstudio’s en een verscheidenheid aan populaire videogames. Microsofts activiteiten op het gebied van games zullen zich uitstrekken tot mobiele en cloudplatforms. Dit is belangrijk omdat de markt voor videospelsoftware tegen 2026 een omzet van bijna 159 miljard dollar kan opleveren. Eind februari 2022 liet de Motley Fool al doorschemeren dat handelaren Microsoft in het oog zouden kunnen beginnen houden.

    Eveneens in februari sloot Microsoft zijn cyberbeveiligingsdiensten aan op zijn rivalen, Google Cloud en Amazon Web Services. Drie maanden eerder deden ze hetzelfde voor Amazon-producten. Hier probeert Microsoft een eenvoudige, gestroomlijnde beveiligingsoplossing te creëren ter vervanging van de aanpak van het hebben van verschillende niet-geïntegreerde beveiligingsopties, omdat, “Hackers hun aanvallen kunnen richten op de naden van verschillende cyberbeveiligingsproducten”, in de woorden van Vasu Jakkal van Microsoft. Microsoft haalde in 2021 maar liefst 15 miljard dollar binnen in de verkoop van beveiligingssoftware.

    Google (Alphabet)

    Alphabet is nummer één in digitale reclame en breidt zich momenteel uit in de arena van cloud-computing om daar minder afhankelijk van te zijn. Om de twee te vergelijken: in het 4e kwartaal van 2021 stegen de reclame-inkomsten met 33% tot $61,24 miljard, en de omzet uit Google Cloud steeg met 45% tot $5,54 miljard. De aandelen van Microsoft waren begin november 2021 $3.0119 waard, maar voelden daarna de druk toen techaandelen omlaag werden geduwd vanwege dreigende renteverhogingen en stonden begin februari 2022 9% lager. Maar hun winst-per-aandeel in het vierde kwartaal van 2021 versloeg de voorspelling van Refinitiv met 12%. Google’s plan voor een aandelensplitsing zal de prijs-per-aandeel naar $140 brengen, en het zou ervoor kunnen zorgen dat Alphabet-aandelen zullen worden opgenomen in de Dow Jones Industrial Average, wat kapitaal naar hun aandeel zou kunnen brengen.

    Amazon

    Het Amazon-aandeel verloor in januari van dit jaar een aanzienlijke 10,3% en volgde daarmee de trend van de algemene markt, zoals blijkt uit de daling van 9% van de Nasdaq Composite-index in dezelfde maand. Techaandelen zoals Amazon en nutsbedrijven worden beschouwd als zeer gevoelig voor rentevoeten. Na een sterk 2020 kreeg Amazon het in 2021 zwaarder te verduren, onder meer door de gestegen verzendkosten en de verhoogde lonen van hun werknemers. Het verhaal van 2022 moet nog worden verteld en de situatie in Oekraïne zal zeer waarschijnlijk een grote impact hebben.

    Tot slot

    Voor degenen die van plan zijn om online CFD’s te gaan verhandelen bij Vestle, zal het belangrijk zijn om op de hoogte te blijven van bedrijfsnieuws, productnieuws, en nieuws over de politieke crisis in Oost-Europa. Aangezien je bij Vestle handelt in de beweging van de aandelenkoersen, in plaats van dat je echte bedrijfsaandelen koopt, zorgen schommelingen in aandelenkoersen van techgiganten voor kansen, maar let op net zo goed voor risico’s, ga dus voorzichtig en met zoveel mogelijk kennis van zaken te werk.

    Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 80.81 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html

    Advertentie

    .