Kleine crypto met potentie: dit zijn de coins met potentie in 2022

Laatst bijgewerkt: 14 maart 2022

Bitcoin heeft in 2022 geen introductie meer nodig, maar wist je dat er naast de Bitcoin nog ruim 12.000 altcoins beschikbaar zijn die voor grote rendementen kunnen zorgen? Sommige altcoins worden gezien als kleine crypto munten met potentie op de korte en lange termijn, maar hoe vind je deze munten uit al deze verschillende cryptocoins? Je komt erachter in dit artikel! 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Het verschil tussen grote en kleine crypto met potentie

  Van de grote cryptomunten zijn Bitcoin en Ethereum de meest populaire en het meest stabiel. Deze munten worden verhandeld tegen flinke prijzen en het handelsvolume op deze munten is ook erg groot. De waarde, het handelsvolume en de marketcap laten zien of een cryptomunt groot of klein is. Met kleine cryptomunten worden dan ook munten met een lage waarde, een laag handelsvolume en/of een lage marketcap bedoeld. 

  Het investeren in grote cryptomunten is eenvoudiger dan investeren in kleine crypto met potentie. Dat komt omdat de bekende munten overal beschikbaar zijn. Elk trading platform biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om Bitcoin, Ethereum en Cardano te kopen. Maar het is niet overal mogelijk om nieuwe of kleine cryptomunten te kopen, zoals bijvoorbeeld Saitama Inu. 

  Om deze munten te vinden moet je kleinere exchanges raadplegen. Het probleem is echter dat iedereen in staat is om een cryptomunt te maken. Het is dus de kunst om te herkennen welke cryptomunten veilig zijn en welke kleine crypto potentie heeft in de toekomst. 

  Veilig kleine crypto met potentie kopen

  Als je zeker wilt weten dat je crypto koopt op een veilige manier in Nederland, dan kun je het beste kiezen voor platformen als Bitvavo of Bitcoinmeester. Deze exchanges zijn aangesloten bij de Nederlandsche Bank. Om deze reden is een verificatie van je identiteit en bankrekening ook vereist. Hiermee is de beveiliging van je account aangescherpt en kan er toezicht gehouden kan worden op transacties. 

  Stel dat iemand bijvoorbeeld je telefoon steelt en het voor elkaar krijgt om Bitvavo te openen, dan is het alleen mogelijk om geld naar je eigen geverifieerde bankrekening over te maken. Wordt er geld verzonden naar een andere rekening? Dan wordt de transactie door Bitvavo geblokkeerd en wordt het geld teruggestort op het Bitvavo account. 

  Bitvavo en Bitcoinmeester accepteren beide iDeal als betaalmogelijkheid. Hieraan herken je de koppeling met de Nederlandsche Bank, want alleen aangesloten exchanges kunnen iDeal als betaalmogelijkheid aanbieden. Deze exchanges worden regelmatig aangevuld met nieuwe cryptomunten, waardoor er ook kleine crypto met potentie te vinden is. 

  Investeer in Status ($SNT)

  Een kleine crypto munt met veel potentie is Status. Deze munt is onder andere verkrijgbaar op Bitvavo en de koers laat sinds eind februari 2022 een stijgende lijn zien. Het handelsvolume groeit en de populariteit van de munt is ook langzaam aan het opkrabbelen. 

  Deze ontwikkelingen kunnen er op de korte termijn voor zorgen dat de cryptomunt flink gaat stijgen. Op dit moment koop je 1 $SNT voor maar € 0,05. De all time high is geregistreerd op een koerswaarde van ongeveer € 0,31. Als de munt in 2022 de all time high verbreekt, dan kun je dus een flink rendement behalen. 

  $SNT werd in juni 2017 uitgebracht en heeft een totale circulatie van 3,4 miljard munten, waarvan ongeveer 50% op een null wallet staat. Deze munten zijn daardoor niet verhandelbaar. Goedkope cryptomunten worden vaak ingekocht omdat mensen speculeren wat de koers op korte termijn gaat doen. $SNT heeft potentie omdat de koers voor een zeer lange periode op een laag niveau heeft geschommeld. Nu de koerscorrectie is ingezet is het goed mogelijk dat de munt flink in waarde kan stijgen. 

  Ocean Protocol: de cryptomunt voor het verkopen van data

  Ocean Protocol ($OCEAN) is een interessante cryptomunt voor mensen die veel met data werken. Het project achter de cryptomunt is namelijk gericht op het eenvoudiger verkopen van data op een gedecentraliseerde manier. 

  Hierdoor is privacy gegarandeerd en in een wereld waar privacy en online werken steeds belangrijker wordt, is dit een goede ontwikkeling. Het platform van Ocean Protocol, de Ocean Market, wordt gebruikt door onder andere wetenschappers, data-analisten en programmeurs. 

  Op dit moment heeft $OCEAN een waarde van € 0,42 en is hierdoor een toegankelijke munt voor iedereen. Naarmate data belangrijker wordt, is het mogelijk dat de Ocean Market ook belangrijker wordt. De hoogste prijs die $OCEAN tot nu toe heeft aangetikt is € 1,51. 

  Shiba Inu ($SHIB): een kleine coin die langzaam groeit 

  Shiba Inu werd vlak na de lancering bestempelt tot de Dogekiller. Een munt die de Dogecoin op een gegeven moment moet gaan verslaan. Als we echter naar de huidige koers kijken zit Shiba Inu nog lang niet in de buurt van de waarde van Doge, maar toch laat de munt sinds de lancering stabiele groei zien. 

  Op gebied van populariteit is Shiba Inu enorm gegroeid in 2021. Als je de cryptomarkt regelmatig in de gaten houd dan is het bijna onmogelijk om nog nooit van $SHIB gehoord te hebben. 

  Op dit moment koop je $SHIB voor maar € 0,00002216. Dit betekent dat je voor een tientje ruim 450.000 munten kunt kopen. Shiba Inu maakt snelle vorderingen en is constant bezig met verder ontwikkelen. De munt wordt steeds vaker door whales opgepikt en daarom is het goed mogelijk dat de munt ook in 2022 blijft groeien. 

  VeChain ($VET) als stabiele investering voor de toekomst

  In 2022 is transparantie voor elk bedrijf een groot aandachtspunt. Wij willen graag weten wat de levensloop van een product is: van boom tot papier en van grondstof tot eindproduct. Dit is precies wat VeChain doet op de blockchain. 

  Zij zorgen ervoor dat de logistieke keten van een bedrijf transparanter is. Inmiddels is VeChain niet meer aan het experimenteren, maar haalt het ontwikkelingsteam waardevolle samenwerkingen binnen. Denk bijvoorbeeld aan een samenwerking met de Chinese tak van Walmart. 

  VeChain is om deze reden ook een mooie munt om in 2022 in de gaten te houden. Op dit moment heeft de munt een waarde van € 0,045 en is hierdoor ook voor beginnende handelaren interessant. 

  Veelgestelde vragen 

  Hoe vind ik crypto met potentie? 

  Je vind crypto met potentie door het actuele nieuws goed in de gaten te houden en de nieuwe munten per dag in de gaten te houden op Coinmarketcap. 

  Wat zijn kleine cryptomunten? 

  handelsvolume. Deze munten hebben potentie om snel te groeien, mits het team achter de munt blijft ontwikkelen. 

  Disclaimer: in dit artikel geven wij geen financieel advies, maar is informatief bedoeld. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele verliezen.

  Advertentie