Het perfecte kerstpakket voor uw werknemers.

Laatst bijgewerkt: 5 april 2023

Het eind van het jaar nadert en dat betekent dat je op zoek moet gaan naar een passend kerstpakket. Werknemers en klanten staan niet te wachten op een standaard pakketje wat ze elk jaar ontvangen. Kom met iets origineels! In deze blog geven we je tips om een je contacten te verwennen met leuke gadgets.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Voor wie is het pakket?

  Allereerst is het belangrijk om na te gaan voor wie het kerstpakket is. Geef je het pakket aan je werknemers of aan je klantrelaties? Wat is de gemiddelde leeftijd van de groep? Zijn er gedeelde interesses bij je doelgroep? Wat vind je doelgroep leuk om te ontvangen?

  Dit soort vragen zul je je allereerst af moeten vragen. Zo krijg je al een beter beeld over de inhoud van het pakket.

  Bepaal vooraf je budget

  Kerstpakketten uitdelen kan een duur grapje zijn. Maar je wil de ontvanger ook geen karig pakketje geven. Daarom is het belangrijk om vooraf een budget te bepalen. Op deze manier kun na gaan denken over hoeveel spullen je in het pakket wil stoppen en hoeveel elk attribuut mag gaan kosten.

  Schrijf je ideeën op!

  Als je gaat nadenken over leuke spullen in een kerstpakket zijn de mogelijkheden eindeloos. Daarom is het handig om al je ideeën in een lijstje op te schrijven. Omdat je zojuist je budget hebt bepaald is het nu tijd om te gaan schrappen. Bepaal welke producten je er zowieso is wil hebben en over welke je twijfelt. Ga vervolgens op zoek naar de prijzen van de producten en probeer op deze manier de puzzel in elkaar te leggen.

  Wat moet er altijd in?

  Een aantal producten kunnen niet ontbreken in een kerstpakket, denk bijvoorbeeld aan:

  • Kerstkaart, deze kan niet ontbreken in je pakket. Hierin kun je mensen bedanken voor het afgelopen jaar. Ook kun je er een persoonlijke touch aan geven, je kunt bijvoorbeeld kerstkaart drukken zakelijk. Met je eigen ontwerp maak je er een bijzondere kaart van.
  • Lekkernijen, iets wat altijd in een pakket moet zitten. Wie houdt er nou niet van lekkere snacks? Altijd een goed idee dus!
  • Gepersonaliseerde spullen. Hoe leuk is het als je spullen laat maken met je eigen logo of naam er op? Laat bijvoorbeeld notitieblokken bedrukken met de naam van je bedrijf er op. Dit is niet alleen handig voor de ontvanger, maar indirect maakt hij ook reclame voor je bedrijf. Win win!

  Verpak het op een leuke manier

  Een mooie verpakking mag uiteraard niet ontbreken. Zorg er voor dat je het pakket in een mooie doos verpakt. Leg er een mooie strik om heen, plak een gepersonaliseerde sticker erop en voila. Op deze manier sluit je het jaar af met een goede indruk op je werknemers en zakenpartners.

  Advertentie