In welke crypto kan ik het beste investeren?

Laatst bijgewerkt: 22 maart 2022

Investeren in crypto is in de afgelopen jaren enorm populair geworden, maar in welke crypto ga je investeren als je kunt kiezen uit meer dan 1000 verschillende munten? Alhoewel de koersverwachtingen van verschillende munten afhankelijk is van verschillende factoren, kun je een goede inschatting maken van welke munten in de toekomst relevant blijven. Hoe je dat doet en welke bronnen je nodig hebt om een goede analyse te maken ontdek je in dit artikel.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  In welke crypto investeren in 2022

  In welke crypto je moet investeren in 2022 is afhankelijk van je doelen. Wil je snel geld verdienen en leg je de focus op daytraden? Dan kijk je naar andere cryptomunten dan wanneer je investeert in cryptocurrency op de lange termijn. 

  Wil je zekerheid op de lange termijn en heb je veel geld te besteden? Dan blijft het verstandig om je peilen te richten op Bitcoin. Bitcoin heeft als investeringsoptie inmiddels geen introductie meer nodig en is tot nu toe nog steeds de meest populaire cryptomunt die op de markt beschikbaar is. Hiernaast zijn er een aantal munten die naar verwachting een grote stijging laten zien in 2022. 

  Dit zijn de beste cryptomunten van 2022

  Stellar Lumens ($XLM) is een munt die in 2020 een turbulent jaar heeft gehad. Op dit moment is de munt aan het corrigeren en heeft een waarde van ongeveer 50% van de all time high in 2021. Hierdoor kan het op dit moment zeer winstgevend zijn om nu in te stappen. Je kunt $XLM als het ware kopen met korting. 

  De verwachting dat de munt in 2022 gaat stijgen is niet zomaar. Het development team van $XLM heeft namelijk een aantal mooie projecten gepland die de koers van Stellar Lumens positief kunnen beïnvloeden. 

  Stellar Lumens heeft kortgeleden ruim $ 5 miljoen geïnvesteerd in de blockchain betalingsdienst Wyre. Deze investering biedt $XLM de mogelijkheid om valutaparen te maken. Hiernaast is $XLM door de Oekraïense Centrale Bank verkozen om bij te dragen aan de ontwikkeling van hun eigen cryptocurrency. 

  In welke crypto investeren? Ethereum blijft in 2022 interessant

  De nummer 2 op de lijst met populairste cryptocurrency is Ethereum. Ethereum is vooral belangrijk voor ontwikkelaars die hun applicaties tot leven kunnen wekken op het $ETH netwerk. De marketcap van Ethereum is ongeveer 19% van de marketcap van Bitcoin. Dit is een vrij hoog percentage en zorgt ervoor dat Ethereum ook in de toekomst stabiel kan blijven. Andere cryptomunten met een positief vooruitzicht zijn Litecoin, Polkadot en Cardano. 

  Waarom Cardano ook in 2022 interessant blijft

  Als we naar heel 2022 kijken is ADA ook nog steeds een interessante investeringsoptie. Cardano behoort tot één van de grootste cryptomunten uit de derde generatie cryptocoins en behoort bovendien tot de snelst stijgende cryptomunten ter wereld. 

  Het ultieme doel van Cardano is om het platform tot primair financieel besturingssysteem wereldwijd te gebruiken. Dit doen zij door gedecentraliseerde financiële producten te maken, zoals Ethereum dat ook doet. Op dit moment heeft Cardano een marktkapitalisatie van ongeveer $ 29 miljard en wordt verhandeld voor $ 0,95.  

  Deze alt-coins hebben potentie in 2022

  Als je liever niet investeert in cryptocurrency met een hoge waarde, dan zijn alt-coins interessant. Denk bijvoorbeeld aan munten als Dogecoin ($DOGE) en Shiba Inu ($SHIB). 

  Deze coins zijn ontstaan als grap, maar hebben door de enorme achterban een grote stap voor vergeleken met andere projecten. Hiernaast krijgen deze coins aandacht van influencers met een groot aantal volgers, waaronder bijvoorbeeld Elon Musk, Gene Simmons van Kiss en Snoop Dogg. 

  Litecoin als investeringsoptie 

  In 2011 werd Litecoin gelanceerd door Charlie Lee. $LTC volgt de Bitcoin en wordt daarom ook wel eens het zilver onder de gouden Bitcoin genoemd. Litecoin laat veel overeenkomsten zien met Bitcoin, maar er is één groot verschil. 

  Litecoin heeft een snelle block snelheid, waardoor de transacties sneller worden bevestigd. $LTC is onder ontwikkelaars minder populair, maar naarmate het project zich ontwikkeld zijn er steeds meer verkopers die $LTC accepteren als betaalmiddel. Momenteel heeft de munt een marktkapitalisatie van $ 7 miljard. 

  Gaat Polkadot ons dit jaar verrassen? 

  $DOT zal naar verwachting interessanter worden naarmate 2022 verstrijkt. Het doel van Polkadot is om verschillende netwerken met elkaar te verbinden, zonder dat de veiligheid van de gebruiker in gevaar komt. In vergelijking met Ethereum is dit voor ontwikkelaars interessant, omdat je bij het ontwikkelen van een eigen token gebruik kunt maken van de beveiliging van Polkadot. 

  Bepalen in welke crypto investeren slim is met crypto nieuws 

  Om te investeren in cryptocurrency is het verstandig om je goed in te lezen. Kies een munt uit en vergaar vervolgens zoveel mogelijk informatie over het team achter de munt en de munt zelf. Dit kun je het beste doen door regelmatig informatie op te zoeken over de munt die je hebt gekozen. Actueel crypto nieuws vind je op verschillende websites, waarvan Coinmarketcap.com tot nu toe de grootste is. Deze website is echter meer gericht op het handelen in crypto en biedt informatie in de vorm van grafieken en cijfers. 

  Lees je liever een artikel zoals deze? Dan kun je terecht op coinmarketcap.com. Hier vind je dagelijkse updates van actueel crypto nieuws van zowel Bitcoin, Ethereum én alt-coins. Het maakt dus niet uit waar jij je geld op inzet, bij coinmarketcap.com vind je betrouwbaar, actueel én relevant crypto nieuws. 

  Veelgestelde vragen

  Wat is de huidige top 5 cryptomunten? 

  De huidige top 5 kun je altijd controleren op Coinmarketcap. Hier vind je hier alleen de top 5 beste cryptomunten maar ook actuele informatie over de waarde, de marketcap, het aantal holders en andere belangrijke informatie. Dit is de top 5 op dit moment: 

  Bitcoin ($BTC)
  Ethereum ($ETH)
  Tether ($USDT)
  Binance Coin ($BNB)
  USD Coin ($USDC) 

  Waar vind ik actueel cryptonieuws? 

  Je kunt actueel crypto nieuws vinden op sites als coinmarketcap.com, social media en de website van de cryptomunt die je hebt gekocht. 

  Hoe weet ik in welke crypto ik moet investeren? 

  Zorg er allereerst voor dat je alleen investeert bij een betrouwbare partij. Doe onderzoek naar de coin en koop bij degene waarvan het development team achter de coin aangeeft dat het veilig is. Meestal raden zij aan om crypto te kopen via exchanges als Bitvavo, Bitcoin Meester en Binance. 

  Disclaimer: de informatie in dit artikel is niet bedoeld als financieel advies. Wij maken het vergaren van crypto nieuws in 2022 enkel makkelijker, maar zijn niet verantwoordelijk voor eventuele verliezen. 

  Advertentie