Hoe begin je met het handelen in crypto?

Laatst bijgewerkt: 21 december 2022

Wil jij graag gaan beginnen met het handelen en beleggen in crypto valuta? Dan is het verstandig om van tevoren veel onderzoek te doen. Crypto valuta is namelijk een lastig product om in te handelen. Je moet constant de koers in de gaten houden, anders kun je veel geld verliezen. Er bestaan vandaag de dag ook enorm veel verschillende soorten crypto valuta waar je in kunt beleggen. Het is belangrijk dat je hier een goede keuze in maakt. In dit artikel geven we je een aantal tips voor als je gaat handelen in crypto!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De bitcoin koers

  Bitcoin is momenteel de meest populaire crypto valuta om in te handelen, maar het product heeft ook een erg onstabiele koers. De Bitcoin koers is erg beweeglijk, wat ervoor zorgt dat je veel kunt winnen, maar ook veel kunt verliezen op dit product. Het is een belegging met een hoog risico, dus overweeg het goed voordat je eraan begint. Koersen gaan namelijk nooit alleen maar omhoog, dat hebben we in de afgelopen jaren natuurlijk wel gemerkt. Leg dus nooit te veel geld in als je gaat beleggen in crypto valuta, want de kans is aanwezig dat je alles kwijt raakt. 

  Crypto valuta kopen en verkopen

  Je kunt cryptomunten eenvoudig aankopen via verschillende bedrijven, waaronder het Nederlandse bedrijf Bitvavo. Een groot voordeel van dit platform, is dat de wallet al is geïntegreerd. Je hebt dus geen last van gedoe rondom de wallet en codes, je kunt gewoon simpel geld storten en opnemen en crypto kopen en verkopen. Bitvavo is dus eigenlijk een broker voor cryptomunten. Als je al ooit eerder op de beurs hebt gehandeld, heb je vast een goed beeld van wat een broker doet. Op dit platform kun je handelen in zo’n 150 verschillende cryptomunten. Daarmee heeft het platform veruit het grootste aanbod in Nederland. Er worden ook nog regelmatig nieuwe cryptomunten aan het platform toegevoegd. Je betaalt via dit platform wel exchange kosten, aangezien ze het handelen deels voor je regelen. 

  Hoe begin je veilig met beleggen in crypto?

  We hebben je nu veel uitgelegd over crypto valuta en de koers van verschillende cryptomunten, maar hoe begin je nu eigenlijk met het handelen hierin? Ten eerste is het erg belangrijk dat je goed onderzoek doet voordat je begint. Verdiep je in de basis van de crypto wereld, praat met mensen die hier al langer inzitten. Zorg dat jij je goed bewust bent van de risico’s en je eigen verantwoordelijkheid in het handelen. Er zijn ook talloze cursussen online te vinden voor mensen die willen beginnen met investeren in crypto. Zorg vervolgens dat je een professionele plek kiest om jouw eerste cryptomunten te kopen. Begin daarnaast met kleine bedragen, bijvoorbeeld met 20 euro. Zo kun je eerst even wennen aan het proces en een feeling te krijgen bij de cryptomunten. Om te zorgen dat je een betrouwbare partij vindt om bij te gaan handelen in crypto, kun je op een aantal dingen letten:

  • Heeft de broker goede reviews? 
  • Wat zijn de transactiekosten?
  • Is het platform gebruiksvriendelijk?
  • Hoelang bestaat de broker al en hoeveel gebruikers zijn er?
  • Hoe kun je betalen?
  • Hoe veilig is de crypto die je hier koopt? 

  Kies ten slotte voor een cryptomunt die goed bij je past!

  Veelgestelde vragen

  Wat is de verwachting van Bitcoin 2022?

  Op dit moment zit de koers van de Bitcoin in een dipje, maar een koers blijft nooit omhoog of omlaag gaan. Experts verwachten dat de koers komend jaar weer gaat stijgen. 

  Is Bitvavo te vertrouwen?

  Ja, Bitvavo is een betrouwbare crypto broker. Op dit platform kun je eenvoudig cryptomunten kopen en verkopen.

  Is Bitvavo een Nederlands bedrijf?

  Ja, Bitvavo is een in Nederland gevestigde cryptocurrency exchange die inmiddels meer dan een miljoen klanten heeft.

  Advertentie