Zo vind jij de goedkoopste kredietverstrekker

Laatst bijgewerkt: 14 oktober 2022

Dat geld lenen geld kost, dat is absoluut geen verrassing. Extra belangrijk dus om ervoor te zorgen dat je een kredietverstrekker vindt die zo goedkoop mogelijk is. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat de impact over een enorm bedrag van maar een kwart procent gigantisch kan zijn. Hierbij moet je denken aan de aanschaf van een dure auto, huis of ander object wat je middels een lening wilt bekostigen. Om ervoor te zorgen dat je niet teveel betaald en dus de goedkoopste kredietverstrekker vindt, hebben we een aantal praktische tips voor je.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Kijk niet alleen naar de rente

  Wanneer jij geld wilt lenen, is het heel aantrekkelijk om alleen te kijken naar de rente die je maandelijks moet betalen. Toch is het verstandig om je hier niet op blind te staren. Het kan namelijk heel goed zijn dat de aanvullende voorwaarden van deze lening een stuk minder gunstig zijn, dan je aanvankelijk had gedacht. Vooral wanneer je kiest voor een kredietverstrekker met de laagste rente, dan is de kans dat er wat haken en ogen aanzitten. Zo kan het zijn dat wanneer de rente gaandeweg zakt, jij niet de mogelijkheid hebt om je lening vroegtijdig af te lossen, zonder dat je hierover een boete betaald. Het voordeel wat je dan dacht te hebben, is hiermee in één keer teniet gedaan. Dus ga jij verschillende kredietverstrekkers voor geld lenen met elkaar vergelijken, dan is het goed om ook hier naar te kijken.

  Ga voor een online aanbieder

  Wat je vaak ziet, is dat mensen aankloppen bij hun eigen bank wanneer ze geld willen lenen voor bijvoorbeeld een verbouwing. Dit is overigens ook niet heel gek, want je hebt hier immers al je geldzaken al lopen. Toch is het aan te raden om ook eens verder te kijken dan je eigen bank. Tegenwoordig zijn er namelijk ook ontzettend veel online kredietverstrekkers, die leningen kunnen aanbieden tegen veel gunstige tarieven. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat deze partijen weinig tot geen overhead hebben omdat ze alleen online opereren en geen kantoren hebben. Hierbij is het wel van belang om je goed te realiseren dat wanneer het te mooi klinkt om waar te zijn, dit in de meeste gevallen ook echt zo is.

  Vergelijk meerdere aanbieders

  Op het moment dat jij geld nodig hebt, dan is de kans vrij groot dat je dit zo snel mogelijk geregeld wilt hebben. Toch is het aan te raden om hier rustig je tijd voor te nemen en verschillende geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Het is namelijk heel fijn dat iemand je aanbiedt om het geld binnen 48 uur op je rekening te hebben, maar wanneer je hier vervolgens 2 of zelfs 3 procent meer rente voor betaald, dan kun je beter even een weekje wachten. Zorg er daarom dus ook altijd voor dat wanneer je geld nodig hebt, je van te voren goed je huiswerk doet en absoluut geen overhaaste beslissingen maakt. Want je probleem is dan misschien op dat moment wel even opgelost, maar zal in de toekomst waarschijnlijk door de enorme schuld en het hoge rentepercentage alleen maar groter worden.

  Advertentie