Op zoek naar een geschikte freelancer? Hier moet je op letten!

Laatst bijgewerkt: 14 augustus 2023

Ben je op zoek naar een geschikte freelancer voor een opdracht die jij binnen jouw organisatie hebt liggen? Dat kan een hele uitdaging zijn, want er zijn vandaag de dag een hoop mensen die beginnen als freelancer. Maar hoe weet je nu wie het meest geschikt is en wie het beste bij de opdracht en bij jouw bedrijf past? In dit artikel geven we je een aantal tips voor het vinden van de juiste freelancer voor jouw klus!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Waar ga je op zoek naar een freelancer? 

  Wil je een freelancer inhuren, dan kun je natuurlijk op diverse manieren op zoek gaan. Je kunt er voor kiezen om een oproep te doen op social media, bijvoorbeeld via LinkedIn. Het enige probleem van deze methode is dat iedereen op jouw oproep kan reageren. Daardoor ben je als opdrachtgever behoorlijk wat tijd kwijt om uit te zoeken wie de mensen zijn die gereageerd hebben en of ze wel of niet geschikt zouden zijn voor jouw opdracht. Een oproep die start met ‘freelancer gezocht’ op LinkedIn trekt wel meteen veel belangstelling, maar helaas niet altijd de belangstelling van de mensen waar je naar op zoek bent. Kies dus het liefst voor een kanaal waar mensen wat meer moeite moeten doen om te kunnen reageren, bijvoorbeeld een cv, portfolio of motivatiebrief indienen. Of kies voor een platform waar slechts een beperkt aantal mensen kunnen reageren op jouw oproep. 

  Neem de tijd om te zoeken naar een geschikte freelancer 

  Om echt de juiste persoon te vinden voor jouw opdracht, moet je genoeg tijd steken in het wervingsproces. Neem de reacties die je hebt gekregen zorgvuldig door en scan naar dingen die je wel of niet goed of prettig vindt. Als je een volle agenda hebt, ben je misschien geneigd om dit wat af te raffelen, maar de kans dat je dan een geschikt persoon vindt voor jouw opdracht, is erg klein. Probeer dus van tevoren al tijd in te plannen om de reacties op je oproep rustig door te nemen. Doe dit binnen 48 uur na het plaatsen van de oproep, zodat je nog genoeg tijd hebt om eventueel een tweede oproep te plaatsen als er geen geschikte freelancer tussen zit. 

  Veelgestelde vragen

  Hoe vind je een geschikte freelancer?
  Als je op zoek bent naar een freelancer, kun jij via een platform zoals Striive jouw opdracht uitzetten. Geïnteresseerde kandidaten kunnen hier dan op reageren en jij kunt degene uitkiezen die jij het beste bij de opdracht en jouw bedrijf vindt passen!

  Waarom kiezen voor een freelancer?
  Als je een opdracht hebt staan binnen je organisatie, is het verstandig om hier een freelancer voor in te schakelen. Freelancers werken voor veel verschillende opdrachtgevers en hebben dus veel ervaring met diverse soorten opdrachten en bedrijven. Daarnaast is het makkelijker dan het hele proces om iemand aan te nemen, zeker als het om een tijdelijke opdracht gaat.

  Waar vind ik een freelancer?
  Je kunt ervoor kiezen om een oproep uit te zetten op LinkedIn, maar je kunt ook specifiek voor een freelance platform kiezen om de opdracht op te zetten.

  Advertentie