Daytraden met crypto in 2022, hoe kun je geld verdienen met daytrading?

Laatst bijgewerkt: 2 maart 2022

Wil je leren hoe je moet daytraden met cryptocurrencies? Dan ben je hier aan het juiste adres. Crypto daytraden kan heel winstgevend zijn. Maar je moet wel weten wat je moet doen, want je kunt ook geld verliezen. In dit artikel ontdek je meer over wat daytraden met crypto is en hoe het werkt. Ook krijg je daytraden crypto tips om succesvol geld te verdienen met crypto daytraden.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat is daytraden crypto? 

  Daytraden met crypto biedt handelaren de mogelijkheid om inkomen te verdienen door te speculeren op hun korte-termijn prijsbeweging. Op zich is het daytraden met crypto niet erg ingewikkeld. Het enige wat je hoeft te doen is een cryptomunt te kopen tegen een bepaalde waarde en deze vervolgens met een kleine winst te verkopen. Het liefst zo snel mogelijk.

  Daytraden met crypto is een spel van getallen. Een crypto daytrader voert meerdere trades op een dag uit. Waarbij hij laag koopt en hoog verkoopt met kleine winsten die tegen het eind van de dag tot grote bedragen zijn opgeteld. Het is nogal moeilijk om alle transacties handmatig uit te voeren. Daarom kun je overwegen je transacties te automatiseren met trading apps of crypto trading bots.

  Over het algemeen zijn daytraders ervaren handelaren. Door het snelle karakter van deze strategie moet je snel beslissingen nemen. Er is weinig ruimte voor onderzoek tussen de trades door. In het verleden waren daytraders vooral actief op markten als aandelen, grondstoffen en Forex, maar de laatste jaren is daytraden met crypto steeds populairder geworden. 

  De enorme volatiliteit en de 24/7/365 beschikbaarheid maakt crypto bij uitstek geschikt om snel geld te verdienen met daytraden crypto. Bovendien levert het daytraden in volatiele cryptocurrency snelle resultaten op in vergelijking met andere soorten beleggingen.

  Beste daytraden crypto strategieën

  Je kunt kiezen uit verschillende daytraden crypto strategieën. Hieronder hebben we kort de beste strategieën voor je op een rijtje gezet:

  Scalping

  Scalping is een strategie die gepaard gaat met hoge handelsvolumes. Een voorbeeld van scalping is als je een positie inneemt op het moment dat Bitcoin op €43.980 staat. Op het moment dat de markt naar €44.000 beweegt stap je onmiddellijk uit, en maak je €20 winst. Omdat scalping kleine ROI’s oplevert, is deze strategie het beste voor mensen met meer kapitaal. Voor scalping zijn namelijk veel kleine trades nodig, waarbij sommige scalpers 15-20 trades per minuut doen.

  Arbitrage

  Arbitrage houdt in dat je verschillende cryptokoersen op verschillende echanges uitbuit. Een voorbeeld van arbitrage is als je merkt dat Binance Bitcoin verkoopt voor €44.200, terwijl Coinbase Bitcoin verkoopt voor €45.200. Door één Bitcoin voor €44.200 van Binance te kopen en hem voor €45.200 op Coinbase te verkopen, maak je een winst van €1.000. Je moet nog wel de verkoopkosten van de winst aftrekken.

  Gouden Kruis/Doodkruis

  De Golden Cross en Death Cross methoden richten zich op twee voortschrijdende gemiddelden: het 50-daags voortschrijdend gemiddelde (50 MA) en het 200-daags voortschrijdend gemiddelde (200 MA). Als het 50 MA boven het 200 MA gaat, is dit een signaal om te kopen. Gaat het 50 MA echter onder het 200 MA, dan is dit een signaal om te verkopen.

  Op sentiment gebaseerde trading

  Op sentiment gebaseerd handelen is een strategie die het nieuws gebruikt om de marktprijs te voorspellen. Om deze strategie te laten werken, moet je op de hoogte zijn van al het nieuws en informatie, rapporten over crypto-regulering en zelfs Googletrends.

  Daytraden crypto tips 

  Daytraden met crypto kan heel lucratief zijn. Maar het gaat ook gepaard met de nodige risico’s. Hieronder staan enkele tips voor daytraden met crypto om met succes geld te verdienen:

  Risicobeheer

  Cryptocurrencies zijn zeer volatiel, dus moeten daytraders een gezond risicobeheer toepassen om hun saldo te beschermen. Handel daarom niet met je hele kapitaal. Als het sentiment bullish is, open dan geen posities met je hele kapitaal. Dit omdat je bij een snelle daling vast kunt komen te zitten. Je hebt immers het geld nodig om consequent tussen posities te rouleren om winst te maken.

  Positiegrootte

  Neem geen te grote posities in. Investeer nooit meer dan een paar procent van je saldo in één transactie. Hoewel de verleiding om meer te investeren vaak groot is, zijn de beste handelaars gedisciplineerd en laten ze zich niet door emotie overhalen. Een goede vuistregel is om nooit meer dan 2% van je saldo in één transactie te investeren. Investeer bovendien nooit meer dan 6% van je saldo in één sessie.

  Zoek munten met hoge liquiditeit en hoge volatiliteit

  Er zijn duizenden verschillende cryptocurrencies. Hoewel de meeste ervan volatiel zijn, zijn ze niet allemaal even liquide. Er valt geld te verdienen met het handelen in kleinere altcoins, maar het risico is ook groter. Als je een positie inneemt, moet de valuta liquiditeit hebben, zodat je snel uit de positie kunt stappen. Als je niet op het juiste moment uitstapt, gaat dat ten koste van je winst.

  Volg de Bitcoin prijs

  Bitcoin is de marktleider en de belangrijkste motor van het sentiment en de prijzen. Het komt bijna niet voor dat altcoins flink omhoog bewegen als Bitcoin onder neerwaartse druk staat. Anderzijds, als Bitcoin in een opwaartse trend zit, zullen bijna alle altcoins in koers stijgen. Daarom kun je bij het daytraden in cryptocurrencies de prijsactie van Bitcoin niet negeren.

  Houd het nieuws in de gaten

  Net als traditionele beleggingsmarkten zijn ook cryptomarkten gevoelig voor belangrijke nieuwsberichten en gebeurtenissen. De cryptomarkt reageren namelijk dagelijks op deze ontwikkelingen.

  Houd rekening met de tijdzones

  Omdat cryptocurrencies 24/7 verhandeld worden, moet je je zelfs als daytrader in crypto bewust zijn van de belangrijkste tijdzones waarin de meeste marktdeelnemers opereren. Zo vallen grotere marktbewegingen vaak samen met het begin van een nieuwe dag in Noord-Amerika (UTC-5) en Azië (UTC+8).

  Veelgestelde vragen

  Kan je rijk worden met daytraden?

  Het antwoord hierop is: Ja, je kunt rijk worden met daytraden met crypto. Hoeveel je precies kunt verdienen met crypto daghandel hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je inleg, je risicobeheer, je gekozen strategieën en vele andere factoren.

  Hoeveel kan ik per maand verdienen?

  Gemiddeld behaalt een daytrader een dagelijkse winst van 1% tot 2%. Met een goede strategie is het zelfs mogelijk 10% per dag te verdienen. Bedenk wel dat dit een gemiddelde is, want een andere dag kun je weer op verlies staan. 

  Stel dat je begint met € 1000, 1% winst per dag komt overeen met € 10. Dat is € 300 per maand. Als je de winst dagelijks blijft gebruiken, zal de winst toenemen. Op deze manier kun je een winst van € 1000 of meer per maand maken.

  Heb ik veel geld nodig om met daytraden crypto te beginnen?

  Nee, je kunt ook daytraden met kleine bedragen. De meeste exchanges vereisen geen minimum storting. Als je nieuw bent in de wereld van crypto daytraden, is het beter om met kleine bedragen te beginnen. Net zolang tot je jouw draai gevonden hebt. 

  Daytraden met crypto heeft een steile leercurve, dus het is het beste om je fouten te maken door met kleine bedragen te daytraden. Zodra je consequente winsten maakt, kun je met grotere bedragen gaan handelen.

  Advertentie