De beste investeringsmogelijkheden in 2024

Laatst bijgewerkt: 21 maart 2024

In dit artikel leer je meer over de beste investeringsmogelijkheden in 2024. We bekijken zowel traditionele sectoren zoals vastgoed, als meer moderne opties zoals crypto.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Cryptocurrency

  Cryptocurrency en andere blockchain-gerelateerde technologieën staan met stip bovenaan deze lijst. De cryptomarkt is momenteel in volle opmars dankzij meerdere factoren:

  1. De aankomende “Bitcoin-halving” in april, die de prijs van Bitcoin naar een absolute piek aan het drijven is. Momenteel ligt de waarde van 1 BTC rond €70.000, en naar verwachting zal dit blijven stijgen.
  2. Algemeen positief marktsentiment, zowel bij particuliere cryptofans als bij institutionele instanties, grote bedrijven en zelfs overheden.
  3. Een steeds groeiend aanbod van verschillende cryptomunten, zowel meme-coins als grote, innovatieve projecten. Bekijk deze 11 snelst groeiende cryptomunten volgens Bitcoinmagazine’s Joren Verdoes.
  4. De goedkeuring van Bitcoin-ETF’s door de Amerikaanse SEC, wat de cryptomarkt toegankelijker maakt voor beginners.
  5. De verweving van videogames met cryptocurrency, met voordelen voor beide markten.
  6. Overkoepelende Europese cryptowetgeving die de cryptomarkt transparanter en veiliger wil maken.
  7. Een toename in het aantal cryptomunten dat gebruikmaakt van het “Proof-of-Stake” -mechanisme, wat beleggers de mogelijkheid geeft om passief inkomen te verdienen met crypto, vergelijkbaar met dividenden.
  8. Meer en meer blockchain-gerelateerde projecten, zoals DeFi (Decentralized Finance) en NFT’s (Non-Fungible Tokens) waar er mogelijk erg hoge rendementen mee te verdienen vallen.

  Als je al deze factoren in gedachten neemt, is het vrij duidelijk dat cryptocurrency dit jaar een enorm goede investering zal zijn, of je er nu op de “normale” manier in belegt via een crypto-exchange, of via een Bitcoin-ETF op de beurs.

  Vastgoed

  Vastgoed is natuurlijk een vaste waarde in het portfolio van veel beleggers, en heeft zijn veerkracht al meermaals bewezen. Het is een waardevaste en inflatiebestendige belegging, waarmee je geld kan verdienen op twee manieren. Je kan je vastgoed verkopen voor een hogere prijs, of het verhuren voor een mooi en redelijk stabiel huurinkomen. De vastgoedmarkt kan volatiliteit vertonen, maar op lange termijn gaan de prijzen doorgaans altijd omhoog.

  Commercieel vastgoed is een degelijke optie, zoals kantoren, winkelcentra en andere toepassingen, maar wegens de toename in thuiswerken zijn appartementen of huizen momenteel  wellicht een beter idee.

  Opkomende markten

  Het is helaas waar dat de grootste groeispurten en beleggingsmogelijkheden in Westerse landen vaak in het verleden liggen. Dat wil niet zeggen dat je geen geld kan verdienen door te beleggen in aandelen van bedrijven van eigen bodem, of obligaties van onze overheid, maar opkomende markten zoals die in Zuidoost-Azië, Afrika en Latijns-Amerika bieden doorgaans meer aantrekkelijke mogelijkheden.

  Het groeipotentieel van deze regio’s ligt immers veel hoger want ze zijn nog volop in ontwikkeling. De bevolking is ook erg jong en de consumptie en urbanisatie neemt navenant toe, wat talrijke kansen schept.

  Je kan op meerdere manieren in opkomende markten beleggen, zoals door er vastgoed aan te kopen, of door beursgenoteerde fondsen (ETF’s) of specifieke aandelen van lokale bedrijven te kopen.

  Duurzame energie

  Duurzaamheid is een concept dat steeds belangrijker wordt in de 21ste eeuw, en heel wat bedrijven zetten hier volledig op in. Duurzame energiebronnen, zoals zonne- en windenergie, winnen aan populariteit dankzij de groeiende bezorgdheid over klimaatverandering en andere milieuproblemen.

  De behoefte aan duurzame en schone energie neemt toe, wat de deur opent voor investeringsmogelijkheden in bedrijven die actief zijn in deze sector. Voorbeelden zijn de productie van hernieuwbare energie, energieopslag, groene alternatieven binnen bestaande sectoren, elektrische auto’s, enzovoort.

  Gezondheidszorg en biotechnologie

  De levensverwachting stijgt vrijwel overal ter wereld. Deze vergrijzing van de bevolking zorgt voor een sterke groei in de gezondheidszorgsector, vooral dan op het vlak van technologische vooruitgang. Biotechnologiebedrijven die werken aan nieuwe medicijnen en medische apparaten zullen het vrijwel zeker erg goed doen de komende jaren, en hierin beleggen kan een interessante investering zijn.

  Advertentie