Wat is de beste crypto hardware wallet en waar kun je een crypto wallet kopen?

Laatst bijgewerkt: 22 maart 2022

Als je in crypto handelt dan ben je op zoek naar manieren om je munten zo veilig mogelijk te bewaren. Je kunt ervoor kiezen om een exchange te gebruiken en je munten daarop te bewaren, maar exchanges kunnen gehackt worden. Het risico dat je munten gestolen worden is klein, maar wel aanwezig. Als de waarde van je munten niet enorm hoog is, dan vind je het waarschijnlijk geen probleem om je geld op een exchange te laten staan. Heb je veel geld in cryptomunten geïnvesteerd? Dan is het slim om een hardware wallet te kopen. 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Hardware wallet: wat is een wallet precies? 

  Een hardware wallet is een apparaatje waar je offline cryptomunten op kunt bewaren. Het werkt een beetje als een ouderwetse spaarpot waar je cash geld in stopt. Dit cash geld is afkomstig van een bank waar je geld hebt gehaald. Dit werkt hetzelfde met cryptomunten. 

  Je koopt de munten online bij een exchange en verstuurt deze vervolgens naar je hardware wallet. Het idee is hetzelfde, maar het versturen van cryptomunten naar een hardware wallet is ingewikkelder dan cash geld in een spaarpot gooien. Geen zorgen, want de meeste hardware wallets worden geleverd met een uitgebreide omschrijving waarmee het eenvoudig wordt om je munten op de wallet te zetten. 

  Hier kun je een hardware wallet kopen 

  Hardware wallets zijn op verschillende manieren en plekken te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld bij de Mediamarkt naar binnen lopen om een hardware wallet te kopen, maar is er ook genoeg online te vinden. De meest populaire hardware wallet is tot nu toe nog steeds de Ledger. Hiernaast kun je op zoek naar merken als Trezor, Ellipal en Zeus. Welke hardware wallet het beste voor jou is, is afhankelijk van welke cryptomunten je bezit. Kijk goed of de hardware wallet die je kiest ook geschikt is voor de munten die jij hebt.  

  Het verschil tussen een externe wallet en een account 

  Het grootste verschil tussen een externe wallet en een account op een exchange, is dat je jouw munten offline kunt bewaren. Hierdoor kan je niet gehack worden en kunnen er geen virussen of malware op het apparaat worden gezet. Als je gebruik maakt van een exchange en je de gekochte crypto munten laat staan, dan is er wel een risico dat je munten gestolen worden tijdens een hack. 

  Het komt steeds vaker voor dat grote exchanges het doelwit zijn van hackers. Daarom is het verstandig om in 2022 altijd je munten op een hardware wallet te zetten, ook wanneer de totale waarde bijvoorbeeld maar € 5,00 is. Heb je namelijk € 5,00 in een munt gestopt met een hele lage waarde, dan is het goed mogelijk dat jouw € 5,00 op een gegeven moment heel veel meer waard wordt. 

  USB crypto wallet voor optimale bescherming 

  Een USB crypto wallet biedt optimale bescherming van je cryptocurrency. De wallet beschermd je niet tegen waardeschommelingen, maar wel tegen hackers. Het is mogelijk dat je wallet gestolen wordt. Als je hem bijvoorbeeld altijd bij je draagt en je wordt overvallen, dan is het mogelijk dat je de hardware wallet in zijn geheel kwijt raakt. Er is op dit moment nog niets aan de hand, want zonder jouw wachtwoord of de private key kan degene die de wallet heeft gestolen er niet in. 

  Als je na diefstal van een wallet een nieuwe wallet koopt van hetzelfde merk, dan is het mogelijk om al je munten terug te halen. Je kunt met de vorige private key als het ware inloggen op de vorige hardware wallet en de munten die hierop staan versturen naar de nieuwe hardware wallet. 

  Zo haal je binnen een paar klikken de munten van de gestolen wallet en heb jij al je cryptomunten terug. Om je private key te bewaren kun je het beste metalen platen in huis halen. Op deze platen kun je de key graveren zodat je deze niet kunt verliezen tijdens bijvoorbeeld een brand of bij waterschade. 

  Dit is de beste hardware wallet 

  Volgens velen maakt Ledger de beste hardware wallets. Het probleem met Ledger is echter dat je er niet alle munten op kunt bewaren. Daarom kiezen steeds meer mensen met alt-coins voor de Trezor hardware wallet. Dit is een apparaat, vergelijkbaar maar duurder dan de Ledger, die ruim 1000 munten ondersteund. De kans is dus groot dat je de alt-coins die jij in je portefeuille hebt, hier ook op kunt bewaren. 

  Veelgestelde vragen

  Waar kan ik een Trezor wallet kopen?

  Je koopt een Trezor hardware wallet het beste bij de fabrikant zelf: Trezor. Op een Trezor crypto wallet kun je meer dan 1000 verschillende coins op een veilige manier opslaan. Naast de bekende coins als Bitcoin, Ethereum en Cardano biedt Trezor ook de mogelijkheid om alt-coins als Shiba Inu, Enjin en de Holo token. 

  Is een crypto wallet 100% veilig? 

  Nee, een hardware wallet is nooit 100% veilig. Op het moment dat je de wallet namelijk aansluit op je computer, en je computer zelf is gehackt, dan is het mogelijk dat er iemand met je meekijkt. Hiernaast bestaat de mogelijkheid dat de wallet wordt gestolen of verloren gaat door brand of waterschade. 

  Wat is een crypto wallet? 

  Een hardware wallet is een USB apparaat, ontworpen om cryptomunten op een veilige manier op te slaan. De wallet combineert het gemak van een online wallet met de veiligheid van een offline wallet en biedt ruimte voor allerlei soorten cryptomunten. Het is bij sommige hardware wallets mogelijk om een koppeling met je telefoon te maken. 

  Wat is de beste crypto wallet met een telefoonkoppeling?  

  Als je naar een wallet zoekt die je kunt koppelen aan je telefoon met bluetooth, dan is de Ledger Nano X volgens velen de beste keuze. De beveiligde bluetooth verbinding zorgt ervoor dat je het apparaat veilig aan je telefoon koppelt en de gebruiksvriendelijke app maakt het mogelijk om snel en eenvoudig informatie over je coins te zien. Je kunt vanaf de app ook munten verplaatsen en toevoegen aan je hardware wallet. 

  Disclaimer: de informatie in dit artikel is niet bedoeld als financieel advies. Wij maken het vergaren van crypto nieuws in 2022 enkel makkelijker, maar zijn niet verantwoordelijk voor eventuele verliezen. 

  Advertentie