De beste cryptomunten voor de lange termijn

Laatst bijgewerkt: 10 januari 2022

Investeren in cryptocurrency is niet zonder risico, maar als je de risico’s zo laag mogelijk wilt houden dan kies je een munt uit de top 10 van hoog aangeschreven exchanges. Zo laat CoinMarketCap bijvoorbeeld zien dat Bitcoin, Ethereum en Binance Coin momenteel de koplopers zijn. In dit artikel vertellen wij meer over welke coins je voor een langetermijnstrategie kunt kiezen en welke cryptomunten geschikt zijn voor de korte termijn. Tot slot geven wij tips waarmee je de beste cryptomunten voor de lange termijn kunt vinden.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Investeren in de beste cryptomunten op lange termijn

  Het investeren van je spaargeld is spannend. Je wilt immers niet dat het hard gespaarde geld in waarde verminderd. Bij beginnende investeerders heeft angst doorgaans de overhand als het gaat om investeringen in cryptocurrency. 

  Dit komt omdat de reguliere nieuwssites enkel dalingen en stijgingen in percentages rapporteren. Aan de andere kant worden verhalen over Bitcoin miljonairs steeds vaker gedeeld. Dit zorgt ervoor dat mensen willen instappen, maar wel tegen het laagst mogelijke risico. 

  In dit geval is investeren in crypto voor de lange termijn de beste oplossing. Door te investeren in de beste cryptomunten op de lange termijn heb je minder te maken met grote pieken en dalen die je op de korte termijn ziet. De geschiedenis leert ons dat investeerders die hun cryptocurrency vasthouden er meestal het meeste mee verdienen. 

  Zo hebben de mensen die Bitcoin voor een klein bedrag hebben gekocht en hun munten jarenlang lieten staan, nu flinke winst gemaakt. Door een langetermijnvisie aan te meten voorkom je bovendien dat je cryptocurrency op het hoogtepunt koopt en uit paniek in dalen verkoopt. 

  Dollar Cost Averaging

  Als je graag wilt investeren in cryptomunten voor de lange termijn, dan betekent dit niet dat je éénmalig een groot bedrag moet investeren. Door de Dollar Cost Averaging techniek toe te passen kun je de inleg in cryptocurrency periodiek verhogen. 

  Binnen deze strategie koop je regelmatig cryptocurrency bij. Je kunt dit vergelijken met het vast sparen op de bankrekening. Je investeert maandelijks een vast bedrag waardoor het geïnvesteerde vermogen groeit. Als je de investeringen over het hele jaar bekijkt dan zul je zien dat je cryptocurrency hebt gekocht voor een gemiddelde koers prijs. 

  Investeren in de beste cryptomunten op korte termijn

  Ben je op zoek naar manieren om winstgevend te daytraden met cryptocurrency? Dan kijk je juist naar de beste cryptomunten die op korte termijn veel winst opleveren. In dit geval is het verstandig te zoeken naar de munten die nog relatief jong zijn en in het verleden zeer grote stijgingen hebben laten zien. 

  Zo is de Shiba Inu munt op dit moment een populaire keuze voor daytraders. Maar stabiele munten als Cardano en Fantom hebben ook potentie om op de korte termijn te stijgen. In elk geval is goed onderzoek de sleutel tot een slimme investering. 

  Zo kies je de beste cryptomunten op de lange termijn in 2021/2022

  In de intro van dit artikel lieten wij al doorschemeren dat je de beste cryptomunten kunt vinden in de top 10 van hoog aangeschreven exchanges. Maar er zijn meer criteria die je kunt gebruiken om te bepalen of een cryptovaluta in je portefeuille past. Om te investeren in cryptocurrency met een laag risico op de lange termijn, kijken wij naar de market cap, de gebruikswaarde, technische ontwikkelingen rondom de munt, het transactievolume en actueel marktnieuws

  Het marktaandeel ten opzichte van andere valuta 

  Het eerste waar je naar kijkt is het marktaandeel, ofwel de market cap van de cryptomunt die je op het oog hebt. Hoe hoger de market cap, hoe dominanter de positie van de cryptomunt is. Door de market cap van de gekozen coin te vergelijken met andere vergelijkbare cryptocurrencies, kun je een goede inschatting maken van de stabiliteit van de coin. 

  De gebruikswaarde van cryptocurrency 

  Cryptocurrencies worden ontwikkeld met een bepaald doel. Als dit doel duidelijk en onderscheidend is, dan kun je bepalen of er een markt voor gebruikers is. In de meeste gevallen staat een doelgericht en nuttig project gelijk aan brede adoptie. Daarom zijn deze projecten en de bijbehorende cryptocurrencies een goede langetermijninvestering.

  Het handelsvolume van de cryptocurrency 

  Het handelsvolume van cryptocurrency vind je op de websites waar de munten verkocht worden. Wanneer het dagelijkse handelsvolume toeneemt dan geeft dit aan dat de gebruikswaarde omhoog gaat. Er zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in de munt waardoor de munt sneller verkocht wordt. Op de lange termijn is dit een indicatie dat de munt kan blijven groeien. 

  Het is echter ook belangrijk om de ontwikkelingen van de munt te monitoren om er zeker van te zijn dat de waarde niet daalt. Hiernaast kun je kijken naar het transactievolume. Hoe hoger het transactievolume, hoe meer geld er in de munt geïnvesteerd wordt. Op basis hiervan kun je achterhalen hoeveel vertrouwen andere investeerders in de munt hebben. 

  Technische ontwikkelingen rondom de cryptomunt

  Onderzoek of de technische ontwikkelingen rondom de cryptomunt in de toekomst worden gestimuleerd. Wanneer de cryptomunt onder beheer van een actief team aan ontwikkelaars staat dan is de kans groot dat de technische ontwikkelingen zich zullen blijven voordoen. 

  Bovendien kan een grote en betrokken gemeenschap het marktaandeel vergroten ten opzichte van andere munten. Dit verhoogt ook de waarde van de munt en stelt je in staat te investeren in een munt die op de lange termijn stabiel blijft. 

  Het actuele marktnieuws 

  Als investeerder in cryptocurrency op de lange termijn is het noodzakelijk om het actuele marktnieuws goed in de gaten te houden. Door het actuele marktnieuws goed in de gaten te houden, kun je je voorbereiden op eventuele problemen die langetermijninvesteringen kunnen beïnvloeden. 

  Conclusie

  De wereld verandert in een snel tempo en onder overheden is er een toenemende acceptatie op het gebied van digitale valuta. Het is niet ondenkbaar dat cryptocurrency in de toekomst wereldwijd geaccepteerd zal worden. Hierdoor zullen steeds meer beleggers cryptocurrency als een vast onderdeel van hun beleggingsportefeuille gaan zien. 

  Richt je je op een lange termijn strategie? Dan zijn de cryptomunten in de top 10 de juiste voor jou. Ben je op zoek naar de beste cryptomunten voor kortetermijninvesteringen? Zoek dan naar munten met een grote marktkapitalisatie, hoge liquiditeit en stabiele groei. 

  Houd ook het actuele crypto nieuws goed in de gaten en bepaal op basis van alle informatie of een munt goed in je crypto portefeuille past.

  Veel gestelde vragen

  Waar kan ik cryptocurrency kopen?

  In Nederland zijn er tegenwoordig verschillende cryptobeurzen waar je cryptomunten kunt kopen. Je kunt onder andere terecht bij Bitvavo, Bitcoinmeester en eToro als je met iDeal wilt betalen. Andere exchanges zoals Binance en Coinbase bieden meer munten aan, maar deze platforms bieden geen mogelijkheid om met iDeal te betalen.  

  Waar vind ik de top 10 beste cryptomunten op lange termijn?

  Je kunt de top 10 beste cryptomunten op verschillende beurzen vinden, maar CoinMarketCap is veruit het populairste platform om de top 10 te bekijken.

  Waar vind ik actueel crypto nieuws?

  Je kunt het actuele crypto nieuws volgen op de website van de munt die je gekozen hebt. Bovendien kun je verschillende websites vinden die algemeen crypto nieuws delen.

  Advertentie