CVster: Snel een net opgemaakt cv voor je nieuwe baan

Laatst bijgewerkt: 11 augustus 2022

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, is het natuurlijk belangrijk dat je een goed cv hebt om te kunnen laten zien. Op een cv staat wat voor opleidingen en cursussen je hebt gevolgd en wat voor werkervaring je hebt, maar ook welke vaardigheden je bezit. Vandaag de dag zijn er zelfs veel werkgevers die meer naar je ervaring kijken dan naar een diploma. Het is dus belangrijk dat jouw ervaring, certificaten en vaardigheden goed naar voren komen op je cv. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de opmaak van jouw cv in orde is. Ben je hier zelf niet zo goed in? Dan zijn er diensten waar je gebruik van kunt maken om een nette cv op te zetten. CVster is zo’n dienst. In dit artikel gaan we je meer vertellen over deze dienst en wat je ermee kunt!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Hoe maak je een goede cv?

  Om een goede cv te kunnen maken, moet je natuurlijk weten wat hier allemaal in moet en in welke volgorde. Daarom hebben wij hieronder een stappenplan voor je opgezet voor het maken van een sterke cv!

  1. Je naam en je contactgegevens

  Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat een potentiële nieuwe werkgever je naam en je contactgegevens heeft, anders kunnen ze geen contact met je opnemen over de baan.

  2. Je persoonlijke profiel

  In dit onderdeel vertel je iets over jezelf en wat voor persoon je bent. Dus bijvoorbeeld of je een spontaan iemand bent, of juist wat meer ingetogen. Of je creatief bent of juist goed met cijfers en erg analytisch ingesteld bent. Zo krijgt een werkgever al een goed beeld van of je goed in het team zou passen ja of nee. Ben hier wel altijd eerlijk, want het is voor niemand fijn als het uiteindelijk blijkt dat het helemaal niet klikt tussen jou en je nieuwe collega’s. Ook voor jou niet.

  3. Je werkervaring

  In dit gedeelte ga jij jouw werkervaring beschrijven. Zorg er bij dit onderdeel voor dat je alleen de relevante werkervaring benoemd. Als je bijvoorbeeld solliciteert bij een bank zullen ze er weinig baat bij hebben om te weten dat je ooit vakkenvuller bent geweest. Je kunt bijbaantjes wel ergens apart kort benoemen, om te laten zien dat je een ondernemend persoon bent.

  4. Opleiding en cursussen

  Hier ga je benoemen welke opleidingen en cursussen je gevolgd en afgerond hebt. Het is altijd slim om hierbij de datum te vermelden dat je het diploma of het certificaat hebt behaald. Geef ook een korte omschrijving van de competenties waar de opleiding of cursus op focust.

  5. Vaardigheden

  Misschien heb je dit al deels benoemd in je persoonlijk profiel, maar in dit gedeelte ga je nog wat dieper in op de vaardigheden die jij bezit. Dit kan gaan om vaardigheden zoals omgaan met klanten of leiderschap, maar het kunnen ook meer specifieke dingen zijn, zoals Adobe Photoshop of het schrijven van SEO teksten.

  Dit zijn de vaste onderdelen die een cv moet bevatten, maar er zijn natuurlijk nog meer dingen die je kunt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan stages, vrijwilligerswerk, de talen die je spreekt, een foto van jezelf, hobby’s en interesses en je ambities.

  Waarmee kun je een cv maken?

  Zoals we al eerder benoemden, is de lay-out van een cv erg belangrijk om professioneel over te komen. Hier kun je bepaalde online tools voor gebruiken, zoals CVster. We hoeven in ieder geval geen pen en papier of een typemachine meer te gebruiken om een cv te kunnen maken. Een online tool kan je helpen met de volgende aspecten van jouw cv:

  • Een mooie opmaak die zorgt dat jouw cv opvalt
  • De opmaak van jouw cv aanpassen
  • Voorkomen dat jouw cv onleesbaar is voor ATS-systemen van recruiters
  • Voorkomen dat de opmaak verspringt in bepaalde programma’s
  • Voorkomen dat bestanden verloren gaan of beschadigd raken

  Je cv in Microsoft Word maken is dus niet zo’n goed idee. Je bent er niet alleen veel tijd mee kwijt, maar de bestanden zijn vaak ook niet compatibel met ATS-systemen. Daarnaast kan het zijn dat de opmaak verspringt als je het bestand opent met een andere versie van Word. Een online tool is dus de beste keuze voor het maken van een professionele cv die je achteraf nog aan kunt passen als dit nodig is. Let er wel op dat de meeste van deze tools niet gratis zijn. Voor sommigen betaal je eenmalig en bij anderen moet je een abonnement afsluiten, zoals bij CVster.

  Kun je CVster gratis gebruiken?

  CVster heeft een aantal tools die je helemaal gratis kunt gebruiken, maar als je echt een nette cv wil laten maken met deze tool moet je wel betalen. Je kunt voor 2,95 euro upgraden naar de premium versie, waarmee je meerdere soorten cv’s kunt downloaden en de opmaak van jouw cv makkelijk kunt aanpassen. Je moet er echter wel voorzichtig mee zijn, want het is geen eenmalige betaling. Dit is echter niet helemaal duidelijk, daarom komen mensen vaak voor een verrassing te staan als er de maand erna ineens geld van hun rekening wordt afgeschreven.

  CVster opzeggen

  Heb jij per ongeluk een abonnement afgesloten bij CVster en wil je dit graag weer opzeggen? Dit kan nogal omslachtig en moeilijk te vinden zijn, daarom hebben wij hieronder een stappenplan gemaakt voor het opzeggen van jouw account bij CVster.

  Zo zeg je CVster op:

  1. Ga naar de website van CVster
  2. Ga naar de contactpagina en klik op ‘Abonnement opzeggen’
  3. Zoek naar jouw account met behulp van je emailadres
  4. Klik op de knop ‘Abonnement annuleren’
  5. Bevestig de annulering via de email die je ontvangt van CVster
  6. Je abonnement is nu opgezegd!

  Veelgestelde vragen

  Is CVster nl gratis?

  Er zijn een aantal onderdelen van CVster die je 100% gratis kunt gebruiken, maar die zijn beperkt. Voor de rest moet je wel betalen.

  Is CVster betrouwbaar? 

  CVster is betrouwbaar in de zin dat je krijgt waar je voor betaald. Het is alleen niet altijd duidelijk hoeveel je betaalt en dat je meteen vastzit aan een abonnement.

  Hoe zeg je CVster op?

  In dit artikel vind je een compleet stappenplan waarmee jij jouw abonnement op CVster kunt opzeggen!

  Advertentie