Alles over cryptovaluta kopen

Laatst bijgewerkt: 10 maart 2022

Als je nog geen cryptovaluta bezit maar wel overweegt om cryptovaluta te kopen dan heb je de boot nog lang niet gemist. Maak je geen zorgen over berichten op sociale media die luid roepen dat je nu moet instappen, want er zijn nog genoeg cryptovaluta die in 2022 nog veel potentieel hebben. In dit artikel vertellen we je alles over cryptovaluta kopen. We vertellen je waar je betrouwbaar crypto munten kunt kopen, hoe je crypto munten kunt kopen en wat het beste moment is om crypto te gaan verhandelen.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Dit is het beste moment om crypto valuta te kopen 

  Het beste moment om crypto valuta te kopen is er niet. De markt is constant in beweging en schommelt op en neer. Het is de kunst om te herkennen wanneer het laagste punt is bereikt, zodat je crypto valuta kunt kopen tegen de best mogelijke prijs. 

  Je begint dus allereerst met het leren van het herkennen van signalen. Hierna verdiep je je in crypto termen zodat je begrijpt wat alles betekend. Als je het idee hebt dat je goed geïnformeerd een keus kunt maken, dan is dát het beste moment om crypto valuta te kopen. 

  Het is dus geen goed idee om op de prijs te speculeren en crypto te kopen zonder voorkennis. Luister vooral niet zomaar naar hypeberichten, maar onderzoek of de hype door een goed project onderbouwd kan worden. 

  Het is anders goed mogelijk dat een investering misgaat, zoals bijvoorbeeld het geval was bij de rugpull op $SQUID. Deze token werd door de serie Squid Game op Netflix immens populair binnen enkele dagen. Nadat de ontwikkelaars een flink bedrag hadden opgehaald werden alle tokens tegelijk verkocht waardoor de koers van ruim $ 100 naar $ 0,004 zakte.   

  Hier kun je betrouwbaar cryptovaluta kopen 

  Wil je zeker weten dat een munt veilig is? Dan kun je allereerst de website van CertiK raadplegen. Op deze website kun je nakijken of de beveiliging van de blockchain achter de munt die je hebt gekozen goed beveiligd is. Nieuwe platformen die worden uitgebracht, zoals SaitaMask, worden hierop getoetst voordat ze operationeel mogen zijn. Zo lang de beveiliging niet in orde is, zijn platformen niet toegankelijk voor Nederlandse gebruikers. 

  Als je een platform dus kunt gebruiken vanuit Nederland en je een account moet aanmaken waarbij je op zijn minst je identiteit moet bevestigen, dan mag je ervan uit gaan dat alles in orde is. 

  Waar je cryptovaluta kunt kopen? Tegenwoordig zijn er verschillende platformen die je veilig kunt gebruiken vanuit Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de platformen die je van televisie- of radioreclames kent, waaronder Bitcoin Meester of Bitvavo. 

  Hiernaast zijn Binance en BTC-direct veelgebruikte platformen waar zowel beginnende als ervaren handelaren te vinden zijn. Benieuwd naar welke platformen nog meer betrouwbaar zijn? Klik hier voor een volledig overzicht van platformen waar je betrouwbaar cryptovaluta kunt kopen. 

  Cryptovaluta kopen is niet ingewikkeld 

  Het kopen van cryptovaluta is niet ingewikkeld als je een platform als Bitvavo of Bitcoin Meester gebruikt. Op deze platformen kun je een account aanmaken. Na de verificatie, zowel van je identiteit als je bank, kun je het account opladen met Euro’s. 

  Deze Euro’s kun je via de app of via de website omwisselen voor crypto valuta. Meld je je aan bij Bitvavo? Dan kun je niet alleen gebruik maken van de simpele versie van crypto kopen, maar ook van een geavanceerd platform. Dit platform biedt de mogelijkheid om long en short posities te openen. Dit is vooral interessant voor mensen die al langer traden en weten hoe dit werkt. 

  Heb je geen idee hoe je moet beginnen met handelen? Maar ben je wel nieuwsgierig, leergierig en heb je gevoel voor het lezen van grafieken? Dan loont het om één of meerdere crypto cursussen te volgen. Je kunt zowel gratis cursussen volgen als deelnemen aan uitgebreide, betaalde programma’s. 

  Kies voor een veilige exchange 

  In Nederland zijn veilige exchanges aangesloten bij de Nederlandsche Bank. Hierdoor kun je betalen met iDeal. Het is bij exchanges die aangesloten zijn bij de Nederlandsche Bank ook verplicht om de gegevens van actieve handelaren bekend te maken, als de Belastingdienst hier bijvoorbeeld naar vraagt. Daarom is een verificatie van je identiteit vereist. 

  Heb je je aangemeld bij een exchange die iDeal ondersteund? Stort dan alleen geld op het account met de rekening die je in het begin hebt geverifieerd. Anders is de kans groot dat een transactie, zowel een storting als een uitbetaling, wordt tegengehouden door de exchange. Dit doen zij om jouw veiligheid te kunnen waarborgen. 

  Veelgestelde vragen

  Hoe kan ik cryptovaluta kopen? 

  Je kunt cryptovaluta kopen via verschillende exchanges. Je moet allereerst een account aanmaken bij een exchange naar keuze. Na het aanmaken van je account moet je je identiteit en bankrekening bevestigen door een aantal handelingen uit te voeren. Je wordt door dit proces geleid tijdens het aanmaken van je account. 

  Kan je voor € 50 Bitcoin kopen?

  Ja, dat is mogelijk. Als je € 50 inlegt dan heb je een klein deel van een Bitcoin gekocht. Dat zit zo: de Bitcoin heeft fictief een waarde van € 40,000. Als jij nu € 50 in Bitcoin investeert dan heb je ongeveer 0,0010 $BTC gekocht. De € 50 die jij hebt geïnvesteerd veranderd in meer geld als de koers boven de € 40,000 blijft. Zakt de waarde tot onder de € 40,000? Dan maak je verlies. 

  Wat is een stabiele cryptomunt om te kopen?

  Als je op zoek bent naar een stabiele cryptomunt dan is Bitcoin of Ethereum altijd nog de beste keus. De waarde van Bitcoin ligt echter dicht bij de € 40,000 en die van Ethereum op ongeveer € 2500, waardoor het niet altijd mogelijk is om een hele munt te kopen. Wil je investeren in een stabiele munt met een lage prijs? Overweeg dan om te investeren in Cardano ($ADA). 

  Disclaimer: in dit artikel geven wij geen financieel advies. Als je ervoor kiest om te investeren in één van de munten die wij benoemen dan zijn wij niet aansprakelijk voor eventuele verliezen. 

  Advertentie