Betrouwbaar crypto nieuws in 2022

Laatst bijgewerkt: 22 maart 2022

Het volgen van actueel crypto nieuws is essentieel om een goede inschatting te maken van de beste investeringen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want door een combinatie van influencers die praten over cryptocurrency, de MSM die berichtgeving over crypto deelt én informatie vanuit de ontwikkelaars van specifieke munten is het niet eenvoudig om te bepalen welk nieuws betrouwbaar is. Geen zorgen, want in dit artikel vertellen wij je waar je betrouwbaar crypto nieuws in 2022 kunt vinden.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat is crypto nieuws? 

  Crypto nieuws is erg divers. Het omvat een groot aantal onderwerpen, waaronder informatie over de blockchain, cryptomunten en crypto projecten. Het is belangrijk om actueel crypto nieuws in de gaten te houden als je handelt in cryptocurrency. Dit zorgt er namelijk voor dat je tijdig op de hoogte wordt gesteld van belangrijke veranderingen, waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken voordat je in cryptocurrency investeert. Voor beginnende handelaren is het net zo belangrijk om betrouwbaar crypto nieuws in te winnen als voor doorgewinterde handelaren. Maar waar vind je betrouwbaar crypto nieuws in 2022? 

  Na de corona crisis schoten er talloze websites uit de grond die gericht zijn op het bieden van actueel crypto nieuws. Omdat de cryptomarkt onder een grote doelgroep bekend is geworden in de afgelopen jaren, is het lastig om te achterhalen welk nieuws nu écht betrouwbaar is. Desondanks is het belangrijk om de juiste informatie te vergaren, omdat het anders mogelijk is dat je keuzes maakt op basis van verkeerde informatie. Dit is waar je het meest betrouwbare crypto nieuws in 2022 kunt vinden. 

  Betrouwbaar crypto nieuws op crypto-inzichten.nl  

  Crypto-inzichten.nl werd in 2021 opgericht en sindsdien groeit de website enorm snel. De site staat vol met actueel crypto nieuws over verschillende projecten en cryptomunten en biedt informatie voor ervaren en beginnende handelaren. 

  Voor beginnende handelaren is er een sectie beschikbaar met de betekenis van crypto termen en kun je je aanmelden voor verschillende crypto trainingen. Via deze trainingen leer je hoe je kunt beginnen met handelen en waar je op moet letten tijdens het handelen in cryptomunten. 

  Voor ervaren beleggers biedt crypto-inzichten niet alleen actuele informatie, maar ook behulpzame analyses die je helpen bij het maken van de juiste keus. De actuele koers is constant zichtbaar waardoor je de actuele waarde van jouw munten in de gaten kunt houden terwijl je het actuele crypto nieuws leest. 

  Crypto nieuws via coinmarketcap.com

  Vind je het niet fijn om door lange teksten te lezen en zijn analyses niet interessant voor jou? Wil je gewoon data bekijken en op basis daarvan keuzes maken? Dan kun je het beste coinmarketcap.com bezoeken. 

  Coinmarketcap is één van de grootste crypto websites waar je data kunt vinden van meer dan 1000 verschillende cryptomunten. Naast de actuele koers vind je er informatie over het project, de marketcap en het aantal holders op specifieke munten. Op basis hiervan kunnen handelaren in cryptomunten beslissen of zij wel of niet willen investeren in een specifiek project. 

  Social media en influencers 

  Social media en influencers zijn ook een bron van crypto informatie. Op social media vind je officiële accounts van verschillende cryptomunten waar regelmatig nieuws wordt gedeeld. Door deze accounts te volgen kun je als één van de eersten op de hoogte gebracht worden van veranderingen, nieuwe samenwerkingen en andere waardevolle informatie. 

  Influencers delen vaak minder crypto nieuws, maar als er een nieuwe samenwerking tussen een influencer en een cryptomunt ontstaat dan heeft dit vaak invloed op de koers. Het is goed mogelijk dat de munten die de influencer promoot in waarde gaan stijgen. Daarom is het ook slim om in de gaten te houden welke mensen met een groot bereik praten over cryptomunten. 

  Informatie vanuit het development team van een coin

  De informatie vanuit het development team van cryptomunten is waardevol. Deze mensen weten namelijk als geen ander welke veranderingen er in de toekomst gaan komen. Je kunt de informatie die zij delen vinden op de website van een specifieke cryptomunt en op de officiële social media accounts van de munten. Deze zijn het meest actief op Twitter en delen alleen berichten die waardevolle informatie over de cryptomunt bevatten. 

  De informatie die gedeeld wordt door development teams is vooral belangrijk op de lange termijn. Houd bijvoorbeeld projectontwikkelingen in de gaten om erachter te komen of het team achter de munt bezig is met verbeteringen aanbrengen. Op basis hiervan kun je beslissen om wel of niet in een munt te investeren. 

  Over de koersverwachting van een munt hebben development teams vaak niets te zeggen. Hiervoor is het belangrijk om andere websites te raadplegen, zoals crypto-inzichten of Coinmarketcap. Hiernaast kun je voor de actuele koers naar websites als Bitvavo, Bitcoin Meester en Binance.  

  Veelgestelde vragen

  Welke crypto gaat stijgen in 2022? 

  De waarde van cryptomunten kan flink schommelen. Daarom is het belangrijk om altijd het actuele crypto nieuws in de gaten te houden voordat je investeert in cryptomunten. De top 10 beste cryptomunten veranderd constant, maar op dit moment liggen de beste kansen bij $BTC, $ETH , $USDT, $BNB en $USDC. 

  Wat is de beste crypto nieuws site? 

  Je kunt voor het meest betrouwbare crypto nieuws terecht bij verschillende nieuws sites. Denk bijvoorbeeld aan NU.nl maar ook aan websites die specifiek zijn ontworpen voor crypto nieuws. Informatie over de actuele koers, de marketcap en het aantal holders kun je vinden via www.coinmarketcap.nl

  Wat is er aan de hand met crypto’s?

  Cryptomunten zijn vergelijkbaar met digitaal geld. Je kunt het niet in de hand houden, maar er staat wel een waarde tegenover. Deze waarde wordt beïnvloed door allerlei zaken, waaronder het actuele crypto nieuws, nieuwe samenwerkingen, invloeden van bekende personen en een gunfactor. Op het moment dat er slecht nieuws naar buiten komt, zoals nu het geval met de oorlog in Oekraïne, heeft dit een negatief effect op de koers. Goed nieuws heeft daarentegen een positief effect op de koers. 

  Disclaimer: de informatie in dit artikel is niet bedoeld als financieel advies. Wij maken het vergaren van crypto nieuws in 2022 enkel makkelijker, maar zijn niet verantwoordelijk voor eventuele verliezen. 

  Advertentie