Deze 4 voordelen leveren een goed boekhoudprogramma op

Laatst bijgewerkt: 14 juni 2023

Een goed boekhoudprogramma is van onschatbare waarde voor elk bedrijf, groot of klein. Door gebruik te maken van een boekhoudprogramma kun je als ondernemer veel tijd besparen en beschik je altijd over real-time gegevens van je bedrijf. In dit artikel gaan we in op de vier belangrijkste voordelen van een goed boekhoudprogramma.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  #1 Tijdsbesparing door automatisering

  Een van de grootste voordelen van een boekhoudprogramma is de automatisering van processen. Deze processen zijn geoptimaliseerd en laten je toe om verschillende taken binnen no-time uit te voeren. Dit bespaart niet alleen tijd, maar vermindert ook mogelijke fouten in de gegevensinvoer. Zo kan bijvoorbeeld het factureren van klanten volledig automatisch verlopen. Daarnaast zijn er ook tools beschikbaar voor het verwerken van inkoopfacturen en bankafschriften. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan administratieve taken en kun je je concentreren op de kernactiviteiten van je bedrijf.

  #2 Online samenwerken accountant

  Door gebruik te maken van een goed boekhoudprogramma kun je eenvoudig online samenwerken met je accountant. Gegevens en documenten kunnen eenvoudig gedeeld worden zonder dat je je fysiek op dezelfde locatie hoeft te bevinden. Dit bespaart niet alleen tijd en reiskosten, maar zorgt er ook voor dat gegevens veilig en up-to-date worden bijgehouden.

  #3 Andere apps gemakkelijk koppelen

  Een ander voordeel van een goed boekhoudprogramma is de mogelijkheid om deze te koppelen aan andere apps. Dit kan bijvoorbeeld een betaalapp, webshop of CRM-systeem zijn. Door deze apps te koppelen hoef je geen dubbele gegevens meer in te voeren en krijg je sneller inzicht in de financiële gegevens van je bedrijf. Zo kun je ook de verkoopinformatie van je webshop integreren en zie je direct welke producten of diensten goed verkopen en welke minder. 

  Sommige ondernemers kiezen voor een gratis boekhoudprogramma om kosten te besparen. Dit is misschien wel goedkoper, maar niet aan te raden. Deze gratis tools missen vaak belangrijke functies missen, waardoor je dus alsnog niet geniet van alle voordelen van een goed boekhoudprogramma.

  #4 Flexibiliteit in processen

  Een goed boekhoudprogramma biedt de flexibiliteit en aanpassingsvermogen om de processen af te stemmen op de behoeften van het bedrijf. Zo kun je het programma aanpassen aan de specifieke eisen van je bedrijf. Dit betekent dat je het programma kunt aanpassen aan de grootte van je bedrijf, het volume van je administratie of de mate van automatisering die je wilt toepassen.

  Door gebruik te maken van een boekhoudprogramma kun je de administratieve taken van je bedrijf eenvoudig stroomlijnen en je concentreren op de kernactiviteiten van je bedrijf. Het loont dus zeker de moeite om te investeren in een goed boekhoudprogramma!

  Advertentie