Bitcoin nieuws verwachting 

Laatst bijgewerkt: 14 maart 2022

Bitcoin is regelmatig in het nieuws en de verwachting is dat dit voorlopig niet gaat veranderen. De hoogste waarde ooit gemeten staat op dit moment op $ 66.928 en het is afwachten of deze hoogte in 2022 doorbroken kan worden. In dit artikel ontdek je wat de koersverwachting van de Bitcoin beïnvloed en waar je het laatste Bitcoin nieuws nauw in de gaten kunt houden. 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Dit zijn de ontwikkelingen van Bitcoin 

  Bitcoin heeft eigenlijk geen introductie meer nodig, maar als dit de eerste keer is dat je een artikel over crypto leest dan zijn dit de belangrijkste dingen die je over Bitcoin moet weten. Bitcoin werd in 2009 gelanceerd met het doel om traditioneel geld te vervangen. Door een gedecentraliseerde omgeving te gebruiken voor het versturen en ontvangen van digitaal geld, haalt Bitcoin de controle bij de banken weg en geeft de controle aan gebruikers. Elke transactie is zichtbaar en transparant, maar wordt niet gecontroleerd door de overheid of een Centrale Bank. 

  Sinds 2009 is de Bitcoin uitgegroeid tot de grootste en tot op heden meest populaire cryptomunt ter wereld. Als je het normale nieuws volgt, dan is de kans groot dat je weet dat El Salvador de Bitcoin heeft geadopteerd als wettelijk betaalmiddel. Dit laat zien dat niet alleen gebruikers, maar ook overheden potentie zien in een digitale valuta. Bitcoin is namelijk ontworpen als goed alternatief van normaal geld. De transacties zijn sneller, het kan wereldwijd worden geadopteerd, er hoeven geen bomen omgekapt te worden om bitcoins te maken en dagelijks werken er honderden mensen aan de verbetering van het protocol. Toch heeft Bitcoin ook nadelen en als deze nadelen worden benadrukt in het nieuws, dan heeft dit invloed op de koersverwachting van de Bitcoin. 

  Zo wordt de koersverwachting van Bitcoin beïnvloed 

  Het is je vast niet ontgaan dat het minen van Bitcoin enorm veel uitstoot oplevert. Om de Bitcoins te maken moeten er namelijk computers aan het werk zijn. Het laten draaien van computers op een grote schaal levert uitstoot op en dat is niet goed voor het milieu. Daarom ontstaat er regelmatig twijfel over of Bitcoin écht een goede vervanger is voor normaal geld. In 2021 werd de aandacht voor het milieu over de hele wereld groter. Omdat het minen van Bitcoins schadelijk is voor het milieu, kreeg de munt het in 2021 even moeilijk. 

  Er gingen geruchten de rondte dat zowel Europa als Amerika Bitcoin in de ban zouden stoppen. Dit veroorzaakte een flinke dip in de koers. Grote organisaties en bedrijven hebben ook invloed op de koers van de Bitcoin. Toen Elon Musk in 2021 aangaf dat Tesla de Bitcoin als betaalmiddel in de Tesla store zou accepteren had dit een positief effect op de koers. Toen deze beslissing werd teruggedraaid zakte de prijs weer in. De Bitcoin koers wordt dus beïnvloed door het nieuws, de verwachting van veranderende wet- en regelgeving en berichtgeving vanuit het lokale nieuws, bedrijven en influencers.  

  Dit doet het ontwikkelingsteam van Bitcoin in het dagelijks leven

  Achter de Bitcoin schuilt een groot project waar honderden mensen dagelijks aan werken. Het gebruik van het Bitcoin netwerk is gratis en elke ontwikkelaar ter wereld kan bijdragen aan de ontwikkeling en verbetering van Bitcoin. Alle codes die worden geschreven worden opgeslagen in een opslagplaats voor codes, ofwel GitHub repository. Als je als ontwikkelaar bijdraagt aan de ontwikkeling en verbetering van Bitcoin dan gaat de communicatie over nieuwe projecten via de Bitcoin developers maillijst. 

  Het is voor ontwikkelaars mogelijk om deel te nemen aan startersprojecten. Je kunt hier meewerken aan de oplossing voor terugkerende problemen, tests coderen en knelpunten oplossen. De teams met professionele ervaring richten zich op de ontwikkeling van Bitcoin en schrijven codes voor de Bitcoin Stack Exchange, het IRC-kanaal, het Core Slack kanaal en zijn actief op het Bitcoin forum BitcoinTalk. Hier beantwoordden zij vragen over de technische kant van Bitcoin. 

  Meewerken aan de ontwikkeling van Bitcoin is dus geheel gratis. De mensen die het meest bijdragen aan de ontwikkeling van Bitcoin worden op de officiële website vermeld. Het is dus ook mogelijk dat jij op een gegeven moment wordt vermeld op de website van Bitcoin als je bijdraagt aan de verbetering van het systeem. Naast de mogelijkheden voor ontwikkelaars om bij te dragen aan de verbetering van Bitcoin, biedt Bitcoin ook gratis software projecten aan, zoals BFGMiner, Armony en de Bitcoin Wallet. Hier kunnen ontwikkelaars gebruik van maken. 

  Veelgestelde vragen 

  Wat is de actuele koers van Bitcoin? 

  Op dit moment heeft de Bitcoin een waarde van € 35.446. Voor dit bedrag kun je dus één hele Bitcoin inkopen. De waarde schommelt enorm, maar als we naar de koersverwachting voor eind 2022 kijken dan is dit een mooie inkoopprijs. Houd de koers en het actuele crypto nieuws daarom goed in de gaten.

  Wat is de koersverwachting in 2022 voor Bitcoin?

  De koersverwachting van Bitcoin in 2022 is volgens TradingBeasts maximaal € 87,500. De coin laat tot op heden stabiele signalen zien. Als de wet- en regelgeving rondom cryptovaluta veranderd, dan is echter niets zeker. Als er niets veranderd en er geen doemscenario’s in het verschiet liggen, dan is het waarschijnlijk dat de Bitcoin aan het eind van het jaar de all time high overstijgt. Experts houden rekening met een stabiele prijs tussen de € 60.000 en € 70.000 aan het eind van 2022. 

  Waar kan ik veilig Bitcoins kopen? 

  Je kunt Bitcoins veilig kopen bij alle denkbare exchanges. Bitcoin is de #1 cryptocurrency ter wereld, en daarom is het zeer onwaarschijnlijk dat je een platform vind waarop de munt niet verkrijgbaar is. Als je in Nederland woont en met iDeal wilt betalen, dan kun je het beste terecht bij Bitvavo. Bitvavo heeft lage transactiekosten en biedt mogelijkheden voor beginnende en ervaren handelaren. Andere platformen zijn Bitcoinmeester of BTC-direct. Woon je in het buitenland of ben je op zoek naar grotere platformen? Kies dan voor Binance, MXC, Bitmart of Coingekko. 

  Let op: doe altijd zelf onderzoek naar welke investeringen bij jou passen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als financieel advies en wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele verliezen. 

  Advertentie