Hoe kom je binnen een uur aan geld? – 7 tips

Laatst bijgewerkt: 14 januari 2023

Heb je snel geld nodig? Dan zijn er verschillende manieren waarop je snel aan geld kunt komen. Sommige daarvan zorgen er zelfs voor dat je binnen een uur geld hebt. Wil je weten welke mogelijkheden je hebt als je snel geld nodig hebt? In dit artikel bespreken we 7 manieren om binnen een uur aan geld te komen.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  1. Leen geld

  Het is misschien niet de meest ideale optie, maar als je echt snel geld nodig hebt omdat je bijvoorbeeld eten moet kopen of geen andere keuze hebt, dan is geld lenen een mogelijkheid. 

  Leen geld van een familielid of vriend

  Als je snel geld nodig hebt, en het niet om een al te hoog bedrag gaat, dan kun je erover nadenken om een familielid of goede vriend om hulp te vragen. Zorg er in dat geval wel voor dat je duidelijke afspraken maakt over wanneer je dat geld weer terugbetaalt en of je daar ‘rente’ over moet betalen. Door je vervolgens ook netjes aan die afspraken te houden, voorkom je dat er ruzie ontstaat.

  Leen geld door middel van een flitskrediet of minilening

  Een andere manier om snel geld te kunnen lenen, is door middel van een flitskrediet of minilening. In de meeste gevallen kun je dan een relatief klein bedrag (meestal tot maximaal €1.500) lenen. In sommige gevallen is dit zelfs mogelijk zonder BKR toetsing. Hoewel deze manier van snel aan geld komen misschien aantrekkelijk lijkt, is het goed om je te bedenken dat geld lenen altijd geld kost. Zo betaal je rente over het bedrag dat je leent. Die rente kan soms behoorlijk hoog zijn, waardoor je veel meer moet terugbetalen dan je daadwerkelijk geleend hebt. 

  Geld lenen kost (veel) geld

  Het terugbetalen van een lening hoeft geen probleem te zijn, als je daar de mogelijkheid toe hebt. Maar voor mensen die vaker geld tekort hebben, is dit vaak geen slimme zet. Doordat je meer moet terugbetalen dan je daadwerkelijk leent, en daar eigenlijk ook niet genoeg geld voor hebt, loop je het risico om (flink) in de schulden terecht te komen. En als je iets liever niet wilt, dan is dat het. Daarom kun je wellicht beter op zoek gaan naar andere manieren om aan geld te komen.

  2. Verkoop overbodige spullen

  Een andere manier om snel aan geld te komen, en een met minder risico’s, is het verkopen van overbodige spullen op bijvoorbeeld Marktplaats. Kijk eens rond op zolder of in de schuur om te zien of er spullen zijn die je eigenlijk nooit gebruikt en zet die spullen vervolgens op Marktplaats of Facebook Marketplace om ze te verkopen. Zo kun je gemakkelijk geld verdienen met spullen die je in huis hebt.

  Bekijk vooral ook eens kritisch je kledingkast. Zijn er kledingstukken die je eigenlijk nooit draagt of die je niet meer past? Verkoop ze dan. Ook dit kan op Marktplaats of Facebook Marketplace, maar je kunt je kleding en schoenen ook verkopen op Vinted.

  3. Ga klusjes doen

  Het doen van klusjes voor andere mensen is een goede manier om snel wat extra geld te verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld iemands hond uitlaten, schoonmaken bij iemand thuis, helpen met strijken of in de tuin aan het werk gaan. Laat bijvoorbeeld aan de mensen om je heen weten dat je beschikbaar bent om honden uit te laten of dat je schoonmaakwerk zoekt. Ook kun je jezelf aanbieden als oppas voor kinderen of huisdieren. Wist je dat er zelfs apps bestaan waarop je naar klusjes in jouw buurt kunt zoeken? Check bijvoorbeeld eens de app Bebop of de website Solverr.

  Ben je een professional? Ook dan kun je snel geld verdienen met doen waar je goed in bent. Kijk bijvoorbeeld eens op Werkspot.nl om te zien of er klussen bij jou in de buurt te vinden zijn. Of check de app Kluzzy. Voor mensen die online professional zijn, is de website Fiverr een idee. Daar kun je tegen betaling logo’s ontwerpen, websites bouwen en nog veel meer.

  4. Vul enquêtes in

  Met het invullen van online enquêtes kun je supermakkelijk geld verdienen. En het fijne is dat je het gewoon vanuit je luie stoel kunt doen. Meld je bijvoorbeeld aan bij de beste enquête sites van dit moment om binnen een paar minuten je eerste euro’s te verdienen. Het geld staat dan misschien niet binnen een uur op je rekening, maar je kunt op deze manier wel binnen een uur een leuk bedrag bijverdienen. Als je je serieus inzet, is het zelfs mogelijk om op deze manier enkele honderden euro’s per maand te verdienen.

  5. Doe mee aan spaarprogramma’s

  Een andere manier om online geld te verdienen, is door mee te doen aan spaarprogramma’s. Als je je aanmeldt bij de beste spaarprogramma’s kun je supersnel beginnen met geld verdienen door mailtjes te lezen, op links te klikken en reclames te bekijken. Zo kun je waar en wanneer jij dat wilt geld bijverdienen.

  6. Verdien geld met cashback shoppen

  Wie veel online aankopen doet, kan daar geld mee verdienen. Hoe? Door je aan te melden bij de beste cashback websites. Door voortaan eerst even de cashback website te checken voordat je een online aankoop doet, kun je flink wat geld terugkrijgen op jouw aankopen. Ideaal voor wie geld wil verdienen met shoppen. Geld dat je anders laat liggen.

  7. Ga beleggen of handelen

  Beleggen en handelen in bijvoorbeeld crypto of CFD’s kan een manier zijn om snel extra geld te verdienen. Vooral als je weet wat je doet. Houd er wel rekening mee dat het ook mogelijk is om je geld op deze manier te verliezen. Zorg dus dat je de juiste kennis hebt, voordat je geld investeert.

  Geld binnen een uur

  Als je snel geld nodig hebt, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld geld lenen, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf geld bij elkaar te sprokkelen. Bijvoorbeeld door spullen te verkopen, klusjes te doen of door online aan de slag te gaan.

  Veelgestelde vragen

  Hoe kom ik snel aan €1000?

  Snel aan €1000 komen kun je doen door ongebruikte spullen te verkopen, kritisch te kijken naar je uitgaven om geld te besparen en door te zoeken naar manieren om extra geld te verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld (online) klussen doen, meedoen aan medische onderzoeken of enquêtes invullen.

  Hoe maak je snel geld zonder te werken?

  Geld verdienen zonder te werken, kan door spullen te verkopen die je niet meer gebruikt, door middel van affiliate marketing en door je auto, huis of kamer te verhuren. Ook kun je je verdiepen in het beleggen in aandelen of meedoen aan medische onderzoeken.

  Hoe krijg je snel geld online?

  Snel online geld verdienen kan bijvoorbeeld door het invullen van enquêtes, het meedoen aan spaarprogramma’s of door middel van cashback shoppen. Ook online diensten aanbieden of affiliate marketing zijn goede manieren om online geld te verdienen.

  Advertentie