Tips voor het vinden van een betrouwbaar bouwbedrijf voor jouw bedrijfspand

Laatst bijgewerkt: 27 december 2023

Ben jij op zoek naar een betrouwbare partner om je bedrijfspand te laten verbouwen? Dan zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Een verbouwing laat je meestal uitvoeren om niet alleen toekomstbestendig te zijn, maar ook om eventueel te besparen op de kosten doordat het pand een stuk energiezuiniger wordt en omdat de productiviteit en capaciteit hiermee omhoog gaat. Kortom, wel zo handig dus om goed na te denken over een partij die je hierin kan ondersteunen. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat het vinden van zo’n partij lastig kan zijn, hebben wij een aantal tips voor je.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Kies voor een innovatieve partij

  De wereld staat niet stil, dat betekent dus ook dat er steeds nieuwe innovatieve bouwoplossingen zijn. Het is dus wel prettig dat je in zee gaat met een partij die hierin mee kan en je dus niet over een aantal jaren alweer achter de feiten aan loopt, omdat er nog technieken zijn gebruikt die eigenlijk allang niet meer kunnen. Kies daarom voor een partij die uw partner voor innovatieve bouwoplossingen in Nederland is en niet alleen uitvoert wat er van ze gevraagd wordt,  maar ook met je mee kan denken om bepaalde zaken misschien wel anders aan te pakken. Door te investeren in zo’n relatie, zul je ook merken dat het van beide kanten veel soepeler zal verlopen en je samen tot een prachtig eindresultaat komt.

  Vergelijk verschillende partijen

  In het verlengde van bovenstaande is het goed om niet op één paard te wedden. Vooral niet als het gaat om bepaalde belangrijke verbouwingen binnen een bedrijfspand. Stel dat je een nieuwe cleanroom wilt laten bouwen voor het kunnen uitvoeren van bepaalde testen die alleen in een hicare omgeving mogen plaatsvinden, dan is het wel prettig te weten dat de partij voor wie je kiest, ook de nodige ervaring heeft op dit vlak. Kies daarom voor een partij die betrouwbare cleanroom realisaties conform ISO-normen kan realiseren, zodat je in ieder geval wel verzekerd bent dat jouw cleanroom aan de juiste normen voldoet.

  Controleer de certificeringen en vergunningen

  Om er zeker van te zijn dat je samenwerkt met een professioneel bouwbedrijf, is het belangrijk om te controleren of het bedrijf de juiste certificeringen en vergunningen heeft. Een betrouwbaar bouwbedrijf zal deze documenten graag tonen en je geruststellen dat ze voldoen aan alle wettelijke vereisten. Doe je dit namelijk niet, dan kan dit ten koste gaan van bepaalde certificaten die jij als bedrijf nodig hebt voor bijvoorbeeld het mee mogen doen aan een bepaalde aanbesteding. Kijk daarom altijd goed naar het bedrijf waarmee je zaken doet en staar je niet alleen blind op de prijs, hoe gunstig deze misschien ook wel is.

  Vraag om een gedetailleerde offerte

  Een scherpe offerte is mooi, maar als deze niet alle informatie bevat die jij nodig hebt, dan is het onmogelijk om appels met appels te kunnen vergelijken. Je zult niet de eerste zijn die halverwege tot de conclusie komt dat er een hele hoop meer werk bij komt kijken, waarvan je eerst geen idee had dat dit het geval zal zijn. Vraag dus om een gedetailleerde offerte, zodat er geen discussie kan ontstaan over de gemaakte afspraken. Zorg dat alle kosten, materialen en werkuren worden gespecificeerd. Vraag altijd om zo’n offerte voordat je een definitieve beslissing neemt. Dit helpt bij het vergelijken van verschillende bouwbedrijven en het maken van een weloverwogen keuze.

  Advertentie