Laatst bijgewerkt: 22 juni 2022
Tegenwoordig hebben bedrijven de mogelijkheid om extra financiering aan te vragen bij de bank. Ben jij op zoek naar een financiering voor een grote investering voor je bedrijf? Dan is een bedrijfslening misschien wat voor jou. Grote kans dat je nog niet veel van deze financieringsvorm af weet. Waar moet je precies op letten? En hoe vraag je een dergelijke lening aan? We hebben de belangrijkste stappen voor je op een rijtje gezet.
Ga allereerst goed bij jezelf na of een bedrijfslening de beste keuze is voor jouw bedrijf. Met een zakelijke lening kun je grote investeringen doen, zoals het aanschaffen van een nieuwe machine. Wil je graag de dagelijkse uitgaven kunnen bekostigen? Dan is zakelijk krediet een betere optie. Verdiep je dus van tevoren goed in zakelijk financiën zodat je zeker weet dat je de juiste financiering hebt uitgekozen om je bedrijf te laten groeien.
Heb je besloten om over te gaan tot een bedrijfslening aanvragen? Dan is het goed om van tevoren de voorwaarden te controleren. Het zou vervelend zijn als je tijdens het aanvraagproces erachter komt dat jouw bedrijf helemaal niet in aanmerking komt voor de bedrijfslening. De voorwaarden kunnen verschillen per zakelijke financiering. Het is dus verstandig om dit van tevoren goed uit te zoeken. Een van de voorwaarden is bijvoorbeeld dat je minimaal vijftien maanden geregistreerd moet staan bij de Kamer van Koophandel.
Nu is het tijd om echt te beginnen met de aanvraag van de lening voor je bedrijf. Je kan dit fysiek doen, maar tegenwoordig kan dit ook gewoon online. Je begint met het aanmaken van een account waarmee je de aanvraag gaat doen. Het is daarbij van belang dat je de juiste gegevens invult. Als je onjuiste gegevens invult, bestaat de kans dat je niet in aanmerking komt voor de bedrijfslening. Dat zou natuurlijk hartstikke jammer zijn.
Om de aanvraag te kunnen doen, zal je documenten moeten overleggen. De bank moet natuurlijk er zeker van zijn dat jouw bedrijf de bedrijfslening kan terugbetalen. Om die reden zal je bijvoorbeeld de jaarrekening moeten overleggen. Verder is het de bedoeling dat je de bij- en afschrijvingen van jouw bedrijf laat zien. Het is handig als je een zakelijke rekening hebt. Al deze informatie staat dan op één plek en kan je snel de documenten bij elkaar verzamelen.
Wanneer je alle documenten hebt overlegd en je het aanbod hebt geaccepteerd, wordt het tijd om de aanvraag af te ronden. Daarvoor zal je nog wat extra documenten moeten laten zien. Daarna is het de bedoeling dat je jezelf gaat identificeren en uiteindelijk het contract gaat tekenen. Als dat allemaal is gelukt, is het aan jou om te bepalen wanneer je de bedrijfslening wil ontvangen. Hierna kan jij verder groeien met jouw bedrijf door de bedrijfslening!