5 manieren om te investeren! 

Laatst bijgewerkt: 27 december 2023

Bij het woord investeren denken de meeste mensen aan aandelen of crypto. Maar wist je dat er enorm veel verschillende manieren zijn om te investeren? Je kunt bijvoorbeeld denken aan vastgoed of grondstoffen. In dit artikel noemen we vijf verschillende, minder bekende manieren om te investeren!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Kunst en andere verzamelobjecten 

  Wist je dat je ook kunt investeren in trends en andere waardevolle verzamelobjecten? Denk bijvoorbeeld aan schilderijen, standbeelden of zelfs Pokémonkaarten. Dit hangt wel enorm veel af van de markt en bijvoorbeeld trends die komen en gaan. Schilderijen kun je in een galerie kopen, via een veiling of bij de kunstenaar zelf. Schilderijen zijn een tijdloos object, waar je eerst zelf jaren van kunt genieten voordat je het wellicht kunt verkopen. Wil je meer zekerheid dat je het schilderij later kunt verkopen? Kies dan voor een schilderij dat er vrolijk uitziet of vrolijke kleuren heeft. Uit onderzoek blijkt dat dit vaak het populairste is. 

  Chalet kopen 

  Je kunt ook een chalet kopen als investering. Deze chalet kun je leuk inrichten en dan op een camping of vakantiepark plaatsen om te verhuren. Kies voor een vakantiepark of camping met veel faciliteiten, zoals een zwembad, entertainment voor kinderen en een supermarkt. Zo heb je de meeste kans om veel mogelijke gasten te krijgen voor je chalet. Vaak gaat de verhuur van je chalet via de camping zelf, maar je kunt soms ook zelf de verhuur doen. Dan kun je deze bijvoorbeeld aanbieden op Marktplaats of andere websites. Let ook goed op de juridische aspecten. Je mag namelijk niet zomaar overal een chalet plaatsen. Je moet wel toestemming hebben van het park en de gemeente van het vakantiepark. 

  Obligaties

  Een andere manier van investeren is het uitlenen van obligaties. Je leent in principe geld uit aan een onderneming of een overheid. In ruil hiervoor krijg jij rente over het uitgeleende bedrag. De meest voorkomende obligatie is een coupon. Hierbij krijg je de rentevoet door de uitgever betaald. Wanneer je een obligatie aangaat van €500 met een coupon van 5%, krijg je €25 per jaar betaald. Er bestaat ook peer-to-peer lending. Dit lijkt op obligaties, maar hierbij leen je geld aan particulieren of kleinere bedrijven via online platformen die dit goedkeuren. Je verdient hierbij weer rente. 

  Crypto 

  Crypto is de afgelopen tijd enorm populair geworden. Het is een goede manier van investeren, maar het is wel belangrijk om je hier goed in te verdiepen als je dit wilt doen. Crypto is eigenlijk digitaal geld, wat je bewaart in een digitale portemonnee. Je kunt deze op verschillende manieren opslaan. Er zijn enorm veel verschillende cryptomunten. Deze betaal je met ‘’normaal’’ geld, om zo een deel van een munt te kopen. De waarde van crypto gaat snel heen en weer, dus je kunt er veel geld mee verdienen of mee verliezen. 

  Aandelen

  Investeren in aandelen is de meest bekende manier en ook een van de beste. Je investeert in aandelen van een bedrijf dat goed loopt en gezond is. Je kunt er dus voor kiezen om in grote, bekende bedrijven te investeren voor wat meer zekerheid of juist kleine bedrijven waarvan jij denkt dat ze de potentie hebben om te groeien. Het is wel echt belangrijk om eerst je te verdiepen in het investeren in aandelen. 

  Advertentie