De beste gids over stazakken

Laatst bijgewerkt: 31 mei 2023

Stazakken worden een steeds populairdere verpakkingsoptie, vooral voor voedingsmiddelen. Als je geïnteresseerd bent in deze verpakkingsoptie, wil je misschien meer weten over stazakken. De volgende informatie over deze verpakkingen helpt je bij het vinden van de beste verpakking voor je bedrijf. Mogelijk zijn dit de stazakken Kraft, al kun je natuurlijk ook kiezen voor deze producten van een ander merk. In ieder geval is het zeker een goed idee om te kiezen voor stazakken, wat te maken heeft met diverse redenen. In dit artikel lees je daar meer over! 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Waar zijn stazakken van gemaakt? 

  Deze verpakking kan van vrijwel elk polymeer (plastic) worden gemaakt. De meest gebruikelijke optie is mylar, een speciaal type PET dat is uitgerekt om superieure sterkte en stabiliteit te bereiken. Er zijn echter ook enkele concurrerende alternatieven beschikbaar. De populariteit van mylar komt grotendeels voort uit de flexibele ontwerpopties en de natuurlijke weerstand tegen scheuren, lekke banden, vocht, geuren en andere gevaren die voedsel kunnen aantasten. Bovendien kan mylar relatief eenvoudig worden bedrukt. Sommige stazakken zijn ontworpen met extra lagen zoals PET, PR, PCR en BOPP. Deze kunnen extra beschermende eigenschappen toevoegen en het uiterlijk van de verpakking veranderen.

  Wat zijn de voordelen van stazakken?

  Stazakken behoren tegenwoordig tot de meest populaire opties voor voedselverpakkingen. Ze bieden verschillende unieke voordelen:

  • Hoge zichtbaarheid: Het opstaande ontwerp van deze zakjes helpt ze op te vallen in het schap. In de competitieve voedingsindustrie is het essentieel om de aandacht van de consument te trekken.
  • HD-afdrukken: Als aanvulling op het bovenstaande voordeel, maakt het afdrukken van staande zakjes ontwerpen van fotokwaliteit mogelijk. Deze zijn vaak helderder en duidelijker dan de bedrukking op concurrerende verpakkingen.
  • Sterk en duurzaam: Mylar is een zeer duurzaam materiaal. Het is indrukwekkend bestand tegen scheuren en lekke banden. Deze pouches kunnen tijdens transport zonder problemen tegen een stootje.
  • Ruimtebesparend: Zakjes kunnen leeg worden opgeborgen. Ze nemen minder ruimte in dan starre ontwerpen, zelfs als ze gevuld zijn met product.
  • Chemische stabiliteit: Mylar is op indrukwekkende wijze bestand tegen verschillende chemische reacties. Dit betekent dat je er allerlei soorten voedsel in kunt bewaren zonder dat dit ongewenste effecten heeft op het product.
  • Pakketkenmerken: Polymeerzakjes zijn goed ontworpen voor verschillende ingebouwde functies. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hersluitbare doppen en hanggaten.

  Hoe kies je de juiste stazak?

  Er is een grote verscheidenheid aan aanbieders van stazakken met verschillende producten. Je zult een optie willen vinden die de functies kan bieden die je nodig hebt om succes te behalen. Dit kunnen fysieke kenmerken zijn zoals hersluitbare sluitingen, ophanggaten, inkepingen en speciale afwerkingen. Het kan ook afdrukopties bevatten, zoals QR-codeverpakkingen. Bovendien wil je zakjes vinden die geschikt zijn voor je budget. Hoewel sommige andere verpakkingsopties in het begin misschien minder duur zijn, maken stazakken dit ruimschoots goed met hun transport- en opslagkostenbesparende eigenschappen en aanwezigheid in het schap. De juiste stazakken kunnen helpen om je bedrijf de beste verkoopperiode tot nu toe te bezorgen. Ook daarom is het dus een goed idee om te kiezen voor dit type verpakking! 

  Advertentie