Lekkere borrelhapjes serveer je uiteraard op een mooie serveerplank

Laatst bijgewerkt: 2 maart 2022

Wij Nederlanders houden ervan: lekker borrelen met bijbehorende borrelhapjes. In het weekend zitten we veelvuldig gezamenlijk op de bank te kijken naar gezellige televisieprogramma’s of Netflix-series. Daar hoort natuurlijk een borreltje bij en ook wat lekkere hapjes. Om de beleving optimaal te maken serveer je deze hapjes op een prachtige serveerplank. Maar, hoe kies je nou de juiste serveerplank en welke hapjes serveer je? In dit artikel gaan we dieper in op deze vragen en helpen we je bij het maken van de juiste keuzes. Ook zoomen we in op duurzaamheid, wanneer is een serveerplank duurzaam? Je leest het in dit artikel

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een serveerplank? 

  Wil jij graag je borrelhapjes op een mooie manier opdienen tijdens een gezellig avondje, maar heb je nog geen serveerplank in huis? Dan is het hoog tijd om er een aan te schaffen. Maar, waar moet je op letten als je een serveerplank koopt? Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben wij een lijstje met punten opgesteld waarop je moet letten. Doe er je voordeel mee en kies een serveerplank die bij je past. 

  • Formaat: we beginnen met het formaat van de plank. Hierbij moet je rekening houden met verschillende zaken. Met hoeveel personen borrel je doorgaans en hoe groot is de tafel waarop je de borrelhapjes opdient. Alle hapjes moeten op de plank passen, maar de plank moet ook op tafel passen. 
  • Materiaal: daarnaast kun je kiezen uit diverse materialen, zoals: hout, marmer, leisteen, glas, porselein of staal. Elke materiaalsoort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Zo ziet een houten plank er mooi uit, maar is die doorgaans moeilijker schoon te maken dan een marmeren plank. 
  • Vorm: serveerplanken zijn verkrijgbaar in vele vormen. Zo zijn er curved planken, ronde planken, vierkante planken, rechthoekige planken en meer. Zorg ervoor dat de vorm van de plank goed op tafel past. 
  • Kleur: ook qua kleur heb je voldoende keuze. Zo zijn er planken in de kleuren: beige, zwart, hout, wit, grijs, bruin, blauw en meer. Hierbij is het vooral de vraag: welke kleur past goed in je interieur? 

  Wat serveer je op een serveerplank? 

  Heb jij een serveerplank gevonden die voldoet aan je wensen en behoeften? Dan is het tijd om je plank te vullen met lekkere hapjes zodat je gezellig kunt borrelen. Maar, welke hapjes kun je eigenlijk opdienen op je serveerplank? Hieronder hebben wij wat tips voor je. 

  • Kies voor duurzaam en ga voor een veganistische plank! Dien lekkere snoeptomaatjes, reepjes paprika, schijfjes komkommer, broodjes met dip, augurkjes en andere vegetarische hapjes op. 
  • Ben je geen liefhebber van vegetarisch? Dan kun je ook voor de oerhollandse hapjesschaal gaan. Leverworst, kaas, boterhamworst met augurk of een trio van droge worst, kaas en een zilveruitje. 
  • Wil je wel een keer wat anders op je serveerplank? Ga dan bijvoorbeeld voor een Italiaanse borrelschaal. Maak lekkere pizza quiches met salami en mozzarella of vul de plank met Italiaans plat brood met mozzarella en ui. Genieten maar! 

  Advertentie