Welke apparatuur is onmisbaar in een professionele keuken?

Laatst bijgewerkt: 1 april 2023

Een professionele keuken is natuurlijk niet compleet zonder de juiste (keuken)apparatuur. Dat spreekt voor zich. Of je nu een restaurant runt, een cateringbedrijf hebt of een foodtruck bestuurt: een aantal tools zijn onmisbaar in iedere keuken. In dit blogartikel delen we de belangrijkste apparaten die elke professionele keuken nodig heeft. Lees snel verder!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Commerciële oven

  Een commerciële oven is het hart van elke professionele keuken. Of je nu taarten, vlees bereidt of een brood bakt, een oven is essentieel. Het is belangrijk om te investeren in een oven van hoge kwaliteit die betrouwbaar én duurzaam is.

  Fornuis

  Een fornuis is een ander essentieel apparaat in de keuken. Het biedt de mogelijkheid om te koken op verschillende temperaturen en met verschillende kooktechnieken. Een goed fornuis moet gas of elektrisch aangedreven zijn, en een stevig en gemakkelijk te reinigen oppervlak hebbe

  Koelkasten en vriezers

  In elke professionele keuken is voldoende koel- en vriesruimte essentieel om ingrediënten vers en veilig te houden. Een koelkast en vriezer van hoge kwaliteit zijn cruciaal voor het bewaren van voedsel op de juiste temperatuur en voor het vermijden van onnodig afval.

  Keukenmachines

  Keukenmachines zoals mixers, blenders en foodprocessors zijn onmisbaar voor het bereiden van sauzen, puree, deeg en meer. Friteuses voor de horeca mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Een goede keukenmachine maakt het werk veel gemakkelijker en ook een stuk efficiënter.

  Pannen en potten

  Een goede set pannen en potten zijn belangrijk voor het koken van verschillende gerechten. Kies voor duurzame en veelzijdige pannen en potten van hoge kwaliteit.

  Vaatwasser

  Een vaatwasser is een onmisbaar apparaat in elke professionele keuken. Het bespaart niet alleen tijd en moeite, maar zorgt er ook voor dat serviesgoed en keukengerei grondig worden gereinigd en gedesinfecteerd. Het is belangrijk om te investeren in een vaatwasser van hoge kwaliteit die snel en efficiënt werkt.

  Grill

  Een grill is essentieel voor het bereiden van gegrilde gerechten, zoals steaks, groenten en vis. Kies voor een grill van hoge kwaliteit die snel opwarmt en gelijkmatig kookt. Hierdoor zorg je ervoor dat je altijd smakelijke en goed bereide gerechten serveert.

  Keukengerei

  Ten slotte zijn er talloze kleinere keukengerei die onmisbaar zijn in de professionele keuken. Denk aan gardes, lepels en een spatel set. Zorg ervoor dat je deze gereedschappen van hoge kwaliteit in huis hebt, zodat ze lang meegaan. Alleen op deze manier kun je maaltijden bereiden tot perfectie. Succes!

  Advertentie