3 tips voor het kopen van nieuwe apparatuur voor de horeca 

Laatst bijgewerkt: 6 juli 2023

Ben je van plan om nieuwe apparatuur te kopen voor jouw horecabedrijf? Goede apparatuur is enorm belangrijk voor een succesvolle horecaonderneming, maar het is ook de duurste aankoop die je doet. Het is dus niet altijd mogelijk om alles in één keer te kopen of te vervangen. Daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten als je nieuwe apparatuur gaat kopen voor jouw horecazaak. In dit artikel vertellen we je hier meer over!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Waar ga je de apparatuur voor gebruiken? 

  Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om goed voor ogen te hebben waar je de apparatuur voor wil gaan gebruiken. Er bestaan een hoop verschillende soorten horeca apparaten met diverse capaciteiten. Houd hierin bijvoorbeeld rekening met het aantal gasten dat je kunt ontvangen en dat je gemiddeld ook daadwerkelijk ontvangt, de doelgroep van jouw horecazaak en het type horeca. Als je dit goed voor ogen hebt, kun je gerichter op zoek gaan naar geschikte apparatuur voor jouw onderneming. Krijg je erg veel gasten op een avond? Dan is een doorschuifvaatwasser bijvoorbeeld noodzakelijk. 

  Welke apparatuur is het belangrijkste? 

  Aangezien de apparatuur voor de horeca erg duur is, is het onwaarschijnlijk dat je alles in één keer kunt aanschaffen met jouw budget. In dit geval is het goed om prioriteiten te stellen. Kijk welke apparatuur je hard nodig hebt, maar nog niet bezit of welke apparatuur het hardst aan vervanging toe is. Maak een lijst van apparatuur die echt niet kan ontbreken of uitvallen en ga zo gerichter op zoek. Maak ook een lijst van apparatuur die minder haast heeft, zodat je deze later nog aan kunt schaffen. Welke apparatuur belangrijk is, hangt natuurlijk ook af van het type horeca. Een café of evenementencentrum heeft bijvoorbeeld meer aan een glazenspoelmachine dan een cafetaria of een restaurant. 

  Prijs-kwaliteit en onderhoudsvriendelijkheid 

  Waar je vooral naar kijkt bij het aanschaffen van nieuwe apparatuur, is de prijs-kwaliteitverhouding en de onderhoudsvriendelijkheid van de apparatuur. Bezuinigen op kwaliteit is nooit slim, want je wil apparatuur die betrouwbaar is en goed werkt. Je kunt je bedrijf immers niet runnen zonder de apparatuur. Daarnaast wil je natuurlijk dat de apparatuur makkelijk te onderhouden is. Dat scheelt het personeel een hoop tijd. 

  Veelgestelde vragen

  Wat heb je nodig in de keuken van een restaurant?
  Je hebt in ieder geval een goed uitgeruste plek nodig om het eten te bereiden. Daarnaast is een kookstation en een schotel dressing station belangrijk, zodat het eten warm blijft totdat het opgediend wordt.

  Wat kost een professionele keuken?
  Dit hangt er natuurlijk vanaf wat je precies wil, maar de prijs van een professionele keuken ligt gemiddeld tussen de 12000 en 25000 euro.

  Kan je zomaar een restaurant beginnen?
  Om een restaurant of café te beginnen heb je een exploitatievergunning nodig. Je kunt dus niet zomaar een restaurant beginnen. In sommige gevallen heb je geen vergunning nodig, bijvoorbeeld bij een afhaalrestaurant.

  Advertentie