Wil jij lifestyle coach worden? Wij hebben een aantal tips voor je!

Laatst bijgewerkt: 12 december 2023

Coaches zijn vandaag de dag erg populair, in ieder aspect van je leven. Naar een coach gaan is al lang geen taboe meer en het wordt vaak ook erg aangemoedigd door werkgevers. Dit maakt het ook een aantrekkelijk beroep voor mensen die sociaal aangelegd zijn, graag met mensen werken en anderen echt willen helpen om verder te komen in het leven. Er zijn allerlei soorten coaches, maar vooral de leefstijl coaches zijn erg geliefd, aangezien deze naar alle aspecten van je leven kijken, of je nu wil afvallen of meer balans in je leven wil. In dit artikel geven we een aantal tips voor mensen die leefstijl coach willen worden!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Volg een goede opleiding 

  Coach is een vrij beroep, wat betekent dat je eigenlijk geen diploma nodig hebt om jezelf een lifestyle coach te mogen noemen. Toch is het altijd aan te raden om wel een opleiding te volgen voordat jij jezelf gaat aanbieden als leefstijl coach. Je wil immers wel weten waar je mee bezig bent en een theoretische basis is hiervoor heel goed. Daarnaast krijg je tijdens een opleiding ook ruim de gelegenheid om coachgesprekken te oefenen, zodat je al zekerder overkomt als je met betalende cliënten aan de slag gaat. 

  Volg trainingen om up-to-date te blijven 

  Ook als je al een leefstijl coach opleiding of bijvoorbeeld een vitaliteitscoach opleiding hebt gevolgd, is het belangrijk dat jij jouw kennis up-to-date houdt en dat je dus regelmatig een korte training of een opfriscursus volgt. Dit geeft je ook een kans om te netwerken en in contact te komen met andere coaches. Er bestaan een hoop methodes binnen het coachen die je nooit allemaal leert binnen één opleiding. Af en toe tussendoor een training volgen kan je dus weer mooie nieuwe inzichten brengen om mee te nemen in jouw coachgesprekken!

  Veelgestelde vragen

  Hoe kan je leefstijlcoach worden?
  Je kunt een opleiding volgen om leefstijlcoach te worden, maar dit is in principe niet verplicht, aangezien het een vrij beroep is.

  Hoeveel verdien je als leefstijlcoach?
  Het gemiddelde salaris voor een leefstijlcoach in Nederland ligt rond de 11,95 euro per uur. Dit hangt natuurlijk wel af van je ervaring en je leeftijd.

  Wat verdient een life coach ZZP?
  Ga je als ZZP’er aan de slag als life coach, dan kun je in principe je eigen uurtarief bepalen. Als beginnend life coach vragen mensen vaak al tussen de 80 en 100 euro per uur.

  Advertentie