De gezondheidsvoordelen van kruiden en thee

Laatst bijgewerkt: 16 augustus 2023

Veel mensen houden van kruiden en van thee door de smaak die het eten en drinken kan meegeven, maar wist je dat er ook verschillende gezondheidsvoordelen zitten aan kruiden en thee? Hieronder bespreken we enkele voorbeelden met daarbij hun gezondheidsvoordelen.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Kamille

  De heerlijke smaak kamille heb je ook in een theevorm, kamille is rustgevend en kan een goed middel zijn als je veel last hebt van stress of angst. Als je de laatste tijd moeite hebt met slapen, dan kan een lekker kopje kammillethee voor het slapen gaan helpen. Ook als je maag van slag is, kan kamille thee helpen om deze weer rustiger te maken. Je kunt je thee kopen bij de Theebaron.

  Gember

  Als je wat moeite hebt met je spijsvertering, dan kan misschien gember wel een goede oplossing voor je zijn. Naast de spijsvertering kan het ook helpen bij misselijkheid, maagklachten en het verminderen van eventuele ontstekingen. Dit komt omdat er in gember antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen zitten.

  Pepermunt

  Dan heb je nog de welbekende pepermunt, dan hebben we het niet over de pepermuntjes die je in je mond doet voor een frisse adem, maar pepermunt voor in de thee. Pepermunt staat bekend om zijn verfrissende smaak, maar naast dat je mond er weer lekker van gaat ruiken heeft het ook nog andere voordelen. Zo kan het helpen bij spijsverteringsproblemen en maagkrampen.

  Kurkuma

  Dan heb je ook nog kurkuma, deze gele kruid bevat ontstekingsremmende en antioxidant-eigenschappen. Kurkuma wordt soms ook wel eens in de thee gebruikt omdat het bij kan dragen aan de gewrichtsgezondheid en het op pijl houden van je immuunsysteem. Je kunt je kruiden kopen bij de Kruidenbaron.

  Hibiscus

  Als laatste heb je nog hibiscus, dit is rijk aan antioxidanten en vitamine C. Als je last hebt van een hoge bloeddruk dan kan hibiscus helpen met het verlagen hiervan. Maar niet alleen de bloeddruk, ook de bloedcirculatie kan bevorderd worden evenals het cholesterolgehalte. 

  Er zijn veel verschillende soorten thee en kruiden die je gezondheid kunnen verbeteren. Zo heb je kamille wat rustgevend is en je kan helpen in slaap komen. Gember is goed voor de spijsvertering en helpt bij misselijkheid, maagklachten en het verminderen van ontstekingen. Pepermunt geeft je een frisse adem, maar kan je ook helpen bij spijsverteringsproblemen en maagkrampen. Dan heb je nog kurkuma die ontstekingsremmende en antioxidante-eigenschappen bevat. Als laatste heb je nog hibiscus met antioxidanten en vitamice C.

  Advertentie